Blogit
Valkoinen Harmaja

Helpotusta ikkunoiden pesuun

Pääsiäislomalla tuli touhuttua kaikenlaista mukavaa; pesin esim. meidän ikkunat. En malta olla hehkuttamatta täälläkin Kärcherin ikkunanpesuria, jonka kävin ostamassa (ei siis ole blogilahja tms.) silloin pääsiäislauantaina (Instagram-tilini seuraajat ovat jo saaneet kuulla tästä). Ikkunoiden pesukin voi nimittäin olla mukavaa, kun välineet ovat kunnossa!

ikkunanpesu_oh

karcher_ikkunanpesuri

pehmis_seuraa

karcher

Tällä vempaimella (Kärcherin WV 50 plus -malli) on niin kätevä pestä ikkunat, eikä tarvitse lotrata veden kanssa! Ensin levitetään ikkunaan suihke tuosta pullosta ja pestään ikkuna. Sen jälkeen ”imuroidaan” ikkuna tuolla keltaisella ikkunalastan ja imurin yhdistelmällä. Eikä jää rantuja! Tosi nopsaan tuli pestyä koko talon ja saunarakennuksen ikkunat sekä sisältä että ulkoa. Hommaa helpottaa tietysti myös se, että meillä on kiinteät ikkunat, joten väli-ikkunoita ei ole ollenkaan.

Meillä on sisällä lasisia väliovia ja kylpyhuoneissa on paljon lasipintaa, joten nyt nekin on helppo puhdistaa tällä ikkunanpesurilla. Tuli vielä mieleen, että voisi olla kätevää jos tähän pesuriin saisi toisenlaisen pään ja pesuaineen, jolla voisi pestä kylppärin kaakelit kätevästi. Ja sitten imurilla kuivaksi, niin ei jäisi pisaranjälkiä isoihin laattoihin…

ikkunan_lapiYllä oleva kuva kuvattu sisältä ikkunan läpi – kyllä on puhdasta! 😉

terassintuolit_masters

olohuoneenikkunat

Kyllä nyt kelpaa, kun on terassi ja ikkunat pesty! Ja vaikka kohta on taas siitepölyä, niin kunnon välineillä tulee tuo homma hoidettua taas nopeasti. Eikä tympäise yhtään. Meillä meinasi aluksi tulla ihan kinaa, että kuka saa pestä ikkunat!

Terassilaudasta on taas tullut kyselyitä, joten kerronpa tässä samassa yhteydessä että se on siperian lehtikuusta. Sitä ei tarvitse käsitellä mitenkään, vaan se harmaantuu luonnostaan kauniisti. Jonkin verran siitä kyllä irtoaa tikkuja, mutta en ole kokenut sitä häiritseväksi, eivätkä tikut ole aiheuttaneet mitään suurempaa ongelmaa.

Translation: Kärcher’s window cleaner set is so handy!

Kommentit (34)

 1. Minna

  Ihan paras vehje. Ainoa miinus hiukan pieni akun kesto – mutta saapahan aiheen kahvitauolle kesken homman 🙂

  • suvi m

   Just samoin minäkin ajattelin! 🙂 Väkisin tulee tauko jos on iso ikkunoidenpesu-urakka tiedossa. 🙂

 2. MK

  Minulla myös sama ikkunanpesin…minulla kyllä jää rantuja ikkunoihin ja peileihin. Imuri sinänsä kätevä, mutta ärsyttää rajat…en ole ollut aivan yhtä tyytyväinen kuin muut. Täytyypä tarkistella onko joku vika lastan kumiosassa..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *