Blogit
Valkoinen Harmaja

Tänään

Olen tehnyt nelipäiväistä työviikkoa viimeiset vuodet lasten aloitettua koulunkäynnin. Alussa perjantait olivat leppoisia siivouspäiviä ja aamupäivät sujuivat kotosalla hitaasti kahvia siemaillen (lapset pääsevät koulusta puolenpäivän aikaan). Sittemmin perjantaista on tullut minulle yksi työpäivä, jolloin keskityn blogi- ja sometöihin. Hyvä niin, sillä muuten aikani ei millään riittäisi kaikkeen.

Tänään oli pitkästä aikaa sellainen perjantai ettei minulla ollut mitään suurempia blogitöitä suunnitteilla. Päätin ottaa aamupäivän rennosti. Peruin myös kaavailemani shoppailureissun, sillä haluisin pyhittää koko päivän kotoilulle. No, mitä sitten päädyin tekemään?

nespresso

sikkonlappu

Klo 7: Poika tulee herättämään, että kohta pitää lähteä viemään lapsukaisia kouluun. Puolen tunnin päästä olen ulkona skrapaamassa auton tuulilaseja ja huolehtimassa, että lapsilla on kaikki varusteet mukana (tänään oli luistelua). Minunhan piti nukkua tänään pidempään, mutta isäntä vaikutti väsyneemmältä.

Klo 8: Lapset on viety kouluun ja Mankku on keittänyt meille kahvit. Juodaan yhdessä aamukahvit ja syödään aamupala. Puoli yhdeksän maissa Mankku lähtee töihin ja minä menen takaisin peiton alle.

Klo 9-10: Selailen Facebookia ja vastailen blogikommentteihin. Käyn lukemassa muiden blogeja. Kirjoittelen sähköposteja. Päivitän erään asiakkaani somekanavia.

Klo 10-11.45: Päätän, että otan tämän päivän blogipostauksen kuvat, joten keittelen kahvit ja otan siskolta saamani lakritsit esille. Päivitän toimeni Snapchattiin (valk.harmaja), josta selviää totuus näiden kuvien ulkopuolella, heh. Otan noin 40 kuvaa kahvihetkestäni, karsin kuvat, käsittelen ne Photoshopissa ja pienennän ne blogia varten.

Klo 11.44-12.05: Haen lapset koulusta. Olen tyypilliseen tapaan etuajassa, joten istuskelen kymmenisen minuuttia autossa ja ihastelen aurinkoista säätä. Olisi kiva ehtiä ulos vielä tänään.

Klo 12.05: Syömme lasten kanssa välipalaa. Sovitaan, että he saavat hetken levähtää ja pian aletaan siivota.

Klo 12.30: Alan kirjoittaa tätä blogipostausta.

lakrids

kahvi_lakut

Tekisi mieli letkauttaa tuo jo kulunut fraasi: ”Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?”. Todellisuudessa aamupäivä kului nimittäin hyvin pitkälle blogihommien parissa. Mutta enpä tiedä mitä muutakaan tekemistä olisin keksinyt (siivouksen lisäksi) ja nyt loppupäivä jää aikaa lasten kanssa touhuiluun. Blogityöt eivät oikeastaan edes tunnu työltä, kun tällainen puuhastelu on niin mukavaa. Kahvikaan ei ehtinyt jäähtyä noiden kuvien ottamisen lomassa. Kerrankin niin.

Myönnän kuitenkin, että välillä ihmettelen itsekin miten ehdin tehdä kaiken, mitä kalenteriin on tungettu. Päivätyön ja blogitöiden lisäksi suoritan myös media-alan opintoja. Ja nyt toimin myös Avotakka-lehden avustajana. Kai se on sukuvika; meidän suvussa ollaan aina tehty paljon töitä ja erilaisia juttuja. Olen myös perinyt hätäisen luonteen, joten kun ei jää nysväämään yksityiskohtiin, niin ehtii kaikenlaista. Mutta jos jokin asia jää tässä elämäntilanteessa retuperälle, on se meitsin kuntoilu ja kodin siivous. Joten nyt musiikki soimaan ja hommiin! Touhukasta perjantaita!

Translation: I got lovely liquorice from my sister! <3 I had planned that today I would just relax, but I ended up doing all kinds of blog-related work. And now I have to start cleaning up the house. What else would I do…I don’t know, hah.

Kommentit (15)

 1. Vipsu

  No Huhhuh, 40 kuvaa ja photoshopit päälle?! Kauniita kuvia, mutta voisit toki päästä vähemmälläkin työllä, nykykamerat ja jopa kännykät ovat niin hyviä ettei tarvitse muokkailla kauheasti jos sommittelee huolella….Mutta toki jos aikaa on niin mikäpä siinä. Kaunis kahvikone 🙂

  • suvi m

   Siis 40 kuvasta valikoin vain muutaman, jotka Photoshoppasin. Lähinnä siihen kuuluu kuvan pienentäminen ja logon laittaminen kuvan alareunaan. Toki teen tarvittaessa muutakin säätöä, mutta ei siihen mene kauan. Kalusto on ihan kunnossa (Canon 5D Mark II ja iPhone 6S), joten kuvan laadusta ei tuo muokkaustarve johdu. 🙂

 2. Aida

  Ihania kuvia taas kerran, jotenkin saat niin hyvin vangittua ihannoimani seesteisen skandinaavisen tyylin jokaiseen kuvaasi, rakastan.

  Kysymys, joka sopisi ehkä paremmin sisustusuutispostaukseen, mutta en malta olla kysymättä, että et sattuisi tietämään josko iittala x Issey Miyake -mallistosta olisi liikkeellä jo jotain promokuvia? Odotan niin innolla mallistoa, yhteistyö vaikuttaa tällä hetkellä vuoden jännittävimmältä!

 3. Taija

  Olipa jotenkin ihana postaus! (:

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *