Blogit
Valkoinen Harmaja

Sisustusuutiset 18/2016

Aurinkoista äitienpäivää! Täällä päivää on vietetty melkoisen perinteisissä merkeissä: lasten askarteluita ihastellessa ja mummojen luona kyläillessä. Pihallakin ollaan saatu jotain aikaiseksi. Minun pitikin tulla päivittämään blogiakin jo aiemmin, mutta aika kuluikin sitten pientä kuumepotilasta hoivatessa – eli oikein perinteisissä äidin puuhissa. <3

Mutta nyt kuitenkin on kiva kurkistaa tämän viikon sisustusuutisiin. Mikäpä tässä keittiönpöydällä on naputellessa, kun ilta-aurinko valaisee koko kodin ja mieli on virkeä pitkän viikonlopun myötä.

everyday_designPhoto: Everyday Design

Kotimainen Everyday Design on julkaissut kevään uutuustuotteitaan: Helsinki XL telineen sekä magneettipintaisen Memo muistitaulun. Sarja jatkuu keväällä magneeteilla ja avaimenperillä, jotka on valmistettu kotimaisesta koivusta. Muistitaulua on saatavilla mustana ja valkoisena.

Monikäyttöisen Helsinki XL-telineen muotoilu taitaa ollakin jo monelle tuttu; nyt tämä ajaton klassikko on vain uudistettu tilavammaksi. Teline on suunniteltu pyykkikoriksi ja sopii myös kodin tai toimiston isommille kierrätettäville tavaroille. Teline myydään aina valkoisen kassin kanssa. Kassi on pintamateriaaliltaan puuvillaa, joka on pinnoitettu sisäpuolelta muovilla. Telinettä saatavilla valkoisena ja mustana.

Tapio Wirkkala Rut Bryk Century Helios

Photo: Brummer

Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin juhlavuotta vietetään heidän 100-vuotissyntymäpäiviensä välillä 2.6.2015–18.10.2016, jonka kunniaksi  heidän töitään on laajasti nähtävillä. Rut Brykin juhlavuoden näyttely ”Taikalaatikko” avataan 12.5.2016 EMMA – Espoon modernin taiteen museossa. Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön tuottama Tapio Wirkkalan juhlavuoden päänäyttely STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective -näyttelyhän avattiin jo 24.3.2016 Inarin saamelaismuseo Siidassa.

Lisäksi Helsingin Torikortteleissa avataan Tapio Wirkkala – Rut Bryk taiteilijapariskunnan harvinaisia yhteistyön tuloksia myyvä pop up -myymälä. Myymälän valikoimassa on erityisesti Tapio Wirkkalan muotoilemia ja Rut Brykin koristelemia astiastoja. Myynnissä on laaja kokoelma Tapio Wirkkalan Rosenthal lasi- ja posliiniesineitä sekä harvinainen Wirkkalan taide-esine Aphrodite vuodelta 1973, jota on valmistettu vain 200 kpl. Esillä ja myynnissä myös Sami ja Maaria Wirkkalan Rosenthalille suunnittelemia esineitä. Pop up -myymälän järjestäjä Brummer & Brummer Oy on perheyritys, joka erikoistunut Tapio Wirkkalan suunnittelemiin posliiniesineisiin, joiden valmistus on jo loppunut.

EMMA järjestää Pop-Up Taidevartteja keskiviikkona 18.5. klo 16:00 ja 16:30 sekä torstaina 19.5. klo 17:00 ja 17:30. Kyseessä on etäopastuksen kaltainen 15 minuutin opastus, jossa opas kertoo EMMA – Espoon modernin taiteen museon Rut Bryk / Taikalaatikko -näyttelystä. Opastus on maksuton.

 ikea_kierratysPhoto: IKEA

IKEA pilotoi touko–kesäkuussa uutta kiertopalvelua, jossa asiakkaat voivat tuoda käytettyjä IKEA-ruokapöytiä, -tuoleja ja -lipastoja jälleenmyyntiin kaikkiin Suomen IKEA-tavarataloihin. Asiakas saa IKEA-kiertopalveluun tuomastaan myyntikelpoisesta IKEA-huonekalusta ennalta määritellyn hyvityksen. Tuotteen jälleenmyyntihintaan lisätään myymälässä ainoastaan arvonlisävero.

Kiertopalvelussa tarkoituksena on kokeilla jälkimarkkinoiden luomista käytetyille IKEA-tuotteille ja tuotteiden jälleenmyymistä omissa tavarataloissa.

– Haluamme IKEA-kiertopalvelun avulla antaa käyttökelpoisille huonekaluille uuden elämän. Tiedämme, että käytetyille IKEA-huonekaluille on kysyntää ja tarvetta kaikkialla Suomessa. Kiertopalvelun avulla voimme tarjota luotettavan kanavan laadukkaiden kierrätyshuonekalujen myymiselle ja ostamiselle, kertoo IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto.

IKEA-kiertopalvelua kokeillaan kaikissa Suomen IKEA-tavarataloissa ja IKEA-lähipisteessä aluksi 5.5.–30.6.2016. Pilottiprojektista saatuja kokemuksia hyödynnetään mahdollisten tulevien kiertotalousprojektien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Lisätietoa löytyy IKEA:n nettisivuilta.

Pakko vinkata myös, että ihastuttava Viktigt-mallisto (josta kirjoittelin Sisustusuutisissa 04/2016) on nyt ilmestynyt IKEA:n myymälöihin.

Maze_114312-1_ORIG-kopiera

Photo: Maze

En tiedä kuinka tunnettu ruotsalaismerkki Maze on suomalaisille, mutta halusin nostaa tämän heidän uutuustuotteensa sisustusuutisiini. Meillä on ollut kyseisen merkin naulakoita lastenhuoneessa, joten brändi on minulle jonkin verran tuttu.

Uuden Pythagoras-hyllyjärjestelmän on suunnitellut Gustav Rosén. Muotoilun inspiraationa on toiminut geometria, ja kolmion muotoisia hyllykiinnikkeitä saa viidessä eri värissä. Hyllylevyjä on neljänlaisia. Oikein varteenotettava vaihtoehto kovin suositulle (ja nähdylle) String-hyllyjärjestelmälle.

Pitäisiköhän tähän loppuun mainita vielä eräs sisustusuutinen, joka koskettaa meidän kotia…? 😉 Meille saapui nimittäin perjantaina takka! Vihdoin. Ja se on niin ihana! Olemme oikein tyytyväisiä valintaan. Kirjoittelen takasta myöhemmin lisää, mutta nyt toivottelen oikein mukavaa ja aurinkoista tulevaa viikkoa kaikille!


Translation: Interior design news of the week 18. Finnish Everyday Design has released new products: Helsinki XL storage stand and magnetic Memo board. / Tapio Wirkkala – Rut Bryk exhibition will be opened in EMMA museum on 12th of May. A pop up shop featuring some of the rarest design glass by Wirkkala will also be opened in Helsinki. / IKEA starts a new pilot project where it is possible to return used IKEA furniture to IKEA stores. IKEA will resell the products. This pilot will take place only in Finnish IKEA stores during 5.5.–30.6.2016. IKEA will give discount coupons for those who bring their old IKEA furniture for sale. / Swedish Maze have released a new shelving system called Pythagoras. What a great alternative to the popular Sting system!

Kommentit (5)

 1. Livia

  Olisipa kiva nähdä teidän takka 🙂 Tuo viktigt -mallisto oli ihana, erityisesti yksi vaalea korituoli ja kauniisti muotoillut kannut yms. ihastuttivat. Ja huippua, että ikea ottaa tollasen käytännön voille vanhoille huonekaluille.

  • suvi m

   En minäkään meinaa malttaa odottaa, että voin postailla takkakuvia. 😀

   Viktigt-mallisto vaikuttaa kyllä tosi ihanalta! Pitäisi päästä Ikeaan hypistelemään tuotteita.

 2. Kati

  Ostin tuon Helsinki XL -telineen nyt Hulluilta Päiviltä. Se on ihan täydellinen tyhjien pullojen säilyttäjä! Ennen pulloja kerättiin meillä jos minkäkinlaiseen pussiin, jotka sitten ärsyttävästi pilkisteli keittiössä. Tuon telineen oman kangaskassin sisään saa sujautettuan ison paperikassin, johon pullot voi kerätä, ja sitten napata paperikassin kauppareissulle mukaan. Näyttää paljon paremmalta 🙂

  • suvi m

   Kuulostaapa tosi näppärältä! 🙂 Hienoa, että löysit noin kätevän ratkaisun ja vieläpä kotimaiselta valmistajalta.

 3. Sisustusuutiset 24 & 25 / 2016 – Meillä Kotona -blogit

  […] museon Rut Bryk / Taikalaatikko -näyttelylle oman typografian (näyttelystä vinkkasin muuten sisustusuutisissa 18/2016). Rut Brykin taiteen inspiraatiosta syntynyt typografia on kiehtonut monia näyttelyvieraita ja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *