Blogit
Valkoinen Harmaja

Meidän kodin top 5

Sain S:ltä mukavan haasteen: kirjata oman kodin sisustuksen top vitonen – viisi oman kodin sisustuksen tämän hetkistä kulmakiveä. Haasteen on keksinyt alunperin Esmeralda. Minusta on tosi mukavaa, kun viime aikoina on ollut liikkeellä näin mielenkiintoisia haasteita. Kiitos niistä!

En osannut lähestyä tätä aihetta siitä näkökulmasta, että mitkä olisivat kotimme top viisi asiaa tällä hetkellä. Siksipä top viitoseni koostuu sisustusperiaatteista, joita pyrin noudattamaan aina. Näistä koostuu kotimme tyyli.

Kotimme TOP 5 sisustusperiaatteet:

1. Ajattomuus. Tavoitteenamme on ollut luoda sisustus, joka kestää aikaa. Ajattomuus lähtee pintamateriaalivalinnoista saakka; siksi olemme pitäneet värivalinnat hyvin niukkoina. Pintamateriaalivalinnoissamme on paljon valkoista, betonin sävyistä harmaata sekä puuta. Näistä muodostuu ikään kuin ”tyhjä pohja”, jonka ympärille on helppo luoda sisustus.

2. Trendit. Vaikka tavoitteena on ajattoman kaunis sisustus, on sinne kiva tuoda ripaus trendikkyyttä. Trendejä voi tuoda sisustukseen pienillä asioilla: tekstiileillä, värivalinnoilla tai pienesineillä. Viime aikoina trendit ovat heijastuneet meidän kodissamme mm. Therese Sennerholtin tekstikortteina ja tauluina, räsymattoina sekä kudottuina koreina ja tekstiileinä.

3. Kontrastit. Pidän siitä, että kodissa on jonkin verran kontrasteja. Uuden seassa on ripaus jotain vanhaa, esim. kirppikseltä löytynyttä. Kerroksellisuus saa näkyä. Myös värivalinnoilla pyrin luomaan kontrasteja. Pidän myös eri tyylien yhdistämisestä: meillä on esim. olohuoneen nurkassa hyvin romanttista tyyliä edustava nojatuoli (joka odottaa vieläkin verhoilua), vaikka ympäröivät huonekalut ovat hyvin pelkistettyjä ja moderneja. Kontrasteja muodostuu myös yhdistämällä Ikea-hankintoja design-klassikoihin. Kontrastien avulla sisustuksesta tulee persoonallisempi ja mielenkiintoisempi. Kaiken ei tarvitse sopia täydellisesti yhteen.

4. Taide. Kotimme tuntuu omalta vasta, kun siellä on isäni tauluja. Ne luovat minulle kodintunnun ja ne heijastavat vahvasti sisustustyyliämme.

5. Klassikot. Koska tavoitteena on luoda ajaton sisustus, liittyvät siihen hyvin läheisesti laadukkaat huonekalut, jotka säilyvät sukupolvelta toiselle. Klassikkovalaisimet ja -tuolit ovat sisustustyylimme kulmakivi. Mielummin säästän johonkin ”suureen haaveeseen” kuin ostan aina uutta.

Annan tämän haasteen eteenpäin Charille, Cocolle, Anna M:lle, Sanna Matildalle ja Tiinakaisalle.

Kommentit (8)

 1. Thanh Le

  It is wonderful
  These are great pics…and the place is beautiful 🙂
  I love your blog
  ——————————–

  Thanh Le – My blog
  http://www.homedesign9.com/
  Interior Decorating, Home Design, Room Ideas

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *