Blogit
Valkoinen Harmaja

Sisustusuutiset 09/2016

Viikko lähenee loppuaan, joten kurkistetaanpas taas tämän viikon sisustusuutisiin. Siellä on joukossa aivan ihastuttavia uutuustuotteita!

Marimekko_for_Target_look_book_640Photo: Marimekko

Marimekko on julkaissut yhteistyömalliston yhdysvaltalaisen Target-kauppaketjun kanssa. Rajoitetun ajan saatavilla oleva yhteistyömallisto sisältää Marimekon niin kesäiseen ulkoilmaan tarkoitettuja sisustustuotteita ja kalusteita kuin naisten ja tyttöjen ranta- ja uima-asuja sekä -asusteita. Malliston kuviot ovat Marimekon yhden ikonisimman suunnittelijan, Maijan Isolan, suunnittelemia. Marimekko for Target -yhteistyömalliston inspiraationlähteenä on ollut suomalainen kulttuuri ja elämäntapa. Marimekko ja Target halusivat luoda tuotteita, jotka tuovat ihmisiä yhteen ja luovat tunnelmaa ikuisesta kesästä ja huolettomasta ulkoilmaelämästä.

”Designpartneruuksien edelläkävijä Target nostaa rimaa jokaisella uudella yhteistyöllään. Olemme valtavan innoissamme tämän kevään Marimekko for Target -yhteistyöstä, joka on jatketta Targetin aiemmille menestyksekkäille designyhteistöille muun muassa Missonin, Mulberryn, Jason Wun, Jean Paul Gaultierin, PETER PILOTTOn ja Alexander McQueenin kanssa. Marimekko perustettiin tuomaan väriä ja iloa ihmisten arkipäivään. Olemme ylpeitä päästessämme tuomaan värikkäät kuviomme ja suomalaisesta kesäelämästä inspiroituneen lifestyle-ajattelumme asiakkaille kaikissa Targetin liikkeissä ja verkkokaupassa kautta Yhdysvaltojen”, sanoo Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko.

Marimekko for Target -mallisto on saatavilla rajoitetun ajan vain Target-myymälöissä ja Target.com-verkkokaupassa Yhdysvalloissa 17.4.2016 alkaen.

FDS_awr

Photo: Finnish Design Shop

Syksyllä uutisoin Finnish Design Shopin järjestämästä muotoilukilpailusta, jonka tavoitteena oli suunnitella kodin tuote, joka sopisi hyvin verkkokaupassa myytäväksi.  Tavoitteena oli kannustaa uusien ideoiden kaupallistamista sekä tasoittaa tuotteen tietä ideasta kaupan hyllylle, ja kilpailu oli kaikille avoin.

Suunnittelukilpailun voittaja on nyt selvinnyt! Raati valitsi voittajaksi Salla Luhtaselan ja Wesley Waltersin suunnitteleman Perch-jakkaran. Aalto-yliopistossa opintojaan viimeistelevä voittajakaksikko osallistui kilpailuun kolmella eri työllä, joista jokainen oli potentiaalinen voittajatyö. Perch-jakkara oli näistä kaikkein parhaiten juuri verkkomyyntiin sopiva.

”Olemme todella iloisia, että voimme olla auttamassa tätä poikkeuksellisen lahjakasta parivaljakkoa eteenpäin urallaan. Toivomme, että palkinto siivittää tuotteet valmistukseen asti”, sanoo Finnish Design Shopin toimitusjohtaja ja juryn jäsen Teemu Kiiski. ”Kilpailun taso oli muutenkin kova ja siihen osallistuttiin yhteensä 557 eri kilpailutyöllä. Osallistujien suuri määrä yllätti, sillä järjestettiinhän kilpailu vasta ensimmäistä kertaa.”

Toisen palkinnon sai V Sawhorse -pukkijalka suunnittelijoinaan espanjalaiset Stefano Ciurlo Walker ja Aurora Armental Ruiz (ESTAR) ja kolmannen palkinnon Wood Dish Rack -kuivausteline suunnittelijoinaan Mika ja Julie Tolvanen (Studio Tolvanen). Voit lukea aiheesta tarkemmin FDS:n tiedotteesta.

kartell_tuoksut

Photo: Kartell

Kartell on lanseerannut huonetuoksumalliston. Mallisto esiteltiin ensimmäisen kerran tammikuussa Pariisin Maison&Objet -messuilla ja nyt uutuustuotteet ovat saapumassa Suomeenkin. Huonetuoksumallistoon kuuluu kahdeksan eri tuoksua ja neljä eri tyyppistä ”tuoksutinta”, diffusööriä, monessa eri värissä. Mallistoon kuuluu tuoksukynttilöitä, spray-huonetuoksuja, tuoksutikkuja ja sähköisiä huonetuoksuja, joihin saa vaihdettavia kapseleita.

2016_Normann_Catalogue_Furniture_34

Photo: Normann Copenhagen

Normann Copenhagenin palkittu Form-mallisto täydentyy kangas- ja nahkapäällysteisillä tuolimalleilla. Valittavissa on mikä tahansa väri neljästä eri kankaasta. Myös jalkaosan värin voi valita kuudesta eri väristä sekä eri materiaaleista. Näin ollen on mahdollista luoda omaan kotiin sopiva tuolimalli. Form-tuoli on minusta todella varteenotettava vaihtoehto mikäli etsit kotiin jotain harvemmin (blogeissa) nähtyä tuolimallia. Mutta ehkäpä tästä nousee uusi designklassikko…?

Ikea_anvandbar

Photo: Ikea

Ikealta putkahtaa uutuuksia tämän tästä. Niin tälläkin viikolla. Nyt Ikea on julkaissut kevään uutuustuotteita, jotka saapuvat huhtikuussa myymälöihin. Uusi ANVÄNDBAR-erikoismallisto keskittyy lempeämpään elämäntyyliin, mikä Ikean mukaan tarkoittaa vihreämpää elämää, jossa koti on luonnollisesti pääosassa. Tähän liittyy esimerkiksi veden ja energian säästäminen sekä roskien lajittelu. Malliston tuotteet on tehty luonnonmateriaaleista, kuten posliinista, savesta sekä puuvillasta ja ne noudattelevat skandinaavista muotokieltä.

Ikea_vesiviljelyPhoto: Ikea

Lisäksi myyntiin on tulossa vesiviljelyyn tarkoitetut KRYDDA- ja VÄXER-tuotteet, jotka antavat mahdollisuuden kasvattaa omat yrtit ja salaatit sisätiloissa ilman multaa tai auringonvaloa – mihin vuodenaikaan tahansa. Söpöt, talon muotoiset viljelylaatikot ovat minusta aivan ihania!

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja energiaa uuteen viikkoon!

Translation: Interior design news of the week. Finnish Marimekko released a co-operation with Target! The collection includes interior products as well as clothing for women and childeren. / Finnish Design Shop arranged a design competition and the winner has now been chosen. The winner is ”Pearch” stool designed by Salla Luhtasela and Wesley Walters. / Kartell has released a collection of home fragrances. / Normann Copenhage’s award-winning ”Form ”series is now available in textile or leather upholstery. / Ikea lauches new spring products with heavy focus on planting.

Kommentit (7)

 1. Tiina

  Kiitos, kun kirjoitat sisustusuutisia.
  t. Tiina

  • suvi m

   Kiva jos ne ovat mieleisiä! 🙂

 2. Mirella

  Upea yhteistyö Marimekolta ja niin herkullinen pressikuva. Täytyykin hälyttää Jenkkilästä ystävät hoitamaan shoppailut, jos mallistossa on sellaisia must have-tuotteita. =)

  • suvi m

   Marimekon yhteistyö on kyllä hieno uutinen. Aika yllättäväkin. 🙂

 3. Niina

  Ihastuin Ikeassa savesta tehtyihin sileä pintaisiin ruukkuihin, mutta olisin halunnut mallin joka ei levene ylöspäin, ihana siis huomata, että pian sieltä on saatavilla juuri levenemätön malli pyöreänä sekä neliskanttisena 🙂

  Mukavaa kevättä

  • suvi m

   Kiva juttu! 🙂 Nuo ruukut ovat minustakin ihania. Mukavaa kevättä sinnekin! 🙂

  • company car grades

   ES MUY CIERTO, NO ES NADA MAS DECIR “ME IRA BIEN” HAY QUE CONTRA-ATACAR AL SUBCONCIENTE, MANEJARLO Y LO PRINCIPAL REPETIR EL DESEO BUENO QUE TIENES PARA TI, HASTA LOGRARLO.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *