Blogit
Valkoinen Harmaja

Sävy sävyyn

Olen niin ihastunut makuuhuoneemme harmaansinisiin seiniin, että väistämättä ne näkyvät vahvasti nyt blogissakin. Edellisessä makuuhuonepostauksessa (Sininen makuuhuone) mietiskelin, että pitäisikö valkoinen sängynpäätymme maalata samalla sinisellä maalilla kuin seinät. Silloin olin enemmän sillä kannalla, että pääty jää valkoiseksi. Mutta nainenhan saa muuttaa mieltään, heh! No, oikeasti Mankku oli enemmänkin sitä mieltä, että maalataan pääty siniseksi. Ja lupasi nikkaroida minulle toisen valkoisen päädyn kesällä jos haluan. Helppohan siihen oli suostua ja nyt on sitten sininen sängynpääty!

sangynpaaty_yopoyta

sangynpaaty_mh

listat_savysavyynKuvista huomaa selvästi kuinka erisävyiseltä seinät näyttävät valon suunnasta riippuen.
Yllä olevassa kuvassa valo tulee ikkunoista suoraa seinää kohden.

sangynpaaty

kakkara

Minusta lopputulos on nyt oikein onnistunut. Nythän on erittäin trendikästä maalata kaikki sävy-sävyyn. Tätä trendiä näkee etenkin stailatuissa (ruotsalaisissa) mainoskuvissa, joissa jopa kaikki kuvassa olevat esineet ovat samaa sävyä: esimerkkinä kannattaa tsekata vaikkapa String-kampanjan uudet kuvat (Lotta Agatonin stailaamat).

Omassa kodissa sävy-sävyyn trendiä on melko mahdoton toteuttaa ihan täydellisesti, eikä se tokikaan ole tarkoitus. Mutta tämmöinen pieni ripaus näyttää oikein kivalta. Maalasimme myös lattialistat samalla seinän sävyllä. Tykkään!

Koska tätä Jotun Lady ”St. Paul´s Blue” maalia ei Suomesta saa, otin havainnollistavan kuvan kuinka saman sävyinen Tikkurilan ”Petrooli” maali on:

tikkurila_petrooli_vs_jotun

Petrooli on aavistuksen verran vihertävämpi sävy, eikä ole ihan niin harmaansininen kuin tämä meidän ”St. Paul´s Blue”. Oikein kaunis sävy tuo Tikkurilankin. Jotun Lady maali on täysin mattaista ja se peittää tehokkaasti. Maalia oli kuulemma oikein nautinto maalata, kun se levittyi kauniisti ja koostumus ”tuntui laadukkaalta”.

Lopuksi pakko vielä mainita tuo toiseksi viimeisessä kuvassa näkyvä ”käkkärä”. Tuo oksa on jäänyt minulle joulunajalta jostain kukkakimpusta ja vieläkin jaksan ihastella sitä! Olen aivan viehättynyt kaikista origamityylisistä vaaseista ja herkistä kukkasista ja oksista. Ripaus japanilaista tyyliä ihastuttaa!

Translation: We painted our bedroom headboard with the same colour as the walls: Jotun Lady ”St. Paul´s Blue”. Now it is very trendy to paint everything in the same tone. In many advertisements and interior magazines you´ll see this trend, but it is difficult to implement fully in your own home – and that is not the point, either. Just a small hint of tone-in-tone is enough. I really love our new bedroom look!

Kommentit (30)

  1. Yöpöydällä – Valkoinen Harmaja

    […] toimiva ratkaisu. Kun maalasimme makuuhuoneen seinät sinisiksi vuosi sitten, sai sängynpäätykin saman maalisävyn; aiemminhan se oli […]

  2. Kevättalven sisustusinspiraatio ja muutama blogivinkki – Marulla

    […] Kuva: Valkoinen Harmaja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *