Blogit
Valkoinen Harmaja

Pihistä / panosta: Wishbone chair

Tänään on vuorossa Pihistä – panosta -sarja pitkästä aikaa ja nyt esittelyssä on yksi kaikkien aikojen lempituoleistani: Wishbone chair ja sen budjettiversio. Mitäs sanotte tästä parivaljakosta:

pp_wishbonechair1

Carl Hansen & Sønin Wishbone-tuoli, tai Y-tuoli, on yksi sisustushaaveistani. Pidän kovasti tuolin muotokielestä ja etenkin puunsävyisenä se olisi designklassikko, johon voisin satsata jonain päivänä.

Mutta entäs tuo Jotexin budjettiversio? Muotoilultaan se on kömpelömpi ja siitä puuttuu selkänojan y-osa. Minusta kuitenkin selkeästi näkee mistä tuoli on saanut vaikutteita. Laadussa tuolit eivät voi mitenkään kilpailla keskenään: jokainen aito Wishbone-tuoli tehdään käsin suurella tarkkuudella (tästä videosta näet tarkemmin).

Jaksaisitko säästää aitoon vai voisitko kotiuttaa sinnepäin olevan halpisversion?


Translation: Look-a-likes: ”Nattavaara” chair from Jotex and an absolute design classic ”Wishbone” chair from Carl Hansen & Søn. 

Kommentit (16)

 1. Muuttuva kotini Päivi S

  Ehodottomasti panostaisin, on paljon sirompi ja kaunimpi aito. Kerran ko satsaa, niin on pitkään iloa ja ei sitä raski edes myydä eteenpäin.

  • suvi m

   Niinpä, olen samaa mieltä. Ja jos joskus haluaa myydä, niin on vielä jälleenmyyntiarvoakin. 🙂

 2. Mari

  Moikka. Minä viime syksynä panostin ja hankin haaveeni meille. W on niin kaunis joka huomeessa. Sinä kaipailit metallirunkoista nojatuolia. Kukkapuron remmi korkealla selkänojalla on ihan mun lemppari. Siinä on todella hyvä istua silloin harvon, kun ehtii tv:tä katsella. Meillä olohuone odottaa nyt Munatuolia… ehkä ensi kesänä 10v hääpäivälahjaksi voisimme yhdessä sen hankkia. Saahan sitä haaveilla!

  • suvi m

   Ihania tuoleja sinulla! 🙂 Olen haaveillut Knollin Womb-tuolista, mutta katsotaan nyt milloin on mahdollisuus satsata nojatuoliin niin suuria summia…

 3. wishbone tuoli – olohuoneen-kalusteet.com

  […] Pihistä / panosta: Wishbone chair – Valkoinen HarmajaPihistä – panosta -sarja jatkuu ja nyt esittelyssä on yksi kaikkien aikojen lempituoleistani: Carl Hansen & Sønin Wishbone chair ja sen budjettiversio.Siirry kotisivulle […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *