Blogit
Valkoinen Harmaja

Taas näitä ”stailattuja” kuvia…

Uusimmassa (6/11) TM Rakennusmaailman artikkelissa oli mielenkiintoinen ja laaja juttu rakennusblogeista, ja jutussa oli mainittu myös Valkoinen Harmaja-blogi:

”Esimerkiksi Valkoinen Harmaja tyyli muistuttaa sisustuslehteä ja kuvat ovat stailattuja. Jopa rakennustyömaalla näyttää niin siistiltä, että mahtaa moni vertaislukija masentua omalla sotkuisella raksallaan.”

Mietin kauan, että mainitsenko tuosta artikkelista mitään täällä blogissani, mutta olen nyt sulatellut asiaa ja haluaisin korjata yhden jutun: meidän kotikuvat eivät ole stailattuja. Minusta stailaus-sana on hiukan negatiivinen: viittaa keinotekoisuuteen tai siihen, että on käytetty lainatavaroita/huonekaluja. Tämä on meidän koti.

Asia oli esitetty faktana: ”kuvat ovat stailattuja”. Ehkä olisi voinut kirjoittaa, että ”kuvat näyttävät stailatuilta” jos ei halua meiltä asiaa tarkistaa. Kiva, että Harri mainitsi artikkelista heidän Koti Lahelaan -blogissa; muuten minulta olisi varmasti jäänyt koko juttu huomaamatta, enkä olisi tiennyt, että Valkoisesta Harmajasta kirjoitetaan näin.

Tämä on meidän kotimme ja näin asumme. Blogiani teen omalla tyylilläni. Jokainen varmasti ymmärtää, että täällä asuu nelihenkinen lapsiperhe ja sotkua syntyy päivittäin. Tämän blogin tarkoitus ei ole kuvata meidän arkea, vaan dokumentoida kauniilla tavalla kodin sisustusta ja siinä tapahtuvia muutoksia. Niinpä otan kuvat usein siivouksen jälkeen ja pyrin valitsemaan kauniin kuvakulman, sillä haluan julkaista blogissani kauniita ja toivottavasti inspiroivia kuvia.

Kuka jaksaisi katsella rumia kuvia; maitopurkit pöydällä jne.? Ensimmäisessä blogissani tein kerran postauksen, jossa esittelin silloista kotiamme ennen siivousta, eli kamalaa sotkua. Se saikin paljon positiivisia kommentteja, mutta tuo idea on jo toteutettu, joten keskityn jatkossakin näihin ”stailattuihin kuviin”.

Pelkkä raksablogi tämä ei enää ole. Minulle oli selvää jo tämän blogin alkumetreiltä, että tulen julkaisemaan valmiin kotimme sisustuskuvia blogissa, sillä tämä on harrastukseni. Nyt entinen raksablogi onkin muuttunut enemmän sisustus- ja lifestyleblogiksi.

Niin ja olen pahoillani jos joku lannistuu ”liian siisteistä” raksa-ajan kuvistamme. Sotkussa on vaan aika hankala rakentaa…

Artikkeli herätti paljon muitakin ajatuksia ja kommentoitavaa, mutta en nyt tällä kertaa ota kantaa juttuun tämän enempää.

Kommentit (45)

 1. suvi m

  >Anonyymi: Olkkarin matto on Ikeasta. Minulla on aikomus tehdä vähän kattavampi postaus olohuoneesta, kunhan saan aikaiseksi. :)Makkarissa on farkkukankainen päiväpeite, jonka ostin siinä Hemtex-huumassani (http://valkoinenharmaja.blogspot.com/2011/06/hullaannus-hemtexissa.html)osmankäämi: Toki olen otettu, että meidän blogi mainittiin artikkelissa. 🙂 Halusin vain kuitenkin korjata sen yhden pienen sanan, ettei kellekään jää väärää kuvaa. Minusta stailaus-sanan voi käsittää hiukan negatiivisesti, mutta ehkä toimittaja ei sitä niin tarkoittanut…?Mukavaa kesää teille raksaamisen merkeissä! Odottelen jo innolla kuvia valmiista talosta! ;)mapela: Juu, harmistus on jo laantunut. 🙂 S: Voi kiitos aivan ihanasta ja tsemppaavasta kommentista! 🙂 Te lukijat olette kyllä parasta, mitä tämän blogin kautta on seurannut. Teillähän on niin ihana talo, että ei kai sitä nyt heti kannattais uutta alkaa tekemäänkään! 🙂 Mutta ymmärrän kyllä raksakuumeen siitä huolimatta…Enää me ei kyllä rakenneta kolmatta (vaikka isäntä niin joskus vihjaileekin). :)Anonyymi: Aivan samaa olen minäkin ihmetellyt! Etuovessahan tuollaisia kuvia voi ihastella jos sellaisia kuvia kaipaa. ;)Neiti Näpsä: Tuollaiset kommentit, joita mainitsit, ovat kyllä hankalia, kun niihin ei oikein osaa vastata. En kyllä oikein tiedä mitä sanoisi siihenkään jos joku kehuu jotain meidän kodissa…hymyilen vain vaivautuneesti. :)Yritän sisustaa modernisti, mutta silti kodikkaasti. Kiva jos se välittyy muillekin. :)TinttiP: Jep, luulen että tuon asian voi käsittää kahdella tavalla. Tuskin kukaan muu onkaan takertunut tuohon yhteen sanaan muuta kuin minä. 😉

 2. Anonymous

  >Onko tuota olkkarin mattoa vielä myytävänä Ikeassa? Onko minkä niminen? Kiitos. T

 3. Anonymous

  >Kovasti odotan jo lastenhuonepostausta. Koska nähdään kuvia niistä? Mari

 4. suvi m

  >T: Olkkarin maton nimi on Erslev ja koko on 180×250. Viime Turun reissulla sen ostin (toukokuussa), joten luulisi, että niitä on vielä Ikeassa. :)Mari: Voih, kiva kuulla! 🙂 Lastenhuoneet ovat vielä vähän kesken ja just keksin vielä, että teen niihin yhden muutoksenkin. Mutta ehkä voisin kuitenkin postata ennen sitä muutosta. En kyllä osaa sanoa milloin. Yritän mahdollisimman pian… 🙂

 5. Anonymous

  >Heippa :)Mie löysin tännään sinun blogin ja luin hieman tuosta stailatusta kodista..voi erkki!En lukenu muitten kommentteja ko ei jassa, mutta teän koti on kaunis, ihana, valosa, upea, siisti =)Niin, totta kai kuvia otetaan siististä kodista, tai no mie ainaki ko otan kuvia omasta kodista (ei ommaa blogia, seku kuvia napsin sisustuksesta) järjestän kaikki paikat siistiksi ja tavarat ojennukseen millin tarkasti ja tyynykki pöyhin kuvausta varten vaikka kuvat jääki vaan ommaan käyttöön 🙂 Vaikka tosin, meillä kyllä on melkein nuin ihan arkielämässäki 🙂 Silti "stailaan" hieman kuvia varten 🙂 Ei se minusta paha asia oo, siis nyt puhun vaan sisustuskuvista.Ja kyllä mieki remontin aikana siivosin kotia koko ajan, tai siis pietin järjestystä yllä, helpompi remontteerata ko paikat ja remonttivehkeet on järjestyksessä entä hujan hajan. Että jos meki rakennettais, meillä ois kans paikat siistinä koko ajan, sekä sisällä että ulkona 🙂 Jotku vaan sattuu tykkään tekemään töitä siistissä ympäristössä 🙂 Tuon artikkelin kirjottaja taitaa vaan katteellisena kirjottaa ko ite ei taija viittiä pittää järjestystä yllä, meitä ko mahtuu monneen junnaan..Nautinnollista kodin sisustamista ihanassa kodissanne :)Sisustusterkuin,Satu

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *