Blogit
Valkoinen Harmaja

Galleriatunnelmia

Viime perjantaina vietettiin meidän isän, Juhani Melenderin, taidenäyttelyn avajaisia Helsingissä HKI Galleriassa. Kävimme jo päivällä ihastelemassa Helena Karihtalan luomia tauluasetelmia; ripustus oli todella onnistunut! Nappasin samalla muutaman kuvan ennen kuin ”tupa” täyttyi avajaisvieraista.

Päätyseinä oli maalattu mustaksi tätä näyttelyä varten. Se loi upean taustan värikkäille tauluille!

Illan avajaisissa minä keskityin kaitsemaan meidän lapsukaisia sekä seurustelemaan sukulaisten ja tuttavien kanssa – sisko nappasi kuvia, joten kiitos hänelle seuraavista kuvista.

Tässä selitän varmaan jotain tosi järkevää…ja piilottelen villiintyneitä lapsukaisia selkäni taakse

Meidän isä taisi nauttia, kun sai puhua taiteesta koko illan

Isäni taulut ovat se juttu, joka luo meidän kotiin oman, persoonallisen tunnelmansa. Jaksan aina ihastella kuinka taitavasti isä valitsee väriyhdistelmät ja tekee kuvioista sopusointuiset sommitelmat. Maalauksia valmistuu monessa eri koossa ja, kuten tiedätte, meidän kotona vaihtuu tauluasetelmat melko tiuhaan; välillä tykkään pitää ruokailutilan seinällä yhtä suurta työtä (kuten nyt) ja välillä tekee mieli luoda tauluasetelmia useasta pienemmästä taulusta.

Kannattaa siis piipahtamassa Helena Karihtalan HKI Galleriassa (Abrahaminkatu 8) mikäli vain mahdollista, sillä isäni ei usein järjestä taidenäyttelyitä Helsingissä. Näyttely on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 12-17 (muutoin sopimuksen mukaan) aina 20.12. saakka.

Translation: My father’s, Juhani Melender’s, art exhibition opened in HKI Gallery in Helsinki on 13th of November. It is open until 20th of December. The gallery is open on Tuesdays and Thursdays from 12 to 17 PM.

Kommentit (12)

  1. suvi m

    Ihastelen aina sitä miten isä löytää niin hyvät väriyhdistelmät. Löytyy tosi värikkäitä ja toisaalta taas hillitymmän sävyisiä tauluja. Ja taulujen nimet avaavat teoksen idean osuvasti. 😉

  2. Riikka

    Olisipa mukava päästä käymään näyttelyssä, mutta minkäs teet, kun matkaa on liikaa. Kivalta näyttää avajaistilaisuus kuvissa 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *