Blogit
Valkoinen Harmaja

Olohuoneen matto

Kirjoittelin aiemmin matto-ongelmastamme. Meiltä puuttui kunnon matto olohuoneesta, sillä edellinen, seitsemän vuotta palvellut sisalmatto oli tahriintunut eikä se sopinut uuteen kotiin ruskeiden reunojensa takia. Viime kesänä ostimme olohuoneeseen väliaikaismatoksi edullisen Ikean Erslev-maton, joka on nyt muuttanut saunatupaan. Joulun ajaksi olohuoneeseen laitettiin vanhempieni vanha villanukkamatto. Nyt oli aika löytää se oikea matto tähän kotiin. Otin sovitukseen Iskusta kaksi ”sekakudemattoa”, mutta jokin niissä vain tökki. Sitten löysin Länna Möblerin sivuilta kauniin Linie Designin ”Asko Mixed” maton. Perjantaina se saapui meille ja tältä se näyttää olohuoneessamme:

Heti paketin avattua näimme, että matto vaikutti tosi hyvältä. Kun rullasimme sen paikoilleen, tiesimme että nyt oli oikea matto löytynyt! Väritys on juuri sopiva meille: mustavalkoinen matto, joka kuitenkin sopii monenlaisten pikkutyynyjen kanssa, eikä maton kuvio ole liian hallitseva. Olohuoneen viereisessä sijaitsevassa työhuoneessa on Tikaun mustavalkoraidallinen matto, joten olohuoneeseen en olisi voinut enää hankkia yhtä graafista mattoa (vaikka esim. ”blogimatto” houkutteli kovasti).

Kuvat on muuten otettu tänään keskipäivällä ja illalla. Nyt iltasella paistoi aurinko niin kivasti, että halusin ottaa lisää kuvia. Mattokin näyttää pikkuisen erilaiselta eri valossa.

Tästä matosta kyllä irtoaa vähän villanukkaa, mutta ei niin paljon, että ärsytyskynnys ylittyisi. 😉 Ja ehkä se johtuu uutuudesta, eikä nukkaa enää myöhemmin irtoa yhtä paljon. Uskon ja toivon, että tästä matosta on meille iloa pitkään.

Kommentit (71)

 1. Minna

  Hei ja terve :=)

  kivan näköistä…mistä mahtaa olohuoneen pöydät?
  nam herrrkullisen näköiset :))

  • suvi m

   Olohuoneen pöydät ovat HAY:n ”Tray” pöydät.

 2. Kirsi

  Minkä kokoiset pöydät teillä on? Omaan, uuteen olohuoneeseemme kaavailen samoja pöytiä, mutta koko on edelleen mietinnässä. (:

  • suvi m

   Valkoiset Tray-pöydät ovat 60×60 kokoa ja pieni musta on 30×30.

 3. Uusi matto olohuoneeseen – Meillä Kotona -blogit

  […] kun löysin Linie Designin matot ja tämän meidän ”Asko mixed” mallin (postaus ”Olohuoneen matto”). Nyt tuota Asko-mattoa näkee todella monessa kodissa niin some-kanavissa kuin ihan livenä, kun […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *