Blogit
Valkoinen Harmaja

Tapahtunut viikolla 8

Kävin äsken viemässä Mankulle ruokaa raksalle, sillä hän ei ehtinyt syödä ennen sinne menoa. Samalla nappasin kuvat tämän hetkisestä tilanteesta, jotta voin taas raportoida, mitä viime viikolla saatiin aikaiseksi.

Viime viikko sujui pääosin -ylläri ylläri- paklauksen ja maalauksen parissa. Nyt vuorossa olivat khh, vanhempien vaatehuone, vanhempien makkari ja kylppäreiden katot.

Vanhempien makkari
Vanhempien makkari toisesta kulmasta (vieressä vaatehuone)
Vaatehuone
Vanhempien kylppärin katon paklaus on aloitettu

Perjantaina saapui tosiaan se surullisen kuuluisa keittiömme. Keittiöasiaan kuuluu sen verran uutta, että asiasta on tänään taas keskusteltu Topi-keittiön myyjän kanssa ja olemme saaneet erittäin hyvää palvelua. Minulle tulee ihan paha mieli heidän puolestaan, että näin kävi. Inhimillisiä erehdyksiä sattuu, mutta onneksi asia saadaan korjattua!

Keittiön yläkaappimme ovat normaalikokoa matalammat ja siksi tässä kävi niin, että ovet ovat pienemmät kuin runko. Mitään virhettä ei kuitenkaan varsinaisesti ole sattunut. Yläkaappiemme rungot on käsittääkseni sahattu isommasta kaapista pienemmäksi, mutta heidän standardinsa on tuon kokoisten kaappien kohdalla sellainen, että runko on ovia suurempi. Pakko kyllä sanoa, että en voi ymmärtää sitä millään. Miksi joku tarkoituksella haluaisi sellaiset kaapit? Meille nyt siis tehdään uudet ovet, koska emme tieneet tästä kokoerosta etukäteen. Ja koska ovet teetetään meille erikseen, valitsimme samalla ne muutaman sentin suuremmiksi kuin runko; tämä siksi, että silloin emme tarvitse pomppusalpoja, vaan kaapin saa auki työntämällä sormella oven takaa (rungon alle jää se ylimääräinen tila). Vanhemmillani on sellainen ratkaisu ja se toimii oikein hyvin. Ehkäpä sellainen malli kannattaisi ottaa tuotantoon…?

Muuten olemme erittäin tyytyväisiä keittiöön: maalipinta on laadukas ja keittiö näyttää jo nyt upealta (meidän mielestä), vaikka se ei olekaan valmis. Tässäpä vielä muutama parempi kuva kuin ne edelliset kännykällä räpsäistyt.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että valitsimme nuo mattaovet, eikä kiiltävät!

Viime viikolla saapuivat myös väliovemme, jotka näyttivät oikein kauniilta. Tilaamatta oli jäänyt kylpyhuoneiden ovet, sillä niiden täytyy olla kosteutta kestäviä. Olimme päättäneet tilata ne myöhemmin ja sitten se olikin unohtunut kokonaan. Kannustalo ja Kannustalo-myyjämme Pentti Porrassalmi halusivat kiittää Kannustalon näkyvyydestä blogissamme ja niinpä tarjosivat ne kaksi puuttuvaa ovea meille. Sydämellinen kiitos heille! Kirjoittelen ovista vielä tarkemmin myöhemmin, kun on kunnon kuvia saatavilla…

Olohuoneessa on tällä hetkellä kaaos, sillä osa kaapistoista (mm. vaatekaapit) odottavat siellä asennusta paikoilleen. Topilta tulleet vaatekaapit näyttivät juuri siltä miltä pitikin, joten niitä ei tarvitse vaihtaa. Tänään tuonne sekaan ilmestyi vielä keittiön kodinkoneemme (kaikki Miele-merkkiset, AEG:n mikro ei vielä saapunut).

Olohuoneen kaaos

Tilaamamme luonnonkivimosaiikin kohtalokin selvisi viime viikolla (aiheesta tarkemmin täällä ja täällä). Laattapisteeseen saapui toinen erä sitä samaa mosaiikkia ja se näytti samalta kuin se, jota me saimme. Päätimme, että aiomme pitää laatat (vaikka ne eivät olekaan mallipalan näköiset), sillä emme enää jaksa etsiä uutta laattaa ja käsiteltynä tämä mosaiikki on hyvin samansävyinen tumman seinälaattamme kanssa. Saimme sitä käsittelyainetta yhden purkin kaupan päälle ja sillä voimme käsitellä mosaiikit tummiksi jos niin haluamme. Aiomme ensin kuitenkin katsoa, miltä ne näyttävät asennettuna paikoilleen ja jos ero tumman seinälaatan kanssa on liian suuri eivätkä laatat sovi yhteen, käsittelemme ne joko kokonaan tai osittain sillä ”tummennusaineella”.

Laitanpa tähän loppuun vielä kuvan siitä, kun tytön huoneen liitutauluseinä pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön tänään.

Pienet piirustelijat. Etualalla näkyy Ikeasta hankitut kylpyhuoneen kaapistot.

Tällä viikolla timpuritiimimme on toisella työmaalla, mutta Mankku jatkaa paklaus- ja maalaustöitä. Kohta saisi varmaan asentaa jo kylpyhuoneiden kaapistot ja LVI-tuotteetkin…

En ole vieläkään ehtinyt kirjoittaa siitä yhteistyökampanjasta, johon viime viikon raportissa viittasin, mutta kirjoittelen siitä tällä viikolla tarkemmin.

Kyllä tämä projekti tästä pienistä vastoinkäymisistä huolimatta menee eteenpäin…

Mukavaa viikkoa!

Kommentit (12)

  1. Malia

    >Minulla on jo toinen keittiö, jossa on vetimettömät yläkaapit. Koen niiden puhdistuksen jopa helpommaksi kuin vetimellisten. Sillä vetimien ympärille ja alle kuitenkin tulee sormenjälkiä ja niitä on paljon hankalampi pyyhkiä (monesti ihmiset ei edest tajua pyyhkiä kun on vedin edessä). Suora ovi on kätevä ja nopsa pyyhkäistä joka päivä siitä kohtaa mihin käsi osuu. Sormenjälkikin näkyy hyvin, joten minun tulee pyhkäistyä heti se pois, eikä siitä ole vaivaa. Kuitenkin keittiössä tulee käytettyä rättiä monta kertaa päivässä. Mutta pienenä huomiona – ovien pyyhkimiseen kannattaa käyttää mikrokuituliinaa eikä samaa rättiä jolla pyyhkii tasot ja pöydät, rasvaisella rätillä on turhaa sutata ovia. Niin sanotusti hyvin pyyhkii vetimetön ovi :))

  2. suvi m

    >Anonyymi & Malia: Malia tiivistikin jo tämän aiheen hyvin. Mielestäni vetimetön ovi on helpompi pitää puhtaana kun siinä ei ole vedin edessä, kun pyyhkii. Ja edellisessä keittiössämme oli sellainen lovi oven alla, josta ovi avattiin ja kyllä suurin osa sormenjäljistä tuli sinne taakse, vaikka ovi pitikin sitten vielä sulkea kädellä "oikealta" puolelta. En kokenut puhtaana pitoa mitenkään ongelmalliseksi. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *