Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Runebergin täytekeksit

Runebergintorttujen inspiroimana syntyy vaikka mitä, kuten nämä herkulliset täytekeksit. Tuttu maku, eri koostumus.

Joko tulee runebergintorttujen uudet muodot korvista ulos? No, minulla tästä taisi tulla ihan runebergintortun täyteinen viikko, sillä vielä vielä näiden täytekeksienkin jälkeen on luvassa yksi jännittävä kokeilu. Voisiko joku tulla syömään nämä kaikki herkut?

Näiden keksien taikina oli yllättävän hankala saada juuri oikeaksi koostumukseltaa. Muutama keksitaikina piti kokeilla, ennen kuin löytyi sopivasti uunissa laskeutuva keksin malli. Lopulta kuitenkin onnistui ja tästä  taikinasta tuli helppo valmistaa, sillä kaikki ainekset käytännössä vain sekoitetallaan keskenään. Valmis taikina rullataan pötköksi ja jaetaan 24 osaan, joista pyöritellään kämmenessä pyöreitä palloja. Kaksi pellillistä on siis keksejä tulossa. Ennen paistamista keksejä painetaan hieman lyttyyn, eli noin 1cm paksuisiksi kiekoiksi. Jäähtyneiden keksien väliin laitetaan vadelmamarmeladia, joka pysyy hilloa paremmin kasassa ja on näin myös siistimpää syödä. Päälle muutamat raidat tomusokerivesi-kuorrutetta ja pakastekuivattuja vadelmia.

Lisää runebergintorttuja!

Runebergin täytekeksit

Ainekset
( 12 Annosta )

100 g
voita
1/2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 kpl
kananmuna
2,5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhoja
1/2 dl
korppujauhoja
1/2 tl
kardemummaa
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
Lisäksi
100 g
vadelmamarmeladia
2 dl
tomusokeria
2-3 tl
vettä
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sulata voi ja lisää joukkoon sokerit. Vatkaa joukkoon kananmuna.

Yhdistä keskenään kaikki kuivat ainekset ja lisää märkiin aineksiin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Leivo taikinasta pötkö ja jaa se 24 osaan. Pyörittele paloista pyöreitä palloja kämmenellä. Nosta keksit uunipellille leivinpaperin päälle ja paina ne noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi.

Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 12-14 minuuttia. Jäähdytä.

Täytä keksit  teelusikallisella vadelmamarmeladia ja paina puolikkaat tiiviisti yhteen.

Valmista tomusokerivesi-kuorrute sekoittamalla tomusokerin joukkoon hieman vettä. Lisää vettä vähän kerrallaan ja tarkkaile koostumusta.

Kommentit (1)

  1. Aino

    Ihan mahtava idea taas, syötävän hyvä! 😊

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *