Blogit
Valkoinen Harmaja

Kynttelikkö kolmella tavalla

Kirjoittelin jonkin aikaa sitten inspispostauksen moderniin tyyliin sisustetusta joulukodista (”Jouluinen inspiraatio”) ja siitä inspiroituneena päätin minäkin stailata joulukynttelikköä eri tavalla. Meidän adventtikynttelikkönä toimii By Lassenin Kubus*, joka taitaa löytyä aika monesta muustakin blogikodista. Mutta samalla idealla voi stailata minkä kynttelikön vain, kunhan pitää paloturvallisuuden mielessä.

kubus_candleholder

Kubushan on todella kaunis ihan sellaisenaankin, mutta vaihteeksi on kiva antaa sille jouluista ilmettä. Tein kolme versiota havuista, lahjanauhasta sekä led-nauhasta. Kaikki on tosi helppo ja nopea toteuttaa.

Havut

kubus_havut

Tämässä olen vain asetellut havunoksat kynttelikön kehikon päälle. Ne voisi vielä kiinnittää ohuella rautalangalla, mutta pysyvät ilman kiinnitystäkin jos kotona ei ole uteliasta pikkuväkeä.

Lahjanauha

kubus_rusetti

Kynttelikön voi koristaa myös simppelillä lahjanauhalla, jonka solmii nätiksi rusetiksi. Tästä saa monenlaista versiota lahjanarua vaihtamalla: esim. paksummalla mustalla nauhalla kynttelikkö saisi taas pikkuisen eri ilmettä. Punainen nauhakin voisi olla kaunis näin joulun aikaan.

Led-nauha

kubus_ledit

Tämä viimeinen versio syntyi oikeastaan sattumalta. Olin ajatellut, että koristelisin kynttelikön kävyillä, mutta en sitten löytänytkään poimimiani käpyjä enää mistään. Päätin kokeillä led-nauhaa, sillä ajattelin että tämä voisi olla hyvä vinkki kotiin jossa on pieniä lapsia. Pattereilla toimiva led-nauha on palavia kynttilöitä turvallisempi vaihtoehto ja pikkuisista ledeistä syntyy oikein kaunis tunnelma. Led-nauhan patteriosan piilotin kauniin rasian sisälle, mutta se rajautui nyt pois kuvasta.

harmaat_kynttilat

Kynttelikön ilmettä voi helposti muuttaa myös erivärisillä kynttilöillä. Seuraavaksi ajattelin laittaa kynttelikköön harmaat kynttilät. Kaapista löytyy myös mustia kynttilöitä – ne voisikin sopia uudenvuoden aattoon…

Mistä versiosta tykkäsit eniten vai onko kynttelikkö kauniimpi ihan sellaisenaan? Minä pidän eniten havuilla koristellusta versiosta, mutta tuo led-nauha on nyt kuitenkin jäänyt koristamaan meidän olohuoneen pöytää.

Seuraavaksi aloitan joulusiivouksen ja sitten laitetaan joulu valmiiksi meidän kotiin, jotta saa vain olla ja nauttia! Minulla alkoi nimittäin joululoma!

Translation: I decided to style my Kubus candle holder in three different ways: with twigs, a ribbon and led string. Which one is you favourite or is it best not to style the candle holder at all? I like the one with twigs the most, although the candle holder is very nice as it is. The candle holder looks a little different also when you use different coloured candles, like the grey ones in the picture.

* kynttelikkö saatu aikoinaan blogiyhteistyön myötä / the candle holder was given to me as part of a blog collaboration some time ago

Kommentit (4)

 1. Valkoisen talon arkea / Meiju

  Led-nauha näyttää upean tunnelmallselta kuvassa<3 pienillä jutuilla saa paljon muutettua ilmettä.

  • suvi m

   Mukava kuulla! Mietin, että olikohan se vähän liikaa, mutta tulipahan kokeiltua. 🙂

 2. Tuija

  Kaikki ideat on kyllä kivoja. Kaupastahan sa nykyään myös led-kruununynttilöitä, joten pienten lasten kanssa voi nauttia niistäkin 🙂

  • suvi m

   Pitäisikin tsekata ovatko ne led-kruunukynttilät muuttuneet yhtään paremman näköisiksi, kun muistan nähneeni vain sellaisia aika tökerön näköisiä led-kruunukynttilöitä. Mutta jospa nekin olisivat kehittyneet kuten esim. led-pöytäkynttilät, joissa on nykyisin se ”liekki” kynttilän sisällä piilossa ja kauneimmissa versioissa se nauhakin on musta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *