Blogit
Valkoinen Harmaja

Kurkistus Valkoisen Harmajan pihalle

Meillä on vielä paljon tekemistä talon ulkopuolella: piha on aivan kesken, terasseja ei vielä ole ja talon maalaus on vasta aloitettu. Lapsille ei ole ollut kunnon leikkipaikkaa ja niinpä hankimme heille eilen trampoliinin. Voi sitä riemua!

Pääsi äitikin hyppimään

Mikään pihan kaunistus ei trampoliini ole, mutta pääasia on, että lapset nauttivat ja heillä on tekemistä myös pihalla. Me aikuiset voimme maalata taloa ja lapset saavat siinä vieressä hyppiä trampoliinissa.

Mutta miksi noiden trampoliinien pitää olla niin värikkäitä? Tolppien suojat olivat vihreitä ja sinisiä, mutta emme laittaneet niitä pusseja tuon valkoisen pehmusteen päälle. Saa nähdä pysyykö tuo pehmuste hyvänä noin vai pitääkö siihen alkaa itse väsäämään valkoiset suojukset. Ja miksi tuo trampoliinin ympärillä oleva jousien suojus pitää olla sininen? Mielummin vaikka punainen jos erottumisen takia väritystä pitää olla.

Maalaushommat edistyvät pikkuhiljaa. Saunarakennus on pääosin maalattu ja nyt on talon maalaus käynnissä. Sävyhän on se sama paperin valkoinen kuin sisäseinissä (kirjoittelin siitä aiemmin täällä).

Eilen laitoimme myös pihakalusteet pienelle suojaisalle makuuhuoneen terassille ja söimme siinä iltapalan. Onneksi teimme tuon pikkuterassin! Siihen ei niin kovasti tuule ja sen voi myöhemmin lasittaa niin terassiaika pitenee hiukan.

Makuuhuoneen pikkuterassi

Olen miettinyt, että nuo vanhat terassikalusteet voisi maalata vaaleanharmaaksi. Voisi tulla aika nätit. Tai jos ei maalata, niin ainakin öljytä pitää; ne ovat niin huonossa kunnossa. Ja noista vaihtolavoista voisi nikkaroida vaikka pöydän ulos. Aika moni on tehnyt niistä olohuoneen pöytiäkin. Sellainen voisi sitten sopia saunarakennuksen oleskelutilaan…

Kommentit (19)

 1. Hannah

  >Ah, samaa olen miettinyt että miksi ne ovat niin järkyttävän kirjavia kaikki. Jossain vaiheessa googlailin ja löysinkin jostain nettikaupasta hillitymmän värisiä, musta-harmaita trampoliineja. Mutta hinta oli sen verran suolainen että jäipä tilaamatta. Meillä ei vielä ole trampoliinia, saa nähdä tuleeko joskus… Sillä välin lapset pääsevät joskus pompahtelemaan naapureiden tramppiksille 🙂

 2. suvi m

  >miniE: Kiva, että kommentoit! :)Arvelinkin, että se Huvilan ja Huussin trampoliini oli erikoismallia. Teidän pikkuinen pääseekin sitten jo ihan pienestä pitäen harjoittelemaan pomppimista. ;)Nannas: Juu, tulee sitä säleikköä. :)Aika hyvin on nyt maalaus edistynyt ja pian varmaan päästään terassihommiinkin! Ei malttais odottaa! :)Violette: Paperi on vaan niin hyvä valkoisen sävy! :)Asuntomessuilla ei ole ollut minkäänlaista vaikutusta meidän projektiin. Aika jännä juttu, sillä olisi voinut kuvitella, että jotain urakoitsijoita tms. olisi ollut hankalampi saada. Mutta onneksi näin. Rautakaupassa asioidessa se on tullut esiin, kun he ovat kysyneet teemmekö taloa asuntomessuille ja tyrkyttäneet asuntomessutarjouksia meille. Tämä tapahtui parketin valinnan yhteydessä, mutta mehän päädyttiin kuitenkin ottamaan se Erikoisparketilta. :)Hannah: Hitsi, miksei niitä hillitymmän värisiä trampoliineja myydä "normikaupoissa"! No, kyllä tuokin nyt menettelee sen ajan, kun tramppis on pop. Ja tosiaan, kyllähän lapset käyvät muidenkin pihoissa pomppimassa. Nyt on vaan kiva, kun voi mennä milloin vaan pomppimaan. Meillä kun on piha niin alkutekijöissään, että juuri muita aktiviteetteja ei ole. Toisaalta, kyllä lapset keksivät niitä leikkejä muutenkin. 🙂

 3. Jarkko

  >Hienolta näyttää Harmajanne. Meille on tulossa saman sävyinen (Paperi) Harmaja. Maalari oli työtä aloitellut ja kun tänään kävin katsomassa, niin kertamaalaus ei riitä. "Maalina" on Vinha, joten ihmettelen, kun ei yksi kerros peitä tarpeeksi. Mitenkäs teillä? Näyttää ainakin aika hyvin peittävän. Mitä maalia käytätte?

 4. suvi m

  >Jarkko: Aika hyvin on meillä tuo maali peittänyt yhdellä kerroksella. Maalina on Tikkurilan Pikateho. Kyllä varmaan kuitenkin maalataan vielä toisen kerran ensi kesänä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *