Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Viikon vinkki: Paahdetut lantut on parhaita

Mikä on juuressuosikkisi, jos kyseessä on paahdetut juurekset? Minulla se on tällä hetkellä ehdottomasti lanttu, edullista, kotimaista, terveellistä ja hyvää. Antaa uskomattoman kivan lisän perunoille ja porkkanoille. Kierittelen paahdettavat juurekset valkosipulilla maustetussa oliiviöljyssä (0,5 dl), johon olen lisännyt suolaa (0,5tl). Paahdan ensin perunoita kymmenisen minuuttia 200 asteessa  ja sen jälkeen lisään kuutioidut lantut sekä viipaloideut porkkanat ja paahdan vielä vajaa puolisen tuntia niin että tulee pehmoista muttei pala. Tykkään maustaa juurekset tuoreilla yrteillä ja lisäänkin yrtit vasta ihan paahtamisen loppuvaiheessa etteivät pala, sillä varsinkin puhkipalanut persilija maistuu varsin ikävälle.

Teen paahdettuja juureksia usein pari pellillistä kerralla ja seuraavana päivänä:

  1. Paistan loput juurekset pannulla voissa makkaran kera, on vähintään yhtä hyvää kuin kertaalleen paahdettu.
  2. Lisään juurekset frittataan, jossa on munien lisäksi tilkka kermaa, juustoraastetta sekä savukinkkua.
  3. Levitän ruisleipien päälle maustettua tuorejuustoa, ladon päälle juureksia ja kuorrutan juustolla, uuniin ja ääntä kohti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Hyggeillen elämä ehommaksi vol 3

Elämme juuri hyggeilyn kulta-aikaa. Elinpiiri tuntuu kapenevan mitä pidemmälle vuosi etenee ja illat pimenevät. Aina vaan enemmän sitä käpertyy kotioloihin, takan eteen, sohvan nurkkaan tai lempisarjojen viereen. Parasta on se, että hyggeilläksesi sinun ei tarvitse…

Marraskuista liharuokaa

Marraskuisten pimenevien iltojen iloksi tarvitaan kunnon liharuokaa, sopivan mehevää ja mausteista, tähän aikaan vuodesta ei kyllä salaatin rouskutuksella pärjää. Tämä kastike saa makunsa perinteisten ainesten lisäksi parmesaanista, punaviinistä, hillosipuleista ja säilykepaprikasta. Lisäksi joukkoon on hienonnettu…

Munaruokien aatelia: uunimunakas

Tämä kuuluu samaan viipyilevien viikonloppuaamujen aterioihin mihin edellisen postauksen munakaskipot. Oikeastaan tämä on vielä hiukan yksinkertaisempi, silputtavaa on hiukan enemmän, mutta näitä ei tarvitse ensin erikseen käryttää pannulla, joten tämä valmistuu ikäänkuin itsestään. Sipuli, paprika…

Viikonlopun viipyilevät aamut: pika quiche

Ei oikeastaan viikonloppua ilman munaruokaa. Vaikkei se maku niin kovin paljon siitä mihinkään muutukaan, niin on aina kiva testailla jotain erilaista. Munakasta, uppomunaa, uunimunakasta, frittataa ja mitä vielä. Pinaattisen cocotten ohjeen löydät tästä. Niissä jokaisen…

Viikon vinkki: rucolamuusi ja inkivääricoleslaw

Kuinka ollakaan perunamuusi tuli tehtyä jälleen samalla tavoin kuin sata kertaa ennenkin ja mikäs siinä, perusmuusiahan ei voita mikään, vaan pistäpäs kokeillen rucolamuusia. Tee tavallinen muusi ja siinä vaiheessa, kun voi on sotkettu joukkoon, niin…

Isänpäivän iloa

Hyvinhän se päivä sujui, vaikka hiukan jännitti miten käy, kun kuumetta pukkaa vallan väkisin. Onneksi kävin omaa isää moikkaamassa jo torstaina. Pojat ovat keittiöhommissa päteviä ja kun kakkukin oli jo etukäteen leivottuna, olen saanut lepäillä…

Vähän miehekkäämmät tarjottavat

Tässä muutama linkki hiukan miehisempiin aterioihin, joita voi valmistaa vaikka huomenna papeliinille. Lihapataa lukuunottamatta kaikki ovat nopeatekoisia, joten jos tänään hakee aineet, tulee huomenna mukavasti valmista. Tämä lähes täydellinen burgeri on koottu rapeaksi paahdettujen maalaisleipäviipaleiden väliin…

Romminen suklaakakku isän iloksi

Hämärässä hyssytellen on mukava valmistaa tarjottavaa, kun ei oikein edes näe mitä on tekemässä, kynttilät vaan palamaan ja tunnelmaa taloon, siitä se lähtee. Tämä kakku on todellakin sairaan hyvä ja hienostuneesti sieltä rommin maunkin löytää,…

Isänpäivän kakkupotpourri

Isänpäivä se sieltä taas on tulossa yhdessä hujauksessa. Kakkutestaukset uudesta versiosta on tehtynä ja Bacardi Oakheart-kakun reseptin yritän laittaa mahdollisimman pian. Tässä kuitenkin kertauksena kakkupotpourri, sillä reseptien haku kiireessä voi olla tuskastuttavaa. Kaikki nämä ovat…

Viikonlopun viemää

Hip hei viikonloppu on jälleen täällä ja ruokajutut ehkä päällimmäisenä mielessä. Juuri purkitin marinoidun fetan maustumaan, siitä lisää huomenna. Meillä on syöty suppilovahveroita muodossa jos toisessakin ja parastahan ne ovat ihan vaan kerman kanssa. Paistan…