Blogit
Valkoinen Harmaja

Ihan OK matto…

Rakkaat kamut, tarvitsisin nyt vähän teidän apua. En millään meinaa osata päättää, mitä tästä olohuoneen mattoviritelmästä tuumaan. Tilannehan oli se, että meillä oli ennen olohuoneessa väliaikainen valkoinen Ikean matto, joka likaantui ja siirtyi saunatupaan. Sen tilalle tuli viininpunainen ”talvimatto”, villalankamatto, josta lähti aivan hirveästi nukkaa ja johon kypsyin ihan täysin sen takia. Olimme hetken ilman olohuoneen mattoa, mutta asia on vaan niin, että jokin matto sinne on saatava. Täydellistä mattoa ei ole vielä tullut vastaan. Iskusta löysin kuvissa näkyvän maton. Yksi on liian pieni, joten laitoin niitä kaksi vierekkäin.

Otin pitkästä aikaa kuvia toisella objektiivilla, joten näette vähän laajempaa näkymää olohuoneesta kuin yleensä.

Matto on edullinen (99€, mutta sain vielä pikkuisen alennusta, joten lopullinen hinta oli 85€) ja väritykseltään sellainen, joka sopii lapsiperheeseen (=lika ei heti näy). Matossa on sisalnarun ja nahan sekoitusta ja väritykseltään se on siniharmaa. En ole täysin rakastunut tähän mattoon, mutta ehkä se olisi ihan ok ratkaisu. Mutta haluanko tyytyä ”ihan ok” mattoon? Toisaalta, emme haluaisi kovin suuria summia sijoittaa mattoon nyt kun lapset ovat pieniä. Värityksen osalta minua häiritsee se, että matto on liian saman sävyinen sohvan kanssa. Jos päätän pitää matot, voisin kiinnittää ne toisiinsa jollain kivalla tavalla (ideoita muhii mielessä jos jonkinlaisia).

Mutta hei, auttakaas. Kannattaako pitää matot vai etsiä vielä ”sitä oikeaa” (josta ei tiedä milloin se tulee vastaan ja mihin hintaan)? Kaikki, joilta olen kysynyt mielipidettä, ovat tähän mennessä sanoneet, että kannattaisi pitää matot. Ihmettelen itsekin, kun olen nyt näin epävarma…

Kommentit (54)

 1. miia

  Joo,matto oli minukin mielestä vähän laimea. Mutta minua kiinnostaa teidän tv-taso. Onko se yhtenäinen, kuinka leveä, mistä?

  • suvi m

   Meidän tv-taso on Muuramen mallistosta. Kannattaa tsekata heidän nettisivuiltaan tarkemaa tietoa… 🙂

  • miia

   Kiitos!

 2. Päivi

  Mä tykkään tosi paljon väristä, se sopii teidän kokonaisuuteen, mutta se, mikä mua häiritsee, on tuo ”katkos” mattojen välillä. Sopisi siis paremmin yksi iso, kuin nuo kaksi vierekkäin. Matto voisi olla myös pörröisempi, ilman että siitä lähtee mitään nukkaa… 😀

 3. Helena Ilmoniemi

  Hyvät pohjat. Jos haluat nostetta olohuoneeseen: tyynyt pois sohvalta ja vaihda kaurapuuronvärinen matto aitoon itämaiseen.

 4. Aikku

  Moi, Menee vähän ohi aiheen, mutta mikä on tuo kaunis valkoinen kattovalaisin, joka teillä on olkkarissa? En löytänyt mistään blogista mikä valaisin on kyseessä. Kiitos tiedosta ja kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista, tosi kaunis koti teillä!

  • suvi m

   Hmmm…tarkoitatko tuota jalkavalaisinta? Se on Tolomeo Mega. Kuvissa näkyy myös ruokailutilan kattovalaisin, joka on Kartellin FLY. Molemmista taitaa löytyä juttua täältä blogista jos hakutoiminnolla (oikeassa reunassa) koittaa hakea… tai ainakin Tolomeosta olen postaillut joskus aiemmin.
   Kiitos vielä positiivisesta palautteesta! Siitä tulee aina hyvä mieli. 🙂 Mukavaa viikkoa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *