Blogit
Valkoinen Harmaja

Kesäkukkaset

Viikonloppuna kävimme vihdoin ostamassa kesäkukkia terassille ja pihalle. Meinasin taas hullaantua kukkasista, mutta jarruttelin itseäni. Yksi heräteostos tarttui kuitenkin mukaan: iso ja näyttävä lilja. Kesäkukiksi valitsin petunioita, pelargoneja sekä päivänkakkaran näköisiä kukkasia (joiden nimen jo unohdin). Alunperin olin ajatellut laittaa vain pelargonioita, mutta niitä oli niin heikosti saatavilla, joten tyydyin sitten petunioihin. Hyötykasvejakin ostin: tomaattia, kurkkua, basilikaa ja amppelimansikan.

kesakukat

kukat_terassilla

kukkalaatikot

Nyt piti myös ostaa ensimmäiset kukkalaatikot. Tavoitteena oli löytää mahdollisimman yksinkertaiset ja suoralinjaiset lootat. Sellaiset, joissa ei olisi kovinkaan paljon uurteita tai kuviointia (useissa malleissa on). Onneksi löysin nämä simppelit ja edulliset mustat muovilaatikot! Mustat näyttävät minusta siistimmiltä kuin valkoiset ja tuovat vähän ryhtiä kukka-asetelmaan.

petuniat_pelargonit

Istutin petunioita ja pelargoneja sekaisin, koska pelargoneja oli niin vähän. Valitsin ensin vain valkoisia kukkasia, mutta meidän neiti toivoi sekaan myös vaaleanpunaisia ja liloja kukkia. Mankkukin oli samaa mieltä, joten kuuntelin heidän toiveitaan ja valitsin sitten värikkäämpiäkin yksilöitä.

petuniat

ruusu

kesakukkialiljat

Pidän kovasti melko vaatimattomista ja ehkä vähän mummomaisistakin kukista. Näyttävä lilja tuntuu minusta vähän överiltä, mutta saapa se nyt koristaa meidän sisäänkäyntiä tänä vuonna. Tuoksu on aivan huumaava!

yrttihylly

Basilikat ja mansikat sijoitin Ikean terassihyllykkööni. Tomaatin ja kurkun istutin Bacsaceihin. Toivottavasti saadaan satoa!

pionit_ja_polku

Ja katsokaas kuinka pionipenkkini rehottaa! Siellä on jo monta nuppua. Ihanaa! Tämä on ainoa kukkapenkkini ja haluaisin vielä rajata penkin kauniisti ja ehkä istuttaa pionien viereen jotain toistakin kasvia. Jonnekin toiseenkin paikkaan olisi kiva tehdä kukkapenkki, mutta en tiedä kukkasista mitään, joten tuntuu vaikealta valita oikeat kasvit. Heinääkin haluaisin istuttaa johonkin kohtaan…

Sitten meidän pihapolku pitäisi vielä siistiä. Kekkilän askel-laattojen ympärille haluaisin laittaa koristekiviä (mahdollisesti valkoisia). Kylläpä sitten tulisi nättiä!

Kommentit (13)

 1. Johanna

  Kaunista on! Itsekin juuri olen pionipenkkiä perustamassa -reilusti myöhässä tietysti. Ja voihan ne todellakin noinkin tiheään laittaa, vaikka ohjeessa sanottiin että 60 senttimetrin välein. Eräs tuttuni sanoi myös aina istuttavansa tiheämpään kuin mitä ohjeessa neuvotaan, niin ei ainakaan rikkaruohoja pukkaa väliin kovin paljoa.
  Olen itse aivan vihreä näissä asioissa ja siksi luen ohjeet tarkkaan, mutta eihän se kukka välttämättä itse tiedä olevansa niin kranttu! 😉
  Siis sellainenkin ohje netissä oli, että pionipenkkiin ei missään tapauksessa saisi laittaa mitään reunakivetystä, ettei kasvin juuret vain sattuisi mätänememään liiasta kosteudesta. Mutta se sinulla on hyvä, että ilmeisesti ovat vähän rinteessä/ kaltevalla paikalla sinulla siinä? Pääsee kosteus valumaan pois. Että en sitten tiedä, kannattaako siihen enempää kivetystä/reunusta laittaakaan.
  Virkeää puutarhakesää sinulle! Nautihan kukkasistasi.

  • suvi m

   Kiitos vinkeistä! Minä en hirveästi ohjeita lue, teen vaan oman pään mukaan. 😀 Eli ihan sattumalta pionipenkkini voi ihan hyvin. En ajellut mitään suurta kivetystä tuohon laittaa. Vain siistiä penkin ja nurmikon rajaa jotenkin… Kivaa kesää sinnekin! 🙂

 2. http://www./

  I was watching these videos only to see the sort of interface i would be working with in the raspberry pi, im alright with linux in the terminal but am more comfortable with GUIs, and i must say i’ve probably got more than i bargained for Keep it up!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *