Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Kyljysten maustaminen

Heti kun alkoivat ilmat viiletä, tekee mieli kunnon lihaa. Sitäpaitsi lämpötilat heittivät nyt silläviisiin kuperkeikkaa, että nyt tuntuu suorastaan kylmältä. Lämpimän grillin vieressä siis viihtyy loistavasti ja mitä pidempään pitää ruokaa käännellä sitä parempi. Kunnon kyljyksiä on kieputeltu grillissä ja aikamoista herkkua se onkin. Näiden kanssa tehtiin hasselbackan uusia perunoita, joiden ohje oli aikaisemmin. Makoisa pari. Kyljysten maustaminen vaan on välillä haastavaa, sillä valmismarinadit eivät oikein iske ja makuakin pitäisi kuitenkin olla. Meillä tehdäänkin maustaminen usein samalla maustecombolla joka mukavasti tarttuu sweet chili -kastikkeella voidelluille kyljyksille. Käärin usein vielä pekonisiivun kyljyksen päälle makua antamaan. Viimeksi siis grillattiin kyljykset ihan valmiiksi asti grillissä, mutta usein paistelen vaan pinnat nopeasti pannulla ja laitan oluen ja kerman kanssa uuniin hautumaan, tulee muuten herkullisen pehmeitä pihvejä.

Arki on palannut ja nyt epämääräisen kesäruokailun jälkeen suorastaan kaipaa rytmiä elämään. Teossa onkin arkiruokalista, sillä maailman kamalin asia on mennä kauppaan arpomaan, mitähän meillä tänään syötäisiin. Laitan listan myös tänne teidän iloksenne ja uusin sitä muutaman kuukauden välein. Sopivan sutjakkaasti rullaava arki on parhautta ja ison osan siitä tekee järjestyksessä oleva jääkaappi, jota täydennetään etukäteen mietityillä aineksilla. Olen myös valmis kokeilemaan kauppakassi-systeemiä ja katson tuoko se helpotusta arkirutiineihin. Kerran viikossa kun hakee isommat ostokset pitäisi selvitä pienillä täydennyksillä ja samaa listaa voi käyttää toisellakin kertaa. Katsotaan, mitä keksitään.

Mausteseos kyljyksille

Ainekset

2 tl
savupaprikaa
2 tl
rosmariinia
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
cayennepippuria
1 pkt
pekonia
0,5 dl
sweet chili -kastiketta
1 prk
kermaa
1 dl
olutta
4 kpl
porsaan kyljyksiä

Tee näin:

Ota kyljykset huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Sekoita mausteet keskenään, voitele kyljykset molemmin puolin sweet chili -kastikkeella ja ripottele päälle mausteseosta, kieritä päälle pekonia. Ruskista kyljykset pannussa ja siirrä uunivuokaan riviin. Kaada väliin olut sekä sen verran kermaa, että kyljysten pinta ei peity ja paista kypsiksi 180 asteessa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mozzarella-tomaattisalaatti

Meidän pikkutomaatti tekee nyt ihan uskomattomasti satoa ja tomaatit ovat todella herkullisia ja makeita. Niitä on kiva napsia ohimennen ihan sellaisenaan, mutta pikkuiset tomaatit ovat myös mainiota salaattiainesta. Mozzarellasalatti buffalomozzarellasta on nopea ja aina yhtä…

Minulla on teräsmummu

Kävin tänään mustikassa mummun pakkasessa, niin noloa kun se onkin tunnustaa. Itse en mustikkaan kahvilahommien takia kerinnyt, mutta 87-vuotias mummuni on poiminut yli 70 litraa mustikoita ja niistä riitti sitten minullekin iso kylmälaukullinen, kiitos ♥….

Lihapullat chutneyn kera

Olen tehnyt salaista tutkimusta siitä, mitä ihmiset eniten syövät pitkänä hallejaksona ja se on pakastepizza. Siitä ei ole vielä varmuutta syövätkö he sitä kylmän nälkään jäisenä vai lämmittävätkö he sitä, mutta jo pariin kertaan paperiroskia…

Hellepäivän pelastus – salaattileipä naudan minuuttisuikaleilla ja homejuustokastikkeella

Toiset raaka-aineet ovat vaan niin hyviä, helppoja ja monipuolisia, yksi lemppareistani on naudan minuuttisuikale. Usein leikkaan suikaleet itse isommasta palasta, mutta varsinkin nälkäisenä työpäivän jälkeen pääsee helpommalla, kun ostaa valmiiksi suikaloidut lihat. Nämä ovat niin…

Terveelliset kananmunamuffinit

Terveelliset kananmunamuffinit sopivat mainiosti aamupalaksi, nämä säilyvät useamman päivän jääkaapissa, joten kannattaa tehdä isompi erä kerralla. Täytteitä voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy ja meillä nämä toimivatkin sellaisina hävikistä herkuksi -tuotteina. Eikä haitaa vaikka…

Hasselbackan perunat uusista perunoista chimichurrin kera

Tänä vuonna uudet perunat ovat olleet tosi aikaisin valmiina. Meidän perunat tosin antoivat odotuttaa itseään aika pitkälle kesään, mutta olivat sitten sitäkin parempia. Nyt kun perunat ovat jo isompia saa niistä ihania hasselbackan perunoita. Unelmanpehmeitä…

Tinto de Verano – verraton kesäviini

Kuuman päivän jälkeen tekee mieli jotain kylmää, kyllä. Laiskottaa, kyllä. Varaa aineet Tintoon ja kiepauta itsellesi raikas kesäviini nopeasti ja helposti. Tämä sangriatyyppinen, mutta helpommin valmistettava ja kevyempi juoma on suosittu kesäaikaan Espanjassa. Värikin tuo…

Vapaapäivää ja mansikoita

Yhdessä päivässä voi saada paljon aikaan, kun on oikein tehokas. Meillä on ollut nimittäin tänään vapaapäivä ja leipomisen ohella on keritty tekemään ihana pyöräretki pitkin Räpsöötä, juomaan kiskalla kahvit, rupattelemaan siskoni kanssa, joka unohti että…

Aurinkoisen aamun pelastus, helppo nyhtöpossupiirakka

Onko jotain parempaa kuin heinäkuinen kesäaamu, lämpö on läsnä jo heti aamusta ja voi nauttia aamupalan ulkona terassilla satoi tai paistoi. Asumme ihan vierasvenesataman tuntumassa ja aamuiset rannan äänet kantautuvat kivasti meille saakka, usein silti…

Saksalainen pannukakku ja omenakompotti

Pannukakun palanen aamusella makoisan lisukkeen kera laittaa päivän pyörimään juuri oikealla tavalla. Olen huomannut, että kun muksut ovat kasvaneet ja yksi jo lentänyt pesästä, riittää pienempikin määrä ruokaa ja isosta pellillisestä pannukakkua jää helposti yli,…