Blogit
Valkoinen Harmaja

Kubus

Pimeinä marraskuun iltoina ajatukseni tuntuvat pyörivän vahvasti erilaisissa valonlähteissä. Nytkin kirjoittelen kyntteliköstä. Kuvissa näkyvän Kubus-kynttelikön on suunnitellut tanskalainen arkkitehti Morgens Lassen jo 50 vuotta sitten (vuonna 1962). Hän halusi suunnitella jotain aivan päinvastaista kuin koristeelliset ja runsasmuotoiset kyntteliköt, jotka olivat hyvin tavallisia tuolloin.

Nyt Kubus* on löytänyt tiensä meidänkin kotiin. Aluksi mietin, että haluan sen ilman muuta mustana, mutta sitten harkitsin asiaa vähän tarkemmin. Nimittäin, vielä muutama vuosi sitten (kun mustavalkoisuus ei ollut niin kovin pinnalla), en kauheasti pitänyt mustista, rautaisista kyntteliköistä tai muista mustista sisustusesineistä. Tästä syystä järkeilin, että ehkä valkoinen Kubus-kynttelikkö olisi järkevämpi hankinta pitkällä tähtäimellä. Molemmat värit olisivat toki sopineet kotiimme. Valkoiseen en kuitenkaan kyllästy koskaan.

Asettelin kynttelikköön eri värisiä kynttilöitä, joita olen säästänyt jostain vuodesta 1998 saakka. Sain ne opiskeluaikana siskoltani ja kynttilöiden värit sointuivat niin kauniisti yhteen, että en ollut raaskinut poltella niitä. Ajattelin, että ehkä nyt olisi korkea aika, heh.

* kynttelikkö saatu blogiyhteistyön kautta.

Translation: I love the Kubus candleholder designed by Morgens Lassen in 1962. I chose the white colour, because I think it will be more functional in the long run. A few years ago (when black-and-white interiors weren’t that ”hot”) I did not particulary like black metal candleholders. Now I do, but my mind may change in the years to come. But I know I won’t get bored with white.

Kommentit (28)

 1. Niitty

  Niin kateellinen !!!
  Mä olen himoinnut tätä jo muutaman vuoden, mutta olen nyt kotiäiti ja opiskelija ja yksinkertaisesti tähän ei ole varaa.
  Menin just käyttämään puolen vuoden säästöt toiseen himoitsemaani juttuun, joten tämä on ja pysyy listalla ainakin ensi vuoteen.

  • suvi m

   Mutta haaveilukin on niin kivaa! Pikkuhiljaa, vuosien varrella voi rakentaa sitä omaa unelmakotia. 🙂

 2. laura_k

  Hei! Hieno on kynttelikkö 🙂 Olen jo yli vuoden seurannut blogiasi, ja nyt kun talonsuunnittelu on ajankohtaista, ajattelin kysyä, että mikä teillä on huonekorkeus?

  • suvi m

   Meidän huonekorkeus on 285. Tsemppiä rakennusprojektiin! 🙂

 3. Marjaana

  Mistä tämän ihanuuden saa itselle ostettua?

 4. Att vända kappan efter vinden. | Panorama

  […] jag aldrig har sett den tidigare, förrän den sedan dök upp på en rad bloggar (t.ex. här och här) som genom ett trollslag. Till en början förstod jag inte riktigt the fuss med den (och har man […]

 5. Anne-Maria

  Ostin viime kesän Tanskan matkalla ihanasta sistusliikkeestä Helsingöristä Kubuksen, myös valkoisen. Se on niin ihana ja sopii kuin ” nenä päähän” Aallon tarjoilupöydälle!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *