Blogit
Valkoinen Harmaja

Kirjahyllyoperaatio

Vihdoin sain olohuoneemme kirjahyllyn järjestettyä uudelleen. Halusin saada jotain pientä vaihtelua ja toimivampaa järjestystä hyllyyn. En suunnitellut etukäteen hyllyn järjestystä, vaan tyhjensin hyllyn kokonaan ja aloitin sitten tyhjältä pohjalta (aikaisemman järjestyksen näet esim. tästä postauksesta <klik>).

Sommittelin jokaisen hyllyn kerrallaan. Selvää oli, että alahyllylle täytyi saada säilytyslaatikko kameran objektiiveille. Siihen sopii HAY:n pitkä ja kapea laatikko, joka meillä oli aiemmin makuuhuoneessa. Kameraa meillä on ollut tapana pitää alahyllyllä lehtikasan päällä ja se on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi, joten lehtikasat saivat jäädä alahyllylle (karsin vain lehtipinoja hiukan). Selvää oli myös, että pistorasian viereen asetan valaisimen – nyt siihen valikoitui Kartellin ”Take”-valaisin.

Seuraavalle hyllylle asetin ensimmäiseksi Pinosta ostamani pahvipussin näköisen säilytyspussukan (se on oikeasti konekäsinpestävää paperimaista kangasta). Pussukkaan saa nyt sujauttaa kaikenlaista roinaa äkkiä pois silmistä; sellaisia säilyttimiä tarvitaan meidän huushollissa. Loput hyllyn tavarat ovat koristeena: valokuvia ja kynttilänjalkoja.

Kirjat oli aiemmin aseteltu pinoihin ja nyt päätin laittaa yhden hyllytason täyteen kirjoja ”perinteiseen tyyliin”. Onhan tämä paljon kätevämpi tapa säilöä kirjoja, kun välistä voi napata minkä tahansa opuksen, eikä tarvitse varoa kirjapinon kaatumista. Loput kirjoista majailevat työhuoneen hyllyssä.

Ylimmälle hyllylle asettelin muutaman korkean vaasin, taulun sekä peltisen säilytyslaatikon. Se saikin jäädä vähän ilmavammaksi tasoksi.

Koko hommassa kesti vajaa tunti ja nyt on kiva katsella uutta, vielä järjestyksessä olevaa, hyllyä. Tekisi mieli tehdä sama operaatio työhuoneessa.

Translation: I reorganised our bookshelf in the living room. I had no plan beforehand. I just removed everything from the shelves and then started to arrange each shelf at a time. I took less than an hour and I really like the result. I should do the same in our study.

Kommentit (17)

 1. Tiia

  Pienetkin muutokset piristävät niin paljon, hyvältä näyttää! 🙂

  • suvi m

   Niinpä. Parasta on juuri se, että voi niin pienellä vaivalla saada huomattavaa piristystä aikaiseksi. 🙂

 2. Marjo

  Voi että tuo hylly on ihana. Voiskohan tännekkin rakentaa tuollaisen …äh … johonki tuollainen täytyy saada… =)

  • suvi m

   Kyllä tuollaisen hyllyn voi rakentaa mihin tahansa kahden seinän väliin. Ollaan kyllä tykätty siitä. 🙂

 3. MiRRi

  Miten ois kirjat järjestykseen väriteeman mukaan 🙂
  Järjestin kirjahyllyni kotona uuteen uskoon ja väreillä oli kiva ”leikkiä”.

  • suvi m

   Mietin sitäkin vaihtoehtoa. Joskus voisi koittaa laittaa värien mukaan. 🙂 Nyt halusin värikkään rivin.

 4. Nimetön

  Mistä tuollaisen ”paperipussin´´ löytää? 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *