Blogit
Valkoinen Harmaja

Tapahtunut viikolla 12

Taas on aika kerrata, mitä viime viikolla tapahtui. Suurin juttu oli se, että Mankku alkoi asentaa parkettia paikoilleen. Hän aloitti pojan huoneesta…

Lattia valmis pojan huoneessa
Lattia valmis työhuoneessa
Lattia valmis olohuoneessa (katossa on myös halogeenispotit, jotka otimme mukaan edellisestä talostamme; ne antavat kauniin, lämpimän valon)
Parketin alle laitettiin Duo-Protect-mattoa

…ja on edennyt työssä tosi nopeasti, sillä nyt on jo ison tilankin (oh, rt) lattiassa parketti. Parketin alle hankimme Erikoisparketista Duo-Protect-mattoa, joka sisältää integroidun kosteussuojan ja johtaa lämpöä paremmin kuin ne ”styroksipallomatot”.

Keittiöön on myös ilmestynyt liesituuletin! Mankku asensi sen paikoilleen veljensä avustuksella. Kiitos ”Duffe”! Liesituuletin viimeistelee keittiön nätisti. Halogeenit ovat nyt muuten myös toiminnassa.

Valot päällä liesituulettimessa ja yläkaappien alla
Valot päällä liesituulettimessa ja katossa
Valot päällä vain välitilassa

Ihastelen halogeenien kaunista, lämmintä valoa. Se tuo kodikkuutta muuten moderniin valkoiseen sisutukseemme. Meillä on myös monta himmennintä, jolla tunnelmaa voidaan muuttaa. Niin kuin olen aiemmin kertonut, en oikein ole ”epäsuorien valorakennelmien”, ledien tai kylmän valkoisen valon ystävä…mutta makuja on monia.

Keittiön valonkatkaisijat
Olohuoneen pistorasia (antennipistorasiat puuttuvat vielä)
Töpseli pojan huoneessa
Opastinvalolla varustettujen pistorasioiden valo menee itsestään päälle illan pimetessä

Aikaisemmin jo kerroinkin, että valonkatkaisijat ja pistorasiat saapuivat. Niitä on sähkömies asennellut paikoilleen ja nyt on todistettu, miltä opastivalolla varustettu pistorasia näyttää. Myös pistorasioiden ympärillä on lasikehykset ja ne kaikki sopivat tosi nätisti yhteen satiinilasisten välioviemme kanssa. Muutama väliovikin on asennettu paikoilleen (vanhempien kylppäriin ja khh-keittiön väliin).

Satiinilasinen ovi tuo valoa ikkunattomaan vanhempien kylppäriin
Vanhempien kylpyhuoneen ovi toisesta suunnasta (ovesta heijastuvat uudet henkarit, joita kävin ostamassa Clas Ohlsonilta)
Kodinhoitohuoneen ovi
Kodinhoitohuoneen ovi keittiöstä päin

Unohdin ottaa kuvat väliovista, joten Mankku lähetti äsken yllä näkyvät kännykän kameralla otetut kuvat. Huomasin, että yhdessä ovessa oli myös vedin. Yllätyksenä minulle tuli, että vetimen alla on tuollainen pitkulainen ”laatta”. En tiennyt, että vetimiimme kuuluu sellainen…en ole vielä nähnyt tuota livenä, mutta toivottavasti se ei ole liian ”romanttinen”. Olin kuvitellut, että vetimiin kuuluu sellainen huomaamaton ”pyörylä” kuten yleensä. No, selvitellään…

Viime torstaina meillä molemmilla oli vapaapäivä ja koko päivä meni erinäisiä raksajuttuja hoidellessa. Tilasimme paikallisesta kaihdinliikkeestä valkoiset rullaverhot kaikkiin ikkunoihimme sekä huomaamattoman verhokiskon makkarin kattoon. Kävimme myös ostamassa postilaatikon, talonnumeron, muutamia lamppuja ja muuta pientä Clas Ohlsonilta. Lisäksi katselimme lasiseinämiä kylppäreihin.

Hups! Mikä kuva tänne eksyi…? Mankun leipoma synttärikakku minulle… 🙂 Paljon kermavaahtoa ja suklaata!!!!

Vapaapäivänä kävimme myös Topi-keittiöllä tilaamassa yhden vetimen lisää kodinhoitohuoneeseen ja samalla saimme kuulla, että vaihto-ovemme ja saarekkeen päädyt tulevat viikolla 14. Kannustaloedustajamme Pentti Porrassalmen juttusillakin kävimme samalla ihan hyvikseen. Tiedustelimme, mistä saisi sellaisen suuren aurinkovarjon, joka näkyy Kosketus-talossa Kannustalon kuvastossa. Sellainen olisi ihana meidän takapihalle! Netraudasta saa ainakin sellaisia vähän pienempiä versioita…

Tällä viikolla jatkuu parketin asennus; se täytyy vielä asentaa vanhempien makkariin ja tytön huoneeseen. Sitten pitäisi hommata jalkalistat (eli listattomuus on valitettavasti unohdettu). Olemme myös selvitelleet ikkunoiden ympärille tulevia metallilistoja. Tällä viikolla timpurimme asentavat lisää väliovia paikoilleen. Hommat jatkuu!

Kommentit (22)

  1. Anonymous

    >Heips 🙂 kivalta näyttää :)onko nuo pistorasiat sellaset että tuohon kehyksen väliin voi laittaa vaikka jotain kuviollista tai värillistä paperia ?? näyttää ihan siltä 🙂

  2. suvi m

    >Anonyymi: Exxact-sarjaan kuuluu erikseen sellainen kehys (Exxact Design), johon voi laittaa haluamaansa tapettia/paperia. Olen kirjoittanut niistä tarkemmin täällä:http://valkoinenharmaja.blogspot.com/2011/03/viimeistelya-muotoilua-myos-talon.htmlNämä meidän pistorasiat (Exxact Solid) eivät ole sellaiset, vaan nämä ovat satiinilasimaiset.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *