Blogit
Valkoinen Harmaja

Erään keinutuolin tarina

Meillä kaikilla on varmaan huonekaluja tai esineitä, jotka tuntuvat erityisen rakkailta. Minusta siinä ei ole mitään paheksuttavaa, että jollekin esineelle muodostuu tunnearvo. Monesti ajatellaan, että vanhat perintöhuonekalut muodostuvat rakkaiksi pitkän historiansa ansiosta. Mutta kyllä minusta uudemmastakin huonekalusta voi tulla rakas. Olennaista siinä taitaa olla tarina, joka huonekaluun liittyy. Minulle tuollainen rakas huonekalu on keinutuolimme.

eames_rar

eames_mh

Muistan, kun näin Eamesin pariskunnan suunnitteleman RAR-keinutuolin ensimmäistä kertaa. Se oli joskus 2000-luvun alussa t.i.l.a-ohjelmassa. Muistan kuinka ajattelin miten kummalliselta tuo tuoli näyttääkään; en ollut ihan varma pidänkö siitä vai en. Mutta vähän hassun näköinen tuoli jäi mieleeni ja lopulta aloin haaveilla siitä.

eames

iittala_leimu

Kun aloin odottaa esikoistamme, mietin että voisin toteuttaa tuon tuolihaaveen, sillä olisihan keinutuolin lempeä liike varmasti vauvallekin mieluista. Niinpä päätimme hankkia oman RAR:in. Ja kyllä, pieni poikamme keinuteltiin usein uneen tuossa kiikkustuolissa istuskellen. Asuimme silloin vuokralla ja rakensimme ensimmäistä taloamme Vaasaan. Elettiin vuotta 2006 – aikaa ennen sisustusblogibuumia.

livingroom

prisman_tyyny

olohuoneen-taulut

Rakas tuoli on kulkenut matkassamme tänne nykyiseen kotiimme ja siinä on keinuteltu myös tytärtämme uneen. Keinutuoli on keskeisellä paikalla olohuoneessamme ja siinä istuskellaan mielellään. Toivon, että oma RAR:imme saa jatkaa matkaansa joskus lastemme kodissa. Minulle se ei ole vain yksi ”blogituoli”, joita näkee nykyisin paljon. Tällä RAR:lla on meille tärkeä tarina, joka tekee siitä ihan erityisen.

Mikä on sinulle rakas huonekalu tai esine?

Translation: Sometimes a piece of furniture is not just a piece of furniture – it becomes something more. This happens especially when there’s a story behind. Our Eames RAR chair is special to me, since I bought it when our son was a baby and I often rocked him to sleep in it. And later I did the same with our daughter. The chair has been a part of our lives for many years and I hope that someday it will find its way into our son’s or daughter’s home…

Kommentit (24)

 1. Riikka

  Olen pitkästä aikaa alkanut lukea taas sisustusblogeja uuden asunnon ja sen mahdollistaman sisustusinnon vuoksi. Sun blogi vaikuttaa tosi kivalta ja oli mukava lukea sun tuolin tarina 🙂

  Mulle rakkaimmat huonekalut/esineet ovat mun ensimmäinen itse ostettu design-huonekalu eli Artekin kolmijalkainen 60-jakkara. Silloin (jo lähes 10 v sitten!) vähän mietin mitenköhän se tulee tulevaisuudessa istumaan mihinkään sisustukseen (tuolissa on turkoosi laminaatti), mutta huoli on osoittautunut turhaksi. Ainakin nykyiseen asuntoon se istuu täydellisesti ja ihastuttaa joka päivä.

  Toinen rakas esine on Tom Dixonin valaisin, joita Artek jakoi liikkeessään ilmaiseksi kerran Design Weekilla. Parasta tässä esineessä on sen tarina: Valaisimia jaettiin vain 100 kpl. Kuulin siitä sattumalta edellisiltana ja ilmoitin asiasta heti veljelleni, jonka mielestä oli täysin ok lähteä istumaan Artekin myymälän eteen moneksi tunniksi, jotta varmasti saisimme valaisimen. Istuimmekin siellä sitten lähes 3 h. Jonotus ei mennyt hukkaan, sillä saimme kauniit valaisimet ja kaupanpäälliseksi Dixon itse oli jakamassa valaisimia myymälässä 🙂

  • suvi m

   Kiva, että olet löytänyt tänne! 🙂
   Artekin jakkara onkin tosi hyvä klassikko, kun se sopii niin moneen paikkaan ja eri käyttötarkoituksiin. Minä raahaan omiani ympäri kotia ja käytän milloin jakkarana ja milloin pikkupöytänä. 🙂 Ja onpa hieno tarina tuolla Tom Dixonin valaisimellasi! Uskomatonta, että niitä on ihan ilmaiseksi jaettu! Huh! Hieno muisto.

 2. Anitta

  Ihana blogi, eksyn tänne aika usein sisustusideoita etsiessäni 🙂
  Kysymys tulee nyt vähän vanhaan postaukseen, mutta onko tuo RAR keinutuoli ollut käytössä yhtään sähköinen? Vauvan kanssa kiikutteluun olen tuolia itsekin haaveillut, mutta tuota sähköisyyttä peläten en ole uskaltanut vielä hankkia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *