Blogit
Valkoinen Harmaja

Seitsemän suloista unentuojaa Ellokselta (+arvonta)

Olenko jo kertonut teille, että rakastan nukkumista? Vapaapäivien yksi kohokohdista on se, kun voi loikoilla pitkään sängyssä ja herätä hitaasti. Ja päiväunet – voi että mitä luksusta! Tärkeää on panostaa kunnon sänkyyn ja oikeanlaisiin tyynyihin, sillä muuten alkaa kaikenlaiset kolotukset vaivata. Mutta minusta yhtä tärkeää on myös se, että makuuhuone miellyttää esteettisesti ja suorastaan kutsuu unille. Niinpä olen tähän Ellos-yhteistyön toiseen postaukseen koonnut teille seitsemän avaintuotetta, joilla luoda miellyttävä ja kutsuva makuuhuoneen sisustus. Ja tietysti luvassa on myös arvonta.

ellos_bed

dirty_LineN_2

Elloksen petivaatevalikoima on todella laaja ja erilaisia pussilakanavaihtoehtoja löytyy vaikka millä mitalla erilaisista materiaaleista, väreistä ja kuoseista lähtien. Erilaisia lakanasettejä ja tekstiilikuoseja kannattaa petauksessa yhdistellä toisiinsa näyttävän petauksen aikaansaamiseksi. Elloksen uutuustuotemerkki Dirty Linenin mallisto vaikuttaa todella houkuttelevalta, enkä panisi pahitteeksi vaikka pellavalakanavalikoimani täydentyisi näillä ihanuuksilla. Mutta viihtyisään makuuhuoneeseen tarvitaan muutakin kuin mukavat lakanat. Katsotaanpas tarkemmin poimintojani:

seitseman_unentuojaa

1. Hasta: ”Silent Night” laskosverho / 2. Ellos Home: ”Camelia” helmalakana / 3. Ellos Home: ”Vila” tyynyliinat (2 kpl/pakk.) / 4. Dirty Linen: ”Feathers” koristetyyny / 5. By Rydéns: ”Matell” pöytävalaisin / 6. Ellos Home: ”Dena” pussilakansetti (4 osaa) / 7. Ellos Home: ”Stone” pöytä

Tärkeää on rauhalliset olosuhteet uneen, eikä uni tule yhtä helposti kirkkaassa makuuhuoneessa. Näin kevään ja kesän lähestyessä ja valonmäärän lisääntyessä voi olla aiheellista päivittää makuuhuoneen verhot. Pelkistetty ja tyylikäs Silent Night laskosverho on pimentävä, joten auringonsäteet eivät pääse häiritsemään uniasi. Minusta tämä on oikein tyylikäs ja ajaton verhovalinta käytännöllisyyttä unohtamatta.

Viimeistelty ilme petaukseen tulee helmalakanasta. Paras helmalakana on minusta tukevasta kankaasta valmistettu ja hyvin laskeutuva. Yleensä suosin siinäkin valkoista väriä, mutta nyt tummat sävyt ovat alkaneet viehättää entistä enemmän ja mietinkin, että tummanharmaa helmalakana rajaisi petauksen kauniisti ja toisi siihen ihan uudenlaista ilmettä.

Muhkeaa ilmettä petaukseen tuovat eri kokoiset tyynyt. Tarkoitus ei ole, että niitä kaikkia käytetään nukkumiseen, mutta lukuisista tyynyistä saa luotua miellyttävän nojan tv:n katselua tai lukemista varten. Itse käytän petauksessa taaimmaisena aina suuria 60×80 cm tyynyjä ja kahta normaalikokoista tyynyä siinä edessä. Poimin kollaasiin eri värisiä Vila-tyynyliinoja, sillä minusta petaukseen syntyy kivaa vaihtelua ja ilmettä käyttämällä eri värisiä tyynyjä. Tekisi mieli kokeilla myös erilaisia kuoseja.

Minusta pussilakanoiden funktio ei ole pelkästään käytännöllinen vaan niillä myös sisustetaan – ainakin meillä. En poiminut kollaasiin päiväpeitettä, sillä ainakin meidän taloudessa sen käyttö on jäänyt vähemmälle. Mitäpä sitä kauniita lakanoita peittelemään! Sängyn voi aamulla pedata kauniiksi pelkästään petivaatteillakin ja viimeistellymmän ilmeen saa aikaiseksi heittämällä sekaan yhden näyttävän koristetyynyn. Tähän tarkoitukseen valitsin Dirty Linenin Feathers-koristetyynyn. Yhtä hyvin sitä voi käyttää myös olohuoneessa.

Valaistus on tärkeää myös makuuhuoneessa. On hyvä, että kädenulottuvilla on katkaisin, josta valon saa tarvittaessa nopeasti päälle, eikä tarvitse kompastella pimeässä makuuhuoneessa. Kaunis yöpöydälle sopiva valaisin löytyi By Rydénsin mallistosta: Matell-pöytävalaisin viehättää pelkistetyllä ja ajattomalla muotoilullaan.

Kauniit ja miellyttävän tuntuiset lakanat ovat tietysti koko petauksen ydin ja yksi olennainen osa hyviä yöunia. Klassiset valkoiset lakanat näyttävät aina hyviltä. Kollaasiin poimin Dena-pussilakanasetin, joka on valmistetty tiiviistä puuvillasta. Nämä pussilakanat on myös hienosti viimeistelty kaksinkertaisin farkkusaumoin sekä kuminapein. Jalkopään napit tai vetoketju ovat minusta hyvien pussilakanoiden yksi tärkeimpiä ominaisuuksia. Mikään ei tunnu ikävämmältä kuin pussilakanan sisältä pois karkaava täkki.

Mukavuuden kannalta on tärkeää, että makuuhuoneessa on laskutasoa lähellä sänkyä kelloa, kännykkää tai vesilasia varten. Elloksen Stone-pöytä soveltuu hyvin myös yöpöydäksi. Siinä on kaunis marmorikansi ja tukevat tammijalat. Tämän postauksen ylimmäisessä kuvassa on Stone-pöytä on stailattu juuri sillä tavoin kuin mielessäni ajattelin: kirjakasa valaisimen alla luo rentoa fiilistä ja oikein houkuttelee lukuhetkeen.

voita_lakanasetti

Valitsin teille arvottavaksi tämän laadukkaan 4-osaisen Dena-pussilakanasetin, jota kuvailin tekstissä tuossa ylempänä. Näyttävän petauksen luomiseksi valitsin mukaan myös Vila-tyynyliinoja (2 pakettia) klassisessa vaaleanharmaassa ja trendikkäässä deniminsinisessä sävyssä. Tästä yhdistelmästä syntyisi minusta aivan ihastuttava petaus!

Näin osallistut arvontaan:
Jätä kommentti tähän postaukseen lauantaihin 14.3.2015 klo 23.59 mennessä.

Muista täyttää kommentointilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitan sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua. Sähköpostiosoitteita ei julkaista, mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

ARPAONNEA!

EDIT: ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN.

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

ellos

Kommentit (432)

  1. Emma

    Arvonnassa mukana! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *