Blogit
Valkoinen Harmaja

Krysanteemia ja hortensiaa

Kesäkukkani ovat pysyneet yllättävän hyvin hengissä. Orvokit venähtivät jo liikaa, joten ne piti korvata. Ostin kauppareissulta kaksi suurta ulkokrysanteemia niiden tilalle ulko-oven läheisyyteen. Upean näköisiä!

sisaankaynti

ulkokrysanteemi

ulkokrysanteemi2

etupiha

sivuseina

etujatakapihankivet

syyshortensiat

ulkoovi

Pihallakin on taas tapahtunut ”jotain”. Isäntä on niin kova hääräämään, että en meinaa pysyä perässä! Käskin jo rauhoittua välillä. Nyt on kiviä ilmestynyt vähän jokapaikkaan: talon ja saunarakennuksen reunamille, ja etupihan koristeportin ympärille. Koristeportin vieressä on ”pömpeli”, joka kätkee sisäänsä kalliolämpötekniikkaa. Minusta pömpeli erottuu vähän liikaa, vaikka Mankku onkin siistin katon sille väsännyt. Ehdotin, että sen eteen voisi istuttaa pari pensasta. Sanoin, että syyshortensiat olisivat kauniita. Niitä Mankku sitten toi hetken päästä, Kodin Terra -reissun jälkeen ja tuohon pömpelin eteen ne istutettiin. Varmaan liian lähekkäin toisiaan…? Juu ei, meillä ei ole pihasuunnitelmaa. 😉

Kommentit (23)

 1. Pirjo

  Huomasin, että teillä on samat ulkovalaisimet, mitä olen suunnitellut meillekin. Oletko ollut niihin tyytyväinen ja antavatko ne tarpeeksi valoa?

  • suvi m

   Olen tykännyt Lumo-valaisimista ihan hirmusti! Minusta ne antavat kauniin, tunnelmallisen valon. Ei liian kirkasta. Sellaista hämyistä tunnelmaa mielummin haluammekin.

 2. Mia

  Voi miten kaunista! Ja miten tämä postaus oli mennyt multa ihan ohi, kiva että linkitit uusimmassa tähän. Olen itsekin istuttanut kaksi syyshortensiaa tosi lähekkäin (väliä varmaan vajaa 60 cm!), ajatuksena juuri se että ne myöhemmin tavallaan kasvaisivat ’yhteen’, yhdeksi isoksi pensaaksi. Mutta yhtään en tiedä tuleeko niin käymään, katsotaan 🙂 ja meillähän on se pihasuunnitelma, mutta olen vähän sovellellut… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *