Blogit
Valkoinen Harmaja

Puutarhakalusteiden face lift

Minulle yksi tehokkaimmista tavoista rentoutua on puuhastella kotona kaikenlaista pientä; sisustaa, tuunata tai ideoida jotain uutta. Ensimmäisen kesäloman jälkeisen työpäivän jälkeen kaipasin jotain tuollaista tekemistä ja niinpä tartuin pensseliin ja sudin vanhoihin puutarhakalusteisiimme uutta maalia pintaan. Kylläpä puutarhakalusteiden maalaus rentoutti kummasti!

IMG_0054

IMG_0045

maalatut_terassikalusteet

ennenjalkeen

IMG_0067

Puutarhakalustesetti on varmaan ainakin 15 vuotta vanha; olen ”perinyt” sen siskoltani. Nyt uuden maalin myötä setti on kuin uusi. Minulle oli tärkeää, että kalusteissa kiinni olleet metalliset logolevyt irroitettiin ennen maalausta. Ne ovat pieni tärkeä osa, joka viimeistelee kalusteen. Minusta olisi näyttänyt tökeröltä jos oltaisiin vain maalattu maalilla laattojen yli. Maalin sävy on muuten Tikkurilan ”takorauta”. Se on hyvin saman sävyinen kuin meidän talon ovet ja ikkunanpuitteet.

Sijoitin nyt tämän pienen kalusteryhmä meidän saunan terassille, sillä meillä on ollut siinä aiemmin vain yksi penkki. Nyt on sielläkin on kiva juoda kupposet kahvia tai vilvoitella saunan jälkeen. Eikä muuten se töihin paluu niin kamalaa ollut, kun kesä jatkuu vielä kuitenkin…

Translation: I painted our old terrace furniture with dark grey paint. I got this furniture set from my sister and it is at least 15 years old, so it was about time it got some new paint. Now the set is as good as new!

Kommentit (18)

 1. Anna

  Kalusteista tuli oikein hienot! Olen harkinnut tehdä saman muutoksen, olen myös kiinnostunut siitä mitä maalia käytit ja mitä pohjatyötä teit? Levyjen irrottaminen maalamisen ajaksi oli kyllä sen työn arvoista!

  • suvi m

   Pohjatöitä emme tehneet ollenkaan. 🙂 Ehkä olisi pitänyt, mutta täällä on hätäistä porukkaa. 😀
   Ja siis Tikkurilan Unicalla maalattiin kahteen kertaan.

 2. ninja

  Tulipa tosi hyvät!! Minäkin tänään K-rautaan hakemaan ruskealle puulaatikolle samaa maalia. En löytänyt mutta käteen jäi alumiini värinen maali. Saas nähdä.. Ja tietysti kyltit irti ensin. Kaikki mitä tehdään niin kunnolla tai sitten voi jättää tekemättä

  • suvi m

   Tuli varmasti onnistunut lopputulos. 🙂 Alumiini sävy kuulostaa hyvältä. Uusi maali kohentaa kyllä kummasti vanhan kalusteen.

 3. Mari

  Hei,

  Hienolta näyttää.

  Samanlainen projekti olisi edessä.
  Saanko tiedustella millä maalilla muutos tehtiin?

  • suvi m

   Tikkurilan Unicalla maalattiin. Vielä meillä olisi yksi toinen vanha kalusteryhmä (4 tuolia), joille pitäisi tehdä sama homma…

 4. saaruska

  Hei, minäkin olen kiinnostunut kuulemaan lisäinfoa tästä onnistuneesta projektista. Hieno muutos, jonka aion itsekin toteuttaa pienelle terassikalusteryhmällemme.

  • suvi m

   Tikkurilan Unicaa voin suositella. Peitti hyvin ja kuivui nopeasti. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *