Blogit
Valkoinen Harmaja

SiSua tarvitaan

Meidän perheessä sattuu aina silloin tällöin pieniä kommelluksia. Olenkin kertonut teille, kuinka olemme onnistuneet rikkomaan Milk-valaisimen jo kahteen kertaan, olen tiputellut iPhoneni monesti (kunnes se muutama viikko sitten meni ihan kunnolla rikki) ja eräänä tuulisena päivänä trampoliini oli lentänyt automme päälle! Kaikenlaista muutakin – onneksi pientä – on myös sattunut, enkä kaikista sattumuksista ole täällä blogin puolella edes kertonut.

laskut_keittio

Vahingoille ei tietenkään voi mitään ja niitä sattuu kaikille. Vaikka vakuutus kattaakin suuren osan vahingoista, tarkoittavat kömmähdykset joka tapauksessa usein ylimääräistä rahamenoa. Mm. tällaisia yllättäviä kuluja varten säästämme joka kuukausi pienen summan erilliselle tilille. Näin olemme tehneet jo useamman vuoden ajan. Emme säästä niinkään unelmiin, vaan ennemminkin käytännöllisiin asioihin ja pahan päivän varalle. Ja jos säästötilille sattuu kertymään enemmän ylimääräistä, niin toki silloin voidaan hankkia jotain kivaakin…tai säästää entistä enemmän.

vahingot

Vaikka kuukausisäästäminen on minulle jo tuttu juttu, kävin blogiyhteistyön merkeissä tutustumassa tarkemmin Nordean SiSuun, eli Sinun Suunnitelmasi Säästämiseen. Tavoitteena on tarkastella omia rahamenoja tarkemmin ja miettiä miten aloittaa suunnitelmallinen säästäminen. Säästettävän summan ei tarvitse olla suuri; vain muutamia kymmeniä euroja kuukaudessa. Me teemme niin, että molempien tililtä siirtyy joka kuukausi automaattisesti 50 euroa säästötilille. Eli säästämme kuukaudessa 100 euroa, mikä tekee vuodessa yhteensä 1200 euroa. Kuukausittaisen säästösumman ollessa pieni, onnistuu säästäminen vaikka asuntolainan lyhennykset ja muut laskut vievätkin suurimman osan palkkapussista.

muista_laskut

Nordean sivuilta luin tarkemmin myös ns. Vilkkaasta ja Laiskasta rahasta. Mikäli eurot juoksevat karkuun tililtäsi, sinulla on vilkasta rahaa. Mikäli rahat taas jäävät lepäämään tilillesi, puhutaan laiskasta rahasta. Voin kyllä myöntää, että meidän raha on hyvinkin vikkelää! Välillä tulee kuukausia, jolloin laskuja on enemmän; on tontin vuokraa, kiinteistöveroa ja kalliita vakuutusmaksuja – kaikki samassa kuussa! Silloinkin säästötilistämme on todellaista apua. Mutta vaikka ongelma olisi laiska raha, ei sitä kannattaisi makuuttaa huonosti tuottavalla tilillä.

Kannattaa tehdä oma SiSu Nordeassa, niin saat parempaa tuottoa säästöillesi. Nordean sivuilta löytyy SiSu-laskuri, jonka avulla voit laskea kuinka paljon sinulla olisi mahdollisuutta säästää kuukausittain. Haluatko säästää unelmiin vai pahanpäivän varalle…?

Blogiyhteistyo

nordea

Kommentit (27)

 1. Jim

  Täytyy myöntää, että blogin tyyli ja maine kärsii noiden mainostustekstien vuoksi. Yhdyn edelliseen kommentoijan huomioon rehellisyydestä. Tekstin motiivit kärsivät aika kolauksen. Menetit lukijan, sorry, vaikka sulla olis kuinka kaunis koti.

  • suvi m

   Minusta tämmöiset kommentit, joissa ilmoitetaan blogin lukemisen lopettaminen, on tarkoitettu minulle kommentoijan ilkeydellä. Miksi muuten ilmoittaisit aikeesi muutakuin saadaksesi minulle pahan mielen. Ikävä juttu. 🙁

 2. Hanna

  Olen blogisi tuore seuraaja, rakennusprojekti alkamassa ja sinun blogisi kyllä ehdottomasti paras kaikista, joihin olen törmännyt:) Minua on kuitenkin jäänyt vaivaamaan pari asiaa: en ole nähnyt kuvia kodinhoitohuoneesta ja lisäksi kissaihmisenä olisi kiva tietää miten olet ratkaissut kissanvessa-asiat? Ja tuo keittiön kuvassa näkyvä lamppu, muistatko mistä olet sen hankkinut? Tuo lampun paikka on kyllä hyvin suunniteltu, pitänyt ottaa huomioon jo sähkösuunnitelmassa, eikö vain?

  • suvi m

   Kiva, että olet löytänyt tänne. 🙂

   Kodinhoitohuoneen kuvia löytyy täältä:
   http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/tag/kodinhoitohuone-2/

   Eli kodinhoitohuone-tagilla tai haulla löytyy. (Hakupalkki oikeassa reunassa)

   Kissojen hiekkalaatikko on meidän kodinhoitohuoneessa ja se on ikään kuin naamioitu erään jakkaran sisälle. En olekaan tainut laittaa siitä kuvia, kun kohde ei ole niin houkutteleva. Vaikka jakkaran ansiosta se on ihan siedettävän näköinen. 😉

   Keittiön seinävalaisin on Artemide Tolomeo-sarjan seinäkiinnitteinen malli. Olen ostanut sen Sisustuksen Koodista. Ja kyllä, valaisimen paikka otettiin huomioon jo sähkösuunnittelun vaiheessa.

 3. Tanna

  Hei, menee vähän ohi postauksen aiheen, mutta oletko koskaan esitellyt noita keittiön baarijakkaroita (Hay) tarkemmin? Meille on samat harkinnassa, mutta en ole päässyt vielä livenä hypistelemään niin olisi kiva kuulla käyttökokemuksia ja muuta infoa kyseisistä jakkaroista 🙂

  • suvi m

   Enpä ole tainnut tuoleista sen kummemmin kirjoitella. Kauniit ja ilmavat ovat, mutta ehkä joku istuinpehmuke olisi hyvä jos näissä pitkiä aikoja meinaa istuskella. 🙂 Mutta ollaan kyllä tykätty kovasti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *