Blogit
Valkoinen Harmaja

Betonipöytä olohuoneessa

Eilen kuvailin pitkästä aikaa taas olohuoneessa. Tein sinne pientä muutosta vaihtamalla sohvapöytää. Valkoiset Tray-pöydät siirtyivät saunatupaan ja niiden tilalle kannoimme olohuoneeseen betonipöydän, jonka teimme viime kesänä (tarkempaa tietoa postauksissa ”Niin me tehtiin betonipöytä” ja ”Ohjeet betonipöydän tekemiseen (by Mankku)”). Sohvapöydän paikka on kyllä terassilla, mutta näin talvella on kiva sisustaa sillä sisätiloissakin. Olohuoneen sisustus muuttui minusta pelkän pöydän myötä todella paljon teollisuushenkisemmäksi. Ei ehkä sitä ominta tyyliä, mutta kivaa vaihtelua välillä.

olohuoneen_sisustus

betonipoyta_oh

betonipoyta

kukkaset

tyynykasa

livingroom_decoration

tyynyt

olohuone_sisustus

kukat_betonipoydalla

bertoia_side_chair

sohvapoydalla

bertoiatuolien_takaa

leikkokukat

red_bertoia

olohuone_band_sohva

livingroom

En automaattisesti olisi välttämättä yhdistänyt punaisia Bertoia-tuoleja tähän sisustukseen, mutta yllättäen ne näyttävätkin tosi kivalta. Lempikuviani näistä ovat juuri nuo, jotka olen kuvannut Bertoia-tuolien takaa. Sohvatyynyjä en tällä kertaa vaihdellut (rasti seinään ;)), vaan asettelin ne vain eri tavalla.

Olen tässä jo useamman kuukauden haaveillut siitä, että hommaisin meidän Tray-pöytiin marmorikannet. Selvittelin vähän hintoja ja, kuten arvata saattaa, kannet tulisivat maksamaan enemmän kuin itse pöytä: yksi 60×60 cm marmorikansi n. 3 mm paksuna maksaa hiukan alle 400 euroa (ja niitä tarvittaisiin kaksi)! Kantta vaihtamalla Tray-pöydät saisivat vähän uutta ilmettä, enkä ymmärrä miksei HAY:lta saa niihin vaihtokansia. Vastavanlaisiin House Doctorin pöytiin nimittäin saa. House Doctorin marmorikansi (60×60 cm) maksaisi n. 150 euroa, mutta en ole nähnyt sitä livenä, joten jäin vielä miettimään. Sitten jäin miettimään myös sitä, että voisikohan 60×60 lattialaatta (marmorinnäköinen) olla se ratkaisu…?

Translation: Little changes in our living room. I replaced the white HAY ”Tray”-tables with this concrete table that we made ourselves last summer. The table is for our terrace, but during the winter it is nice to use it in decoration inside the house. The living room look became much more industrial which is not my style, although I like it a lot. My ultimate plan is to replace the trays on the Tray-tables with marble, but that is quite expensive…

Kommentit (20)

 1. minkki

  Ikkunaruutujen kanssa liki perfect match. Mä tykkään just vähän rouheammasta ja ei-niin-huolitellusta lookista .

  • suvi m

   Jep, harmaan sävy taitaakin olla ihan sama kuin ikkunanpuitteissa… 🙂

 2. Ella

  Hei! Huomasin että teillä on Adean Band -sohva, jonka ostamista harkitsen. Onko sohvassa irroitettavat päälliset, jos on voiko ne pestä omassa koneessa? Miten sohva toimii lapsiperheessä? Ja vielä, onko sohva vain makoiltavaksi soveltuva, vai pystyykö siinä istua hyvin nojaten selkänojaan? Onko kangas hyvin paikoillaan pysyvää, vai ”valuuko” ajan mittaan? Ja pysyykö tyynyt hyvin paikoillaan? Paremmat tiedot saa sohvan käyttäjältä, kuin huonekaluliikkeestä..Siksi nämä kysymykset. 🙂 Kiitos!
  Ps: Ihana blogi (ja koti!) sinulla, taidan jäädä seuraamaan!

  • suvi m

   Juu, on irroitettavat päälliset ja olen niistä monesti postaillutkin. Löydät ehkä parhaiten kun kirjoitat sivupalkin hakukenttään ”band” tms. Meillä on sekä valkoiset että harmaat päälliset ja molempia olemme pesseet ihan omassa pesukoneessa. Parempaa sohvaa ei minulla ole koskaan ollut ja olen siihen supertyytyväinen! Pestävät päälliset ovat mielestäni ihan ehdottomat lapsiperheessä. Oikein hyvin voi sekä istua että makoilla. 🙂 Kangas ei ole valunut yhtään. Tyynyjä kannattaa välillä kouhia pöyhkeämmiksi, niin on taas mukava nojailla. Pysyvät kyllä paikoillaan.

 3. Essi // Koti rakennetaan tunteella

  Muhun iskee toi betonipöytä tosi kovaa! Ihana! Suuntaan heti lukemaan noi aiemmat postaukset aiheesta 🙂

  • suvi m

   Kiva kuulla! 🙂 Kyllä minäkin tykkään siitä hirmuisesti.

 4. Joonas

  Kyllä vain toimii omaan makuun paremmin olohuoneessa kuin terassilla 🙂 Olen aika kreisinä teolliseen lookiin. Mutta saisitko otettua sellaisesta kuvakulmasta kuvan, jossa pöydän takana näkyy myös betonijäljitelmäseinä?

  • suvi m

   Sellaista kuvaa en enää taida ehtiä ottamaan, sillä pöytä siirtyy takaisin saunatupaan, kun sain Tray-pöytiin marmorikannet ja haluan laittaa ne olkkariin. 🙂 Minusta betonipöytä sopii tyyliltään paremmin meidän saunatupaan ja kesällä sitten terassille…

 5. Satunnainen lukija

  On hauska nähdä oma valaisimensa osana sinun sisustustasi. Samoja elementtejä on paljon (harmaansävyinen sohva, taustalla oleva ikkuna, sohvapöydän muoto), mutta tunnelma on silti ihan eri. Itselläni on Tolomeo myös kattovalaisimena, tuolla samaisella varjostimella. En tiedä kuinka tulin toimeen ilman näitä kahta; monipuolisempaa valaisinta saa hakea 🙂

  • suvi m

   Kiva kuulla! Tolomeot ovat ihan mahtavia valaisimia ja minullakin on niitä monta eri versioina. Todellinen ajaton klassikko! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *