Parsa – parhaat reseptit
Grillattu, paahdettu vai keitetty – kypsennystapoja on monia! Tässä 10 parasta parsareseptiä, joilla onnistut varmasti.
Parsapelti
Nopea parsapelti kevään parsahimoon! Nosta parsat pellille ja raasta päälle reilusti Gruyère-juustoa. Lisää kirsikkatomaatit sekä oliivit ja sujauta pelti uuniin!
https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/parsapelti/
Paahdettu feta-parsakeitto
Paahtamalla syntyy paras parsakeitto! Lisää keiton ainekset uunivuokaan ja paahda hetki. Soseuta kasvisliemen kanssa ja nauti!
https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/paahdettu-feta-parsakeitto/
Nopeat parsapizzat
Helpot parsapizzat syntyvät valmiista taikinasta. Parsan, sitruunan ja parmesanin yhdistelmä on täydellinen.
https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/nopeat-parsapizzat/
Parsahodarit kylmäsavulohella ja kananmunalla
Täytä hodarit rapealla parsalla ja kylmäsavulohella. Löysäksi jätetty kananmunan keltuainen toimii tämän hodarin kastikkeena.
https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/parsahodarit-kylmasavulohella-ja-kananmunalla/
Mummonparsat
Nämä parsat valmistetaan samaan tapaan kuin mummonkurkut ja ovat mitä parhain lisuke. Kokeile vaikkapa pääsiäispöytään!
https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/mummonparsat/
Täyteläinen parsapiirakka
Tästä parsapiirakka ei enää parane! Pohjalla sitruuna-vuohenjuustokastike, jonka päälle pinotaan parsat. Piirakka viimeistellään ilmakuivatulla kinkulla ja löysäksi keitetyillä kananmunilla.
https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/taytelainen-parsapiirakka/
Parsalla täytetyt croissantit
Parsalla, parmankinkulla ja sinihomejuustolla täytetyt croissantit sopivat loistavasti aamu- ja iltapalaksi. Täytteet kieraistaan valmiiseen taikinaan, joten nämä makupalat valmistuvat hetkessä.
https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/parsalla-taytetyt-croissantit/
Tuorejuustopannukakut parsalla ja kylmäsavulohella
Piparjuurituorejuustolla maustetut pienet pannukakut ovat mainioita cocktailpaloja. Päällä kylmäsavulohta ja parsan nuppuja.
https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/tuorejuustopannukakut-parsalla-ja-kylmasavulohella/
Parsat napakaksi – täydellinen parsagratiini
Parsojen päälle valmistetaan herkullinen siideripohjainen kastike, mikä maustetaan parmesanjuustolla. Parsat ladotaan uunivuokaan ja päälle kaadetaan kastike.
https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/parsat-napakaksi-taydellinen-parsagratiini/
Parsaa grillissä
Parsasta saa hyvän lisäkkeen hyvinkin monille ruuilla, mutta toimii se sellaisenaankin. Siinä kun grilli on kuumana, niin voi grillata vaikka lihaa ja nauttia parsan sen lisukkeena.