Blogit
Valkoinen Harmaja

Syksyn istutukset

Niin kuin aiemmin mainitsin, saimme sunnuntaina tehtyä pihahommia taas askeleen eteenpäin. Istutimme pihalle vaahterapuun, siperianhernepuita, eri pioni-lajikkeita, clematiksia, alppiruusun sekä angervopensaita. Tässäpä muutama kuva uusista tulokkaista.

Vaahterapuu istutettiin etupihalle, jossa nurmikko ei ole vielä kunnolla lähtenyt kasvamaan. Mietimme myös tammea, mutta se olisi ehkä liian hankala näillä leveysasteilla.

Etupihalla, koristeportin toisella puolella, on aiemmin istutetut kartiovalkokuuset ja nyt ne saivat seurakseen alppiruusun.

Talon ja saunarakennuksen välinen osuus ollaan saatu raivattua siistiksi vasta ihan lähiaikoina. Nyt istutimme korkeaa sivuseinää vasten kasvamaan clematiksia ja niiden eteen eri pioni-lajikkeita. (En muistanut ottaa kuvaa tästä kasvien istutuksen jälkeen.) Kuvan etualalla näkyvät angervo-pensaat, joiden tarkka nimi ehti jo unohtua.  Tähän alueelle pitää keksiä vileä jotain. Luultavasti siirrämme marjapensaat tähän.

Saunarakennuksen taakse istutimme kolme kappaletta siperianhernepuita. Valitettavasti nämä puut kaatuivat parin päivän takaisessa myrkyssä. Nyt täytyy pikaisesti tukea nämäkin kepeillä, ettei sama toistu uudestaan.

Löysimme myös kivat ulkovalaisimet, mutta ne ovat vielä kaupassa. Täytyy katsoa laitammeko ne tänä syksynä vai siirtyykö se projekti kevääseen.

Kommentit (13)

 1. arleena

  Onhan teillä sahoja ja lapioita. Sitten joskus 10-12 vuoden päästä voi vaahteran vaikkapa kaataa kokonaan.
  Mukavasti on neuvoja tullut. Jotkut bloggaajat huolehtivat liiankin äidillisesti. Insinöörejä saattaa olla suvussakin ja puutarhureita ihan omasta takaa.

  • suvi m

   Niinpä. 🙂

 2. Olipa kerran meilläkin vanha vaahtera

  Valitettavasti lapiolla ei ole mitään tekoa siinä vaiheessa, jos haluaa jo suureksi kasvaneen puun kaataa. Ja jos ympärillä ei ole tilaa sen kaatamiseen, on tilattava nosturiauto ja pilkottava puu osissa. Ja lisäksi pahimmassa tapauksessa saa uusia peltikaton, vaikka nykyiset materiaalit ehkä kestävät paremmin. Nurmikko sen sijaan pysyy vaahteran alla yleensä ihan ok hyvänä, koivu on siinä suhteessa paljon pahempi.

  Vahvajuurisia kasveja ei seinustalle kannata valita, niiden juuret voivat luikerrella rakenteisiin. Nuo taitavat olla ok.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *