Blogit
Valkoinen Harmaja

Kesäkukat – takapiha

No niin, nyt on vuorossa takapihan kesäkukat. Siellä jatkuu sama linja kuin etupihalla: pelargonioita, mutta vaaleanpunaisena sekä muutama muu lajike. Lisäksi takapihan terassilla on meidän hyötykasvihylly. Takapihan terassi on todella paahteinen, joten toivottavasti kasvit viihtyvät. Pitää ainakin kastella ahkerasti.

pelargonia

takaterassi2

kukkapuu

Takapihan terassilla on myös tällainen ”kukkapuu” (en nyt enää muista tämän kasvin oikeaa nimeä). Ihastelen aina kaikkia pyöreän muotoisia kasveja, joten ei ollut epäilystäkään etteikö tämän kotiutuisi meille, kun kasvin bongasin. Toivottavasti se viihtyy kuumalla terassilla. Tai mistä sitä tietää miten nämä säät tästä jatkuvat… 😉

yrttihylly

Ikeasta hankitussa metallihyllykössä kasvaa nyt tomaattia, basilikaa, mansikkaa ja chiliä. Kuihtunut ruohokasvi pitäisi viedä pois, mutta se on omalla tavallaan viehättävä noinkin.

leikkimokki

Leikkimökin nurkalla kasvaa mummulta saadut orvokit. Leikkimökki kaipaa vielä viimeistelyä maalauksen osalta. Myös sisälattia pitää maalata tänä kesänä.

IMG_1150

Takapihan terassi on niin kuuma, että jonkinlainen varjostus ei ole pahitteeksi. Viime vuonna hankimme Ikeasta kaksi tällaista purjetta. Täytyisi vielä kiinnittää se toinen limittäin tuon toisen purjeen kanssa. Purjeiden ansiosta olohuonekaan ei ole enää niin tuskallisen kuuma helteellä.

oh_ikkunat

takaterassi

Jos oikein tiiraatte, näette että Mankku tuolla nikkaroi saunaterassia ja lapset pyörivät hämähäkkikeinussa. Meitsi vaan filmaa. Ja torkkuu välillä riippukeinussa. 😉

takaterassi_pysty

Kaikki viime vuonna istuttamamme kasvit eivät ole selvinneet talven yli. Näyttäisi siltä, että clematikset ovat mennyttä samoin kuin kaksi riippahernepuuta (kumma kyllä yksi niistä vihertää nätisti). Harmittaa kyllä, mutta ei sille mitään voi. Luulen, että joudumme siirtämään pionitkin varjoiselta talonvierustalta vähän parempaan paikkaan. Mutta on pihalle ilmestynyt muutama uusikin tulokas: Mankku haki fammunsa pihalta meille kolme syreeniä sekä kirsikkapuun. Toivottavasti ne lähtevät kasvamaan kivasti.

Haluamme luoda kodikkaan, ehkä jopa vähän mummomaisen, puutarhan, jossa on viihtyisiä nurkkauksia. Vaikka talo on pelkistetyn moderni, tykkään ettei puutarhan tarvitse välttämättä noudattaa samaa pelkistettyä linjaa. Vehreyttä ja kodikkuutta tavoitellaan. Saa nähdä jääkö vain tavoitteeksi tällä viherpeukalolla… 😉

Kommentit (28)

 1. S.

  Eikö teillä ole viilentävää ilmastointia ollenkaan noin uudessa ja upeassa talossa? 🙂 siis kun mainitsit kuuman olohuoneen.

  • suvi m

   Meillä on kalliolämpö emmekä ajatelleet hankkia ilmalämpöpumppua pelkästään muutaman kuukauden viilennyksen takia. Vielä ollaan pärjätty hyvin. Tuuletin pelaa. 😉

 2. Katjuska

  Runkomarketta. 🙂

  • suvi m

   Kiitos. 🙂

 3. Minerva

  Moi ja kiitos kivasta blogista! Muakin kiinnostaa tuo purjeen kiinnitys. Teillä on tuo kapein osa kiinnitetty johonkin ”tankoon” – miten tuo ratkaisu on toteutettu? Meillä(kään) ei ole mitään tolppaa tms. juuri sillä kohdalla, mihin purje pitäisi kiinnittää, joten joku keppi siihen pitänee kehittää sitä varten 🙂

  • suvi m

   Jep, toisesta päästä on kiinnitetty seinään ja toisessa päässä on metallitolppa, joka on kiinnitetty terassinkaiteeseen.

 4. Tiina

  Runkomarkettahan se, ovat kyllä kauniita 🙂 Marketta viihtyy hyvin valossa ja lämmössä. Saat sen kukkimaan parhaiten kun nypit kuihtuneet kukat pois.

 5. malla

  heippa!
  saaanko kysyä..onko teillä pihalla iha perus sora? ja kuin hienoa?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *