Blogit
Tyrniä ja tyrskyjä

Joulukuu 16: Juustokranssi

Yksi tämän joulun sesonkituote on juustokranssi, joita on jo nähty montaa erilaista mallia. Ongelma kokonaan juustolla tehdyssä isossa kranssissa on se, että syöjiä pitää olla paljon, sillä valmiiksi palastellut juustot kuivuvat nopeasti. Tästä syystä meillä tehtiin tällainen hiukan kevyempi kranssi, jossa pohjana on timjamia, joka muuten tuo kotiin maailman ihanimman tuoksun. Juustoja, hilloja, pähkinöitä, mandariinia ja viinirypäleitä on sijoitettu kranssiin vain pieniä määriä ja ne tulevatkin melkein kerralla syödyksi. Timjami ja loput juustot lähtivät lopuksi maustamaan kinkkuperunalaatikkoa. Jälleen ylpeänä esittelen kaunista juustotarjotinta, joka on keskimmäisen pojan omin käsin värkkäämä, samanlaisen mutta hiukan pienemmän sain myös pojulta tänä syksynä, kyllä kelpaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Joulukuu 15: Strandis, Tammisaari

Meillä joulukuun teemaan joka vuosi kuuluu nautiskelu, lähes koko vuoden kestänyt tiukempi linja vaihtuu vallattomaan herkutteluun ja missä sitä paremmin voisi harrastaa kuin mukavissa ravintoloissa. Bloggariporukan kanssa viihdyimme Tammisaaressa Strandis-ravintolassa ja meitä hemmoteltiin oikein olan…

Joulukuu 14: Viime joulun suosikki

Piparkakulta maistuva suklaakakku napsahti ehdottomaksi viime joulukuun kalenterin suosikiksi ja reseptiä on käyty senkin jälkeen katsomassa useita kymmeniä tuhansia kertoja. Eikä mikään ihme, tätä on kokeillut yksi jos toinenkin ja kehuja on tullut, kakku on…

Joulukuu 13: Pikkujoulujen pikajälkkärit Kismet + pipari

Se on se joulukuun taika tai riesa, että sitä makeaa tekee mieli joka ainoan aterian jälkeen ja levy suklaata katoaa ihan silmänräpäyksessä parin napsaisun kera. Suklaaseen ei tietysti koskaan kyllästy, mutta on se silti piristävää…

Joulukuu 12: Tammisaaren vanhanajan joulumarkkinat

Lauantaina vietin päivän varsin mukavien bloggarikollegoiden seurassa kierrellen useammassa paikassa ja aina välillä hiukan herkutellen. Tällaiset reissut ovat ihan helmiä. Tämä Tammisaari osui ja upposi, sillä niin kotoisalta tuntui. Kova merellisen tuulen tuiverrus ja vanhat…

Joulukuu 11: Loimulohikeitto

Tässä kohtaa joulukuuta on hyvä hiukan keventää ja nauttia kaikkia niitä talvisia ruokia, joita ei sitten joulunaikaan tule syötyä. Yksi lempiherkkuni on savulohikeitto, jonka teen aina lämminsavulohesta. Tällä kertaa kuitenkin ostin loimulohta erään mukavan kotaillan…

Joulukuu 10: Saaristolaisleipää ja omenahilloa

Vauhdikkaan viikonlopun takia joulukalenterikin hiukan laahaa perässä, mutta ei hätää tänään päivitellään kohdilleen. Yksi suosituimmista resepteistä blogissa on saaristolaisleipäohje, jonka alunperin olen saanut vuosia sitten ystävältäni ja hiukan muokannut jotain kohtia. Tämä on loistava joulun…

Joulukuu 9: Helsingin hurmaavat jouluvalot

Pikku tyttö joulun taikamaassa. Helsingin valaistukset ovat sitä luokkaa, että yksi jos toinenkin pyörii ihmeissään kameran kanssa, eikä kaikkea kirkasta kaunetta voi edes vangita kuviin. Mikäli mahdollista kannattaa siis käydä ihastelemassa, ihan ilmaista huvia. Tänään…

Joulukuu 8: Appelsiinikaakao

Jos pitäisi kolme juomaa valita, joita loppuikänsä lipittelisi niin ne olisivat ehdottomasti kahvi, kaakao ja vesi. Tunnustan juovani kaakaota välillä myös kuulaina kesäiltoina ja koskaan en tee kaakaota kaakaojauhosta, vaan sulatetusta suklaasta. Tässä on käytetty…

Joulukuu 7: Aura-päärynä salaattileivät

Hui, miten liukasta tänään oli sivukaduilla, sain melkein yhden auton päälleni, kun ei se kääntynytkään lainkaan sinne minne piti. Jopa meillä on sentti lunta tai vähän alle, sopisi sitä olla hiukan enemmänkin. Linnan juhlien jälkipyykkiä…

Joulukuu 6: Onnea satavuotias

Tänään juhlitaan sinivalkoista satavuotiasta Suomea, siinä totisesti riittää aihetta, on hienoa olla suomalainen. Kynttilöitä, itsenäisyyslounas perheen kesken, sinivalkoista suklaata ja arvokkaita ajatuksia. Illalla villasukat ja takkatuli sekä linnan juhlat. Tänään niissä on varmasti erityistä hohtoa….