Blogit
Valkoinen Harmaja

Tämän päivän lempinäkymä

Kun olen kirjoittanut tätä blogia jo niin monta vuotta, välillä tuntuu että hoen sisustusfilosofiastani ihan paasaamiseen asti. Yksi minulle tärkein seikka sisustuksen suunnitelussa on huomioida erilaiset näkymät tilassa; se että jokaiseen suuntaan katsottaessa olisi mahdollisimman sopusointuinen huonekalujen sijoittelu ja mielenkiintoista katsottavaa. Noh, sain nyt uuden tilaisuuden paasata tästä aiheesta, kun sekä Satu (All you need is white) että Jutta (Projekti Verkaranta) heittivät minulle haasteen kodin lempinäkymistä. Talosanomien Jenni laittoi tämän blogihaasteen alunperin liikkeelle.

Lempikotinäkymäni taitavat olla ne, jotka blogikuvissanikin eniten näkyvät: eli esimerkiksi olohuone eteisestä päin kuvattuna tai makuuhuone oven kohdalta kuvattuna. Mutta nyt ajattelin esitellä teille näkymän, jota olen tänään katsellut kun vietän päivää peiton alla parannellen orastavaa flunssaa. Tämä näkymä avautuu minun puoleltani sänkyä, katsoessani olohuoneeseen. Nappasin kameralla tästä kohdasta muutaman kuvan, mutta erilaisilla rajauksilla ja croppauksella parista kuvista tulikin kuvasarja – tosin yhdestä ja samasta näkymästä (kuten minulla on tapana tehdä).

nakyma_sangysta

nakyma

sohvankulma

kuivakukat

nakyma_mhsta

Tässä näkymässä pidän värimaailmasta, joka koostuu erilaisista harmaansävyistä. Kuivahtaneiden kukkien sirous viehättää samoin kuin tyynyjen ja torkkupeittojen luoma pehmeys. Mitään ei ole aseteltu, vaan kuva on räpsäisty siitä tilanteesta mihin sohvanurkkaus on jäänyt, kun siellä ollaan viimeksi löhötty. Pidän erityisesti myös siitä, miten väliovien laseista heijastuu toiset näkymät ja miten lakanat jäävät epäterävästi kuvan alareunaan. Muutaman häiritsevän jutunkin tietysti löydän: ikkunalaseissa on sormenjälkiä ja osassa kuvista peikonlehti pilkistää pikkuisen oven takaa, rikkoen harmaansävyistä värimaailmaa.

Minulle yksi tapa rentoutua on vain istuskella kotona ja katsella ympärille. Silmä löytää vieläkin uusia kiehtovia näkymiä ja sisustusta pikkuisen muuntelemalla niitä syntyy vielä lisää.

Seuraavaksi olisi kiva ihastella vaikkapa Lisbet e:n, Coffee table diary:n Giseldan ja Pilkkuraidan Tiinan lempinäkymiä.

Translation: My favourite view of the day. I am spending the day under the covers trying to get rid of the flu. This is what I see when I lift up my head from the pillow.

Kommentit (17)

 1. elinah

  Niin kaunis tuo väliovi! Olen aiemmin ihastellut myös makuuhuoneen pariovia. En tiennyt että työhuoneessanne on tuollainen, vaikka kauan olen blogiasi seurannut. 🙂

  • suvi m

   Juu, halusin että kaikki ”yleisiin tiloihin” aukeavat ovet ovat lasiovia. Ne näyttävät minusta nätemmiltä sitten olohuoneesta tai keittiöstä katsottuna. Meillä on siis tuollainen lasiovi myös khh:n ja keittiön välissä. 🙂

 2. Nina S

  Olipa kiva haaste! Innostuin ottamaan tosi hyviä kotikuvia tämän aamun ihanassa valossa useastakin kuvakulmasta! Ihana kuulas auringonpaiste:)!

  • suvi m

   Onpa mukava kuulla! 🙂 Nyt onkin aurinko paistanut niin upeasti monena päivänä. Se luo tosi kauniita varjoja seinille ja olen niitä innostunut kuvaamaan varsinkin Instagramiin ja Snapchattiin. 🙂

 3. Laura / Heinässä heiluvassa

  Ihania kuvia olet ottanut ja mitä snäpin puolella huomasin, oot ottanut nämä sängystä 🙂 Kaunista!

  • suvi m

   Juu, vietin perjantain sängyssä lepäillen ja siinä samalla sitten muistin tämän haasteen ja nappasin kuvat. Usein postaukset syntyvät noin fiilispohjalta, joskus taas pidemmälle ennakoiden. 🙂

 4. Donaldzed

  tilfeldig päivämäärä sivut hamina =>> https://goo.gl/4o8u8h

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *