Runebergin tiramisu-kakku

Valmista kakku punssilla kostutetuista savoiardi-kekseistä, mascarponejuustosta ja vadelmahillosta. Kakku koristellaan piparimuruilla ja pakastevadelmilla.

Lupaan, että tämä on viimeinen runebergintorttuihin liittyvä postaus – ainakin tänä vuonna. Runeberghulluus on päässyt iskemään pahasti tänä vuonna, sillä tämä on jo kolmas siihen liittyvä herkku. Postauksen alareunasta löytyy linkit kaikkiin edellisiin torttuihin.

Savoiardi-keksit ovat aika lähellä runebergintortun suutuntumaa varsinkin kostutettuna. Valmista vedestä, kardemummasta ja punssista maukas kostutusliemi kekseille. Sitä pitää hetki keitellä, jotta kardemumman maku irtoaa liemeen. Alkoholi tässä tietysti haihtuu, mutta eipä se haittaa, sillä tipattomalla tässä kuussa ollaan.

Täytteeksi vaahdotetaan kananmunan valkuaiset ja keltuaiset erikseen omissa kulhoissaan. Vaahdot sekoitellaan mascarponejuuston joukkoon ja massa maustetaan vielä tilkalla sitruunamehua, näin massasta tulee hieman paksumpaa ja lopputulos on kauniimpi kakkua kootessa.

Kostutusliemi kannattaa kaataa esimerkiksi lautaselle, sillä keksien toinen puoli kostutetaan ainoastaan. Keksien päälle lusikoidaan täytettä ja sitten taas uusi kerros kostutettuja keksejä. Lopuksi pinta koristellaan piparkakkumuruilla ja pakastetuilla vadelmilla.

Lisää runebergintorttuja!

Runebergin tiramisu-kakku

Ainekset (6 annosta)

2 kpl
kananmunaa
250 g
mascarponejuustoa
3 rkl
sokeria
1 rkl
sitruunamehua
200 g
savoiardi-keksejä
100 g
vadelmahilloa
Punssiliemi
1 dl
vettä
1/2 dl
punssia/rommia
1 tl
kardemummaa
Lisäksi
75 g
vadelmia
25 g
piparkakkuja murskattuna
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin. Lisää valkuaisten joukkoon 1 rkl sokeria ja keltuaisten joukkoon 2 rkl sokeria. Vatkaa molemmat vaahdoiksi.

Lisää mascarponejuusto keltuaisvaahtoon ja lisää lopuksi valkuaisvaahto. Mausta sitruunamehulla. Nosta jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Valmista punssiliemi mittaamalla kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta noin minuutin verran. Jäähdytä.

Kaada punssiliemi lautasella ja kostuta siinä savoiardi-keksien toinen puoli. Laita pohjalle noin kahdeksan keksiä riviin. Lisää päälle mascarponevaahtoa ja vadelma hilloa. Valmista kolme kerrosta samalla tavalla.

Murskaa päälle piparkakkuja ja koristele tuoreilla tai pakastevadelmilla.

 

Kommentit (4)
 1. Kakkumonsteri
  2.2.2018, 09:39

  Ihana et sinulle on iskenyt runebergintorttuhulluus niin muut saa hyviä ideoita 😄

  1. perinneruokaa prkl
   2.2.2018, 13:25

   Heh, no se pääsi käymään tuossa viime viikolla, mutta runebergintortut ovat olleet aina mun suosikki, joten miksi ei? 😀

 2. Hannele Salonen
  3.2.2018, 23:21

  Mitä voisi laittaa alkoholin tilalle, kun tehdään myös lapsille?

  1. perinneruokaa prkl
   4.2.2018, 14:27

   Hmm, sitä lientä keitetään kyllä hetki, joten siitä haihtuu kaikki alkoholi pois. Voit kuitenkin korvata sen määrän vaikka vedellä ja halutessasi parilla tipalla karvasmantelia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *