Tyrniä ja tyrskyjä
Tyrniä ja tyrskyjä

Vielä yksi pala kiitos – keväinen punajuurikakku

Porkkana vaihtui punajuureksi ja aah, mikä väri ja aromi. Kevään juhlat lähestyvät kovaa vauhtia ja moneen tilanteeseen kaivataan helppoa mutta hiukan erilaista tarjottavaa. Punajuurikakku on helppo toteuttaa ja silti tarpeeksi näyttävä myös juhlapöytään. Tosin ei kannata laittaa teiniä punajuurenraastamishommiin, sillä tulos oli kuin pahimmasta katastrofielokuvasta. Sen lisäksi että oma naama oli täynnä punajuuripilkkuja oli niitä myös keittiön pöydällä sekä lattialla. Sormet säästyivät kuitenkin ihan ehjinä ja herkullinen lopputulos korvasi raastamistouhun tuskat. Ei huono.

Inspiraatiota kakun tekoon tuli myös näistä maailman ihanimman värisistä neilikoista. Näitä voi kääräistä folioon ja koristella kakun neilikoilla, säilyvät hyvin ja tuoksukin on ihana. Tämä kakku sopii myös hienosti äitienpäiväaamuun, sillä teko onnistuu hiukan harvemmin kauhanvarteen tarttuvaltakin. Ainekset kun vaan sekoitellaan keskenään ja paistetaan irtopohjavuoassa. Jos suklaakuorrute tuntuu liian vaikealta toteuttaa, sen tilalle voi laittaa kermavaahtoa.

Punajuurikakku suklaakuorrutteella

Ainekset

2 kpl
punajuuria (keskikokoisia)
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1,5 dl
fariinisokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
2 dl
sulatettua voita
4 kpl
kananmunia
Kuorrute
170 g
tummaa suklaata
150 g
voita
2 dl
tomusokeria

Tee näin:

Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (22-24cm). Kuori ja raasta punajuuret. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi sekä munat ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi punajuuri ja kaada seos vuokaan. Paista vajaan tunnin verran ja kokeile tikulla, että kakku on kypsä. Anna jäähtyä. Valmista kuorrute sulattamalla kattilassa voi ja suklaa, anna jäähtyä ja lisää sitten tomusokeri hyvin sekoittaen, anna jäähtyä vielä niin, että seos sakenee. Lisää seos kakun päälle.

Kommentit (2)

  1. Nimetön

    Ensi kesänä Porin asuntomessuille tulijana kysynkin, pistätkö pystyyn pop up-kahvilan Reposaareen?
    Jos kahvila tulee, käymme Reposaaressa. Olemme käyneet siellä kerran loppukesästä, jolloin siellä oli ihanan seisahtanut tunnelma onkivine pappoineen. Ja jos kahvila tulee, onko se joka päivä auki vai huilaatko sunnuntait?
    Olen seurannut blogiasi monta vuotta ja kuolannut kakkuja ja muita herkkuja. Joitakin olen toteuttanut itsekin.
    Kaunista kevää jatkoa! Terttu

    • sari kalliomaki

      Toivottavasti meillä on pop up -kahvila pystyssä, tarkoitus ainakin olisi. Näillä näkymin olemme tiistaisin kiinni, mutta kannattaa liittyä facebookissa tyrniä ja tyrskyjä pop up seuraajaksi, niin kuulee kaikki viimeisimmät käänteet. Tämä Reposaari on aivan ihana paikka poiketa muutenkin, kaunista Takarantaa ja Lontoon kalliota, vehreä Satamapuisto ja idyllinen vanhojen talojen reunustama Kirkkokatu. Onpa kiva kuulla, että blogia on seurattu ja ohjeitakin toteutettu. Oikein ihanaa kevään jatkoa myös sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Asia on ihan pihvi – Herefordia yrttivoin kera

Kuka liputtaa kunnon lihan puolesta? Mielestäni ei oikeastaan ole paljon herkumpaa raaka-ainetta ja tällä kertaa tämä oli nyt sitä parempaa lihaa mitä Tinderissä, Laidun Herefordia siis. Lihan kimppatilaus on A ja O, sen voi tehdä…

Satakuntalaista lähiruokaa

Tänään taas kaupassa käydessä iski tajuntaan tämä lähiruoka-asia, sillä ostosaikaa oli tavallista enemmän keskimmäistä töistä odotellessa. Silmäilin siis sillä silmällä tarjontaa ja huomasin tekeväni automaattisesti tietynlaisia valintoja, joihin olen tottunut. Lähiruokaa sujahtaa ostoskoriin sen kummemmin…

Viikko 15: Tomaattinen nyhtöpossukeitto

Onko nyhtöpossu teillä jo taaksejäänyttä elämää? Meillä ei, uunissa pitkään haudutettu possu on mitä mahtavin raaka-aine erilaisiin ruokiin ja tunnustan, että toisinaan napostelen Kivikylän nyhtöpossua suoraan purkista isompaan nälkään. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja…

Ardisia – talven yli selvinneenä

Voitte vaan kuvitella millaisessa psyykkisessä mielentilassa on ihminen, joka joutuu näillä kevätkeleillä lojumaan sängyssä. Flunssa nro: 3 tänä vuonna iski viime viikolla ja sen myötä olen ollut useamman päivän petipotilaana. Tässä ei paljon lohduttelut keväästä…

Lähiruoka on niin lähellä sydäntä

Amsterdamin maalaismarkkinoista on helppo hypätä hiukan läheisempiin aiheisiin eli ruokaan täällä Satakunnassa. Oikein harmittaa, kun niin paljon tapahtuu aina pääkaupunkiseudulla päin ja harvemmin mitään isompaa täällä lähiseudulla. Ensi viikon lauantaina on kuitenkin iso IHA LIKI -lähiruokatapahtuma…

Maalaismarkkinat – Amsterdam

Voitte vaan kuvitella, kun pitkän matkustamisen ja lentokoneessa istumisen jälkeen pääsee tällaisille ruoka-apajille, niin on pieni pää ihan sekaisin. Maalaismarkkinoita on Amsterdamissa useassa paikassa, mutta nämä kuvat ovat pääasiassa Nieuwmarkt-aukiolta. Tämä oli ensimmäinen paikka, johon…

Savuporoa saaristolaisleivällä

Että nautin tuosta sateen äänestä, kaikki mikä ei tule alas lumena on ihan jees. Kevät on viikon verran keskimääräistä jäljessä, mutta pian se kiinni otetaan, jos kelit ovat tällaisia. Vesisade sulattaa viimeisetkin lumet nopeasti ja…

Viikko 14: Nopea savuporopasta

Ihana ja niin hermoja lepuuttava viikonloppu takana. Aurinkoa, siivousterapiaa, ulkokukkasten istutusta, autojen siivousta, kotimaista viihdettä, hyvää ruokaa ja saunomista. Paljon on mahdutettu pariin päivään. Pappamopotkin ovat pärränneet ja se on varma kevään merkki se. Intouduin…

Amsterdam pyöräilyn pääkaupunki

Tässä on maa, jossa on fillarikulttuuri kohdillaan. Amsterdamissa on pyöriä enemmän kuin asukkaita eli reilusti yli 800 000. Pyörävarkaudet ovatkin yleisiä ja niitä on vuoden mittaan 80 000. Kaupunki on kuitenkin pyöräilijän paratiisi ja pyörillä…

Dille & Kamille Amsterdam

Ehdottomasti viehättävin keskustan alueen putiikki on Dille & Camille, jossa on tavaraa kuin pienessä kylässä, tsekkaa sijainti ja nettisivut tästä. Mikä parasta kaikkia ihanuuksia on mahdollista tilata myös Suomeen, joten laita osoite muistiin. Löytyy pikkuruisia…