Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Joulukuu 10: Saaristolaisleipää ja omenahilloa

Vauhdikkaan viikonlopun takia joulukalenterikin hiukan laahaa perässä, mutta ei hätää tänään päivitellään kohdilleen. Yksi suosituimmista resepteistä blogissa on saaristolaisleipäohje, jonka alunperin olen saanut vuosia sitten ystävältäni ja hiukan muokannut jotain kohtia. Tämä on loistava joulun ruokatuliainen, joka säilyy hyvin. Näin joulunaikaan minulla on tapana vaihtaa siirapista puolet omenahilloon, joka antaa limpulle vielä hiukan jouluisemman maun. Tämä tumma omenahillo on tehty uunissa ja sokerina on käytetty myös ruskeaa sokeria. Maku on varsin hurmaava. Jos ei halua laittaa omenahilloa leipätaikinaan, niin sitten vaikka leivän päälle.

Omenahillo uunissa

Ainekset

2,5 kg
omenia (kuorittuna ja lohkottuna)
1 dl
vettä
1 kg
hillosokeria
3 dl
ruskeaa sokeria
2 kpl
kanelitankoja

Tee näin:

Kuori ja lohko omenat. Laita isoon uuninkestävään vuokaan tai kattilaan ja lisää vesi. Anna hautua uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Soseuta ja lisää sokerit sekä kanelitangot ja hauduta uunissa 200 asteessa vielä parin tunnin ajan. Poista kanelitangot ja purkita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Joulukuu 9: Helsingin hurmaavat jouluvalot

Pikku tyttö joulun taikamaassa. Helsingin valaistukset ovat sitä luokkaa, että yksi jos toinenkin pyörii ihmeissään kameran kanssa, eikä kaikkea kirkasta kaunetta voi edes vangita kuviin. Mikäli mahdollista kannattaa siis käydä ihastelemassa, ihan ilmaista huvia. Tänään…

Joulukuu 8: Appelsiinikaakao

Jos pitäisi kolme juomaa valita, joita loppuikänsä lipittelisi niin ne olisivat ehdottomasti kahvi, kaakao ja vesi. Tunnustan juovani kaakaota välillä myös kuulaina kesäiltoina ja koskaan en tee kaakaota kaakaojauhosta, vaan sulatetusta suklaasta. Tässä on käytetty…

Joulukuu 7: Aura-päärynä salaattileivät

Hui, miten liukasta tänään oli sivukaduilla, sain melkein yhden auton päälleni, kun ei se kääntynytkään lainkaan sinne minne piti. Jopa meillä on sentti lunta tai vähän alle, sopisi sitä olla hiukan enemmänkin. Linnan juhlien jälkipyykkiä…

Joulukuu 6: Onnea satavuotias

Tänään juhlitaan sinivalkoista satavuotiasta Suomea, siinä totisesti riittää aihetta, on hienoa olla suomalainen. Kynttilöitä, itsenäisyyslounas perheen kesken, sinivalkoista suklaata ja arvokkaita ajatuksia. Illalla villasukat ja takkatuli sekä linnan juhlat. Tänään niissä on varmasti erityistä hohtoa….

Joulukuu 5: Paahtimoterveisiä Mokkamestareilta

Tuotteet saatu Mokkamestareilta blogiyhteistyön merkeissä. Jos tuhlaa ison osan elämästään juomatta kahvia, pitää loppuajan ottaa siitä joka päivä ilo irti ja  kannattaakin panostaa hippasen laadukkaampaan tavaraan. Tampereen Mokkamestareiden paahtimon tuoksut tulevat melkein tänne meille saakka…

Joulukuu 4: Joulutorttujen uudet tuulet, paahdettu persimon

Perinteisestä poiketen on joulutortturintamalla testattu se vihreä kuula -versio, kettukarkeilla täytetty, hilloja vaihdellen ja vaikka miten. Viime vuonna teimme eniten tuorejuustolla ja vadelmilla sekä mansikoilla täytettyjä joulutorttuja ja siitä sain idean kokeilla myös persimonilla. Aiemmin…

Joulukuu 3: Kultasuklaa, päivä prinsessana

Tuotteet saatu Kultasuklaalta blogiyhteistyön merkeissä. Paras tapa pitää lippu korkealla on ottaa ihan oma prinsessapäivä aina välillä. Minä en ole niinkään juhlijatyyppiä, eikä huulipunat ja punakynnet kuulu päivittäiseen luukkiin, mutta jos kyse on suklaisesta korkokengästä…

Joulukuu 2: Mascarponea omenakompotin ja piparkakkucrumblen kera

Elämä on lyhyt, keskity siihen millä on merkitystä ja anna loppujen olla. Omilla valinnoilla on varsin suuri merkitys siihen, miten elämämme koemme. Jospa juuri tänään yritän sanoa vain postiivisia asioita ja katsoa miten se vaikuttaa….

Joulukuu 1: Mausteinen puolukkaglögi

Haluaisin haastaa teidät kaikki miettimään jokaisena joulukuisena päivänä jonkun asian, josta voi olla kiitollinen. Kuulostaa ehkä naivilta, mutta olen huomannut, että kiitollisuus on yksi suurimmista kantavista voimista ihmisen elämässä. Minun elämässäni ei ehkä ole kaikkea…

Tervetuloa joulukuu

Kyllä sitä joulukuuta on jo odotettu, kalenterikin valmiina täytettynä. Paperipusseihin on piilotettu pienet lahjukset, kannet on suljettu grillitikuilla, kanteen numero ja takapuolelle avaajan nimikirjaimet. Jos oikein maltillisesti availlaan, niin tätä voi uusiokäyttää ensi vuonnakin. Sisuksiin…