Blogit
Valkoinen Harmaja

Kalliolämpö

Viime viikolla tontilla tapahtui muutakin kuin sokkelin rappausta. Magnus soitteli torstai-iltapäivänä aikaisemmin valitsemaamme porakaivofirmaan ja ilmoitti, että talopaketin saapumiseen on parisen viikkoa, joten kalliolämpöreikää saisi tulla poraamaan. Vähän ajan kuluttua puhelin soi ja he ilmoittivat tuovansa kaluston tontille jo seuraavana päivänä, eli viime viikon perjantaina.

Lauantaina he aloittivat poraamisen.

Kallio tuli vastaan kuudessa metrissä ja kaiken kaikkiaan reikä porattiin 220 metrin syvyyteen. Porakaivo putkitettiin 12 metriin saakka, jolloin kallion osuus kokonaispituudesta on 208 metriä. Tiistaina porakaivoon käytiin asentamassa keruuputket pohjapainon avulla. Lue lisää ekologisesta kalliolämmöstä täältä.

Valitettavasti emme itse olleet paikalla todistamassa porausta, sillä vietimme viikonlopun Turussa. Turussa kävimme taas katsomassa laattoja ja luulenpa, että niistä pitää kirjoitella vielä lisää myöhemmin.

Tämän viikon perjantaina olemme menossa tärkeälle ja mielenkiintoiselle vierailulle, josta kerron myöhemmin lisää…


Johanille iso kiitos tämän postauksen kuvista! 🙂

Kommentit (6)

  1. suvi m

    >Violette: niinpä! :)Hanna: niin tulee! Vähän jännää! 🙂 Laattojen valinta tuntuu minusta vaikeimmalta; tiedämme mitä haluamme, mutta on vaikea löytää sopivia laattoja (varsinkin saunarakennuksen tummaan kylppäriin), mutta nyt alkaa nekin valinnat selkeytyä. Mukavaa viikonloppua sinullekin ja tsemppiä teidän projektiin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *