Blogit
Valkoinen Harmaja

Lopullinen pohjapiirros muodostuu

>Seuraavaksi minun kannattaa varmaankin näyttää teille millainen talo meille on tulossa. Lopulliseen ratkaisuun päädyimme muutamien mutkien kautta. Alunperin olimme suunnitelleet Harmaja 148:a, mutta sitten talofirman edustaja kysyi, olemmeko katselleet muita malleja ja ehdotti Harmaja 135:ttä. Minä sanoin heti, että siinä on liian vähän huoneita (tarvitsemme neljä makuuhuonetta: kaksi lastenhuonetta, työhuoneen ja vanhempien makuuhuoneen). Pohja näytti kuitenkin kivalta ja mieheni ihastui 135:een heti, sillä hän halusi mielummin vähän pienemmän talon kuin 148-malli. Katsoimme, että kyllähän 135:seen saa helposti lisättyä yhden huoneen lisää, eikä ulkoseiniä tarvitse sen takia paljonkaan muuttaa.

Image Hosted by ImageShack.us

Ensimmäiset muutokset pohjaan olivat siis yhden huoneen lisääminen, saunan poistaminen sekä koko pohjan kääntäminen peilikuvaksi, jolloin se sopii paremmin tontillemme saunarakennukseen nähden. Sitten aloin miettiä, että en haluaisi, että keittiö on tavallaan olohuoneessa (niin kuin se alkuperäisessä pohjapiirroksessa on) ja niin aloimme miettiä, miten keittiön saisi siirrettyä ”alemmaksi”. Ongelmaksi meinasi muodostua se, kuinka saisimme kylpyhuoneen sijoitettua uuteen pohjaan, kun keittiö siirtyi alkuperäisen kylppärin paikalle. Mutta ei hätää! Pyysin ammattilaisen, eli siskoni, apua ja hän ratkaisi kylppäriongelman hetkessä ja piirsi meille ihan uuden järjestyksen keittiöön. En olisi ikinä itse keksinyt yhtä hyvää ratkaisua!
Image Hosted by ImageShack.us
Yllä oleva pohja on tällä hetkellä viimeisin saatavilla oleva versio, mutta tuohon ei ole enää tulossa suuria muutoksia. Ihanaa, että keittiöön tulee saareke ja saamme todella suuren ja avaran olohuone-ruokailuhuonetilan! Viralliset pohjapiirrokset saamme pian hyväksyttäväksi ja sitten alkaa rakennusluvan hakuprosessi.

Kommentit (18)

  1. Sissi

    >Uudesta pohjasta näkee heti, että se toimii loistavasti. Pidän avarasta keskitilasta eikä turhia neliöitä ole viety makuuhuoneisiin, joissa ei muuta kuin nukuta. Pidän myös ajatuksesta, että makkarista pääsee ulos ja näin tilan saa helposti tuuletettua. Erillinen saunarakennus on killeri, tykkään tykkään! 🙂

  2. suvi m

    >Sissi: niinpä, nuo ajatukset olivat meilläkin mielessä. 🙂 En malta odottaa, että talopaketti tulee!!!!

  3. När jag var liten… | Panorama

    […] som om jag skulle få betalt för det, och jag skulle bra kunna tänka mig att imorgon flytta in i det här moderna Kannustalo Harmaja-huset. Kanske jag ändå var något på spåren där redan som […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *