Blogit
Valkoinen Harmaja

Sisalmatto olohuoneessa

Viikonloppuna oli kiva rymsteerata olohuoneessa pitkästä aikaa. Pesin kaikki valkoiset sohvanpäälliset ja laitoin puhtaat päälliset sohvamoduleihin. Harmaat päälliset saivat nyt mennä talviteloille.

Varaston uumenista löytyi myös vanha sisalmattomme, joka ei ole ollut tässä kodissa käytössä vielä ollenkaan. Hankimme sen aikoinaan ensimmäiseen (pankin) omistusasuntoomme joskus vuonna 2003. Melkein kymmenisen vuotta se ehtikin olla käytössä ja nyt muutaman vuoden tauon jälkeen taas. Vähän kyllä arvelutti miten matto sopisi meidän olohuoneeseen. Pikkuisen ryttyinen se on vielä, mutta toivottavasti oikenee tuosta.

valkoinen_sohva

oh_sisalmatto_4

livingroom_sisal

kevainen_olohuone

white_sofa

oh_eames-rar

sohvamodulit

oh_sisalmatto

Sohvamodulit laitoin nyt myös toisinpäin: näinpäin ne eivät vielä koskaan ole olleetkaan. Yleensä ikkunan edessä on se moduli, jossa ei ole toista käsinojaa, mutta nyt se moduli on ruokailutilaan päin. Näin siksi, että meille on ihan lähipäivinä tulossa takka tuonne nojatuolinurkkaukseen. Siinä mielessä on loogisempaa, että sohvamodulit ovat näin päin ja takka näkyy paremmin sitten niiden välistä.

oh_toinensohvas

oh_toinensohva3

OH_ruokailutilasta

oh_toinensohva

Sisalmattoja näkee nykyisin taas monissa sisustuskuvissa ja olenkin tyytyväinen, että olemme säilyttäneet tämän laadukkaan maton. Minulla oli mielessä Marimekon hienot pressikuvat (esim. kuva täällä) tätä muutosta toteuttaessani, mutta koristetyynyvalintani ovat hillitymmät. Olen niin ihastunut noihin kalanruotokuosisiin Iittala X Issey Miyake kokoelman koristetyynynpäällisiin (saatu blogiyhteistyöstä), mutta minun on vaikea löytää niiden pariksi muita tyynyjä omasta kaapistani. Näitäkin tyyny-yhdistelmiä kääntelin ja vääntelin suuntaan jos toiseen, varsinkin tuolla ruokailutilan vastaisella sohvalla.

Muuttunut olohuoneen ilme tuntuu oikein kivalta, mutta makustelen vielä kuitenkin tuota sisalmattoa. Valkoiset sohvat kaipaavat minun mielestäni rinnalle tummemman maton kuin meillä normaalisti käytössä oleva Linie Designin ”Asko Mixed”. En kuitenkaan ole ihan varma tästä sisalmatosta… Vaihtelua on ainakin.


Translation: I changed the look in our living room. I took out our old sisal rug, which is almost 15 years old. I changed the grey sofa covers into white ones and changed the places of the sofa modules. Now the module without one armrest is in front of our dining room, because our fire place will be placed in the corner of the living room in a few days. However, I am not sure if the rug choice is good, but it’s a change. I can always put back the other rug (Linie Design ”Asko mixed”) if I change my mind…

Kommentit (12)

 1. Marita

  Tutun näköinen matto 🙂 Taitaa löytyä minunkin varastosta.
  Ostin aikoinaan kuistille, mutta ei oikein toiminut liukkaalla laattalattialla.
  Terassille ajattelin tänä kesänä, sopii omasta mielestäni hyvin viime vuonna ostettujen rottinkikalusteiden kanssa. Viime kesänä jäi varastoon, kun oli niin sateista…
  Mua tökkii tuo ruskea kanttaus matossa, joten sisäkäyttöön en nyt halua sitä.

  • suvi m

   Ruskeaa kanttausta itsekin mietin aluksi, mutta eipä sille voi mitään ja toisaalta ruskeahan tulee taas muotiin sisustukssa. 😉
   Meidän matto ostettiin aikoinaan Sisustuksen Koodista…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *