Blogit
Valkoinen Harmaja

Olohuoneen katseenvangitsija

artwall-4925

Lämpöiset beigen, ruskean ja murretun keltaisen, eli oljen, sävyt viehättävät tällä hetkellä kovasti (kuten olen monesti jo todennutkin). Sama värimaailma toistuu meillä sisustustekstiilien lisäksi nyt myös tauluasetelmissa, sillä olen jälleen kerran pyöritellyt uusia tauluryhmiä seinille. Aiemmin olen vaihdellut tauluasetelmaa ruokailutilassa, mutta tällä kertaa viimeistelin olohuoneen sisustuksen kokoamalla kesällä maalaamalleni kalkkimaaliseinälle uuden tauluasetelman.

artwall-4919

Maalaukset ovat luonnollisesti pääasiassa isäni, Juhani Melenderin, teoksia. Joukossa on kuitenkin myös yksi juliste rikkomassa kokonaisuutta. Isäni monipuolisesta teoskokoelmasta löytyy myös murretuin värein maalattuja teoksia, vaikka hän onkin tunnettu värikkäämmistä maalauksista. Muutama mustavalkoinen työkin löytyy.

artwall-4927

artwall-4967

artwall-4956-3

Pohjaratkaisussamme eteinen, olohuone, ruokailutila ja lopulta myös keittiö ovat yhtä suurta tilaa, vaikka sisustus rajaakin ne erilleen. Koska olohuoneen tauluseinä on nyt näin näyttävä, karsin tauluja eteisestä. En halua kotiin levotonta yleisilmettä, joten liian monella seinällä ei voi olla suuria taulukollaaseja. Ruokailutilaanhan asensimme talvella taululistan, joten siellä asetelma pysyy hillittynä ja taulut siististi yhdessä rivissä. Olohuoneen tauluseinä on nyt tämän yhden suuren tilan katseenvangitsija.

artwall-4951

artwall-4935

Asettelin taulut eri kokoja ja erilaisia taulukehyksiä yhdistellen. Näin kokonaisuudesta tulee minusta mielenkiintoinen ja sekaan on helppo tarvittaessa lisätä uusia teoksia. Tauluryhmä hämärtää myös rajan, joka kalkkimaaliseinään syntyi kun toikkaroin maalaamisessa. Minulla loppui kalkkimaali kesken seinän maalaamisen, eikä uudesta maalisatsista tullut tismalleen saman sävyistä kuin edellisestä, joten seinään jäi aavistuksen verran sävyeroa. Nyt sitä ei enää huomaa.

Niin, ja oliko yksi tauluista sittenkään maalaus…?


Translation: I created a new art wall onto our living room wall. The paintings are painted by my father, Juhani Melender. However, there is also one poster creating contrast. The shades of brown, beige and soft yellow match the textiles in our livingroom creating a harmonious interior. But is one of the paintings really a painting…?

* Samsungin ”The Frame” taulutelevisiosta saatu alennusta – Samsung’s The Frame bought with discount

Kommentit (14)

 1. Mari

  Ihanan näköistä, minkä värinen kehys telkkarissa?

  • suvi m

   Siinä on musta kehys, mutta tekisi mieli hankkia vielä se vaalean puun värinen. 🙂

 2. Riikka

  Hei Suvi, mikä tuo olohuoneen taustaseinän sävy on? Se on todella kaunis

  • suvi m

   Seinä on maalattu Kalklitir-maalin sävyllä Palladio. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *