Blogit
Valkoinen Harmaja

Ostoksilla Asuntomessuilla

Asuntomessupostauksen toinen osa tulee tässä. Ajattelin nimittäin kirjoitella myös messujen oheistarjonnasta, eli shoppailumahdollisuuksista. Messualueen keskellä ja laitamilla on useita pieniä kojuja ja messustandeja, joista voi tehdä tosi mukavia löytöjä. Varsinkin Magisson standilla oli vaikka mitä ihanaa ja mukaan lähtikin monta tarpeellista ja kaunista juttua:

Meillä on ollut aikomuksena ostaa tuuletin, sillä kodissamme on todella kuuma helteisinä päivinä. Tuulettimien kohdalla on usein niin, että uuden joutuu ostamaan lähes joka vuosi, sillä halvemmat mallit tuppaavat rikkoutumaan melko helposti. Toivottavasti tämä Magisson Charly-tuuletin kestää pitkään.

Tuollainen tiskirättiteline meillä olikin jo ennestään, mutta se oli ihan hapettunut. Magisson ensimmäisille rättitelineille oli käynyt niin ajan kuluessa, mutta nyt asia on korjattu ja saimme uuden telineen vielä messuhintaakin hiukkasen edullisemmin.

Tuota kakkulapiotakin olen katsellut jo kauan aikaa ja nyt se lähti mukaan. Mikrokuituliinoja tarvitsee aina ja noissa viehätti kaunis mustavalkoraidoitus.

Kannustalon Aarre ja Helmi -kohteiden pihalla on myös pieni putiikki, jossa myydään mm. aivan ihania Tikaun mattoja ja muita käsitöitä. Sieltä Mankku osti minulle tällaisen käsikorun, johon ihastuin kovasti:

Käsikoru on tehty käsityönä Keniassa ja mukana tulleessa lappusessa kerrotaan mm. näin: ”Mifuko puhuu skandinaavista muotokieltä svengaavalla afrikkalaisella aksentilla. Työllistämällä kenialaisia käsityöläisiä Mifuko turvaa heille säännöllisen ja riittävän päiväansion.” Vaikka tuollaisen käsikorun voisi tehdä helposti itsekin hakaneuloista, minusta on kiva tietää, että olen omalta pieneltä osaltani tukenut jonkun afrikkalaisen arkea.

Alueena Kokkolan Asuntomessut ovat mitä parhaimmalla paikalla; aluetta ympäröi kauniit merimaisemat ja nurmialueita kaunistaa myös Jaakko Pernun tilateokset.

Jäin vielä miettimään, että mikäköhän se minun suosikkitaloni oli (suosikkisisustukset listasinkin jo edellisessä postauksessa). Mikä olisi sellainen talo, johon itse muuttaisin asumaan ja jonka mielelläni sisustaisin omalla tyylillä? Mikään taloista ei täysin ollut sellainen, jonka itse rakentaisin, mutta jos noista täytyisi valita, ottaisin Anvia-talon tai Villa Whiten.

Nyt sitten siirryn taas vähitellen muihin postausaiheisiin. Meinaa vaan lomalla olla niin kiire, ettei ehdi tänne kirjoitella. Mutta kyllä ne lupaamani jutut ovat tulossa…

Kommentit (15)

 1. suvi m

  >Siis tarkoitan sitä altaan sulkumekanismia (jolla saa veden pysymään lavuaarissa). Ei se varmaan hajulukko ole. 😀

 2. Tiinu

  >Hei,muistelin, että tiellä oli olohuoneessa tv-tasona Ikean Bestå. Selailin Ikean sivuja ja löysin vaihtoehtona ainoastaan jaloilla olevia 120cm tasoja. Onko teidän tasossa sokkeli? Mietin jos laittaisin tuon löytämäni tason ilman jalkoja ja pohjaan vaan honekallupehmusteet… Noiden jalkojen kanssa on vähän liian korkeakin…Tarkoituksenani on siis kysyä, että onhan teidän Ikean Bestå ja minkälainen "alusta" kun en vastaava löytänyt ainakaan nettisivuilta :)Kiitos etukäteen, jos sinulla on aikaa vastailla 🙂

 3. suvi m

  >Tiinu: Meillä on tv-tasona Muuramen taso. Mietittiin kyllä ensin Bestå:ta, mutta mieli muuttui, kun huomasin kuinka kellastuneiksi Ikeasta hankkimamme valkoiset hyllyt ja laatikostot olivat muuttuneet vuosien saatossa. Halusimme vähän pitkäkestoisemman ratkaisun. Mutta silloin, kun harkittiin Beståta, pohdin tuota samaa sokkelijuttua ja täällä postauksessa on kommentoitu aiheesta: http://valkoinenharmaja.blogspot.com/2011/03/ikean-ostoslista.html

 4. Anonymous

  >hei,messuilla käytyäni mäkin päädyin miettiin itselle mieleisintä ratkaisua.aitan sisustus oli hurmaava, kuten yläkerran valoisuuskin. villa white sykähdytti, kerrassaan luksusta! mutta kokonaisuudessaan eniten mua oli muurameilla sisutettu villa elpida, ainoo että se messujen paras anti rantasauna puuttui sisäkaarteen kohteesta. vaatimaton puolen miljoonan perustalo 😉

 5. suvi m

  >Anonyymi: Juu, olihan siellä hulppeita taloja. Monessa oli ehkä vähän liikaakin glamouria omaan makuuni. Rentous puuttui. Mutta kiva niitä oli kierrellä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *