Blogit
Valkoinen Harmaja

Design-esineet vailla funktiota?

Tiedätte, että tykkään luoda erilaisia asetelmia kotiin. Niiden avulla saa aikaan pientä vaihtelua ja ne tuovat minusta myös kodikkuutta sisustukseen. Pidän erilaisista vaaseista ja kynttilänjaloista, sisustuksen pienesineistä. Mutta on olemassa myös design-tuotteita, jotka eivät ihan avaudu minulle.

designesineet_eifunktiotaEsimerkkinä voisin mainita tanskalaisen Kay Bojensenin suunnitteleman apinan, joka on noussut design-klassikon asemaan, sekä uudemmat tulokkaat HAY:n puiset koristekädet. HAY:n puiset kädet sopisivat taiteilijan huoneeseen auttamaan käden mittasuhteiden hahmottamisessa, kun taas Bojensenin apina sopisi parhaiten lastenhuoneeseen. Mutta tykkäisikö lapsi leikkiä tämmöisellä puisella apinalla ja voisitko ostaa lapsellesi sadan euron (pienimmän koon hinta) puuapinan leluksi…?

Kyllähän nämä puuesineet näyttävät hauskoilta myös sisustusasetelmissa, mutta onko näillä tuotteilla varsinaista käyttötarkoitusta kuitenkaan. Tarvitseeko ollakaan? Itse olen sitä mieltä, että tuotteen funktio on myös tärkeää. Maljakoilla ja kynttilänjaloilla on kuitenkin tarkoituksensa, vaikka ne ovatkin koriste-esineitä.

Tuleeko sinulle mieleen jotain sellaista design-esinettä, jonka käyttötarkoitusta et ymmärrä? Voisitko ostaa tuotteen vain sen ulkonäön takia, vaikka varsinainen käyttötarkoitus jäisi toissijaiseksi? Olisi kiinnostavaa kuulla…

Translation: Does a design object always have to have a function or could you buy something just because it looks nice?

Kommentit (91)

 1. Rva K / Tuunaamo

  Olen samaa mieltä Sofia F:n kanssa siitä, että harmillisen väärin on ymmärretty hyvä keskustelunavaus. Minulla on kaksi koriste-esineeksi tituleerattavaa tavaraa omassa kodissani (minimalistisen lähes kliinisyyden jälkeen kodikkuusherännäisenä, olen vasta totutellut ”ylimääräisiin juttuihin”). Toinen niistä on juurikin tuo Hay:n ”kätönen”. Ihan ”useless” periaatteessa, mutta meillä myös juuri tunteiden tulkki ja mitä mainioin selän raapija ;D Toinen on lahjaksi saatu Arabian Kaisa-lintu, jonka olen saanut jo ylioppilaslahjaksi ja sille haluaisin muutamat muista Parvi-linnuista vielä kaveriksi. Molemmat jo osa minun historiaani sekä meidän perheemme jokapäiväistä elämää. Tulevaisuuden historiaa.

  Vastikään olen ehtinyt vasta kunnolla tutustua blogiisi ja kiitokset erittäin kauniista kokonaisuudesta ja raikkaista valokuvista. Hienoa työtä ja olet menestynyt blogimaailmassa ansaitusti!

  Tervetuloa kurkkaamaan lähes samoilla hoodeilla olevan Tuunaamon arkeen anytime -vähän kaoottisempaa meininkiä, mutta kauneuden jäjillä yhtälailla. Vähän eri kulmalla.

  • suvi m

   Noita käsijuttuja on ihan mahtavan hauska lukea! Hauskoja käyttötarkoituksiahan sille on keksitty! 😀
   Minullakin on muuten sellainen lintu. Se on lahjaksi saatu ja on edelleenkin meidän kirjahyllystä. Pidän siitä kovasti, kun se on vielä yksikertaisen kauniisti muotoiltukin ja valkoinen. Koriste-esine sekin vain, mutta kun katsoa sitä muistan aina lahjan antajaa. 🙂

   Ja kiitos positiivisesta palautteestasi! 🙂 Arvostan sanojasi. Kävinkin jo aikaisemmin blogissasi. Pitääpäs lisätä se vielä lukulistalle että muistan tulla toistekin… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *