Parsahodarit kylmäsavulohella ja kananmunalla

Täytä hodarit rapealla parsalla ja kylmäsavulohella. Löysäksi jätetty kananmunan keltuainen toimii tämän hodarin kastikkeena. 

Parsakauden jatkuessa siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti ja valmistaa vaikkapa näitä parsahodareita. Kananmunat vain kiehumaan ja kaiken muun ehtii valmistaa sillä välin valmiiksi – todellista pikaruokaa siis. Ensimmäiseksi paistinpannulla lämmitetään sämpylät. Seuraavaksi vuoroon pääsevät pienet parsan versot, jotka lähinnä pyöräytetään kuumassa voissa pannun kautta ja samoin tehdään myös kylmäsavulohiviipaleille. Sämpylöiden pohjalle voi halutessaan myös sipaista vähän majoneesia, mutta ne ei sitä välttämättä tarvitse, kunhan kananmunan keltuainen jää tarpeeksi löysäksi, niin se riittää kastikkeeksi.

Hodarit viimeistellään hienonnetulla kevätsipulilla ja tillillä. Päälle voi vielä rouhaista hieman mustapippuria ja suolaa. Erittäin toimiva vaihtoehto perinteisen hodarin sijaan. Nämä sopivat vaikka rentoon äitienpäivän viettoon.

Parsahodarit

Ainekset (6 annosta)

6 kpl
hotdog-sämpylää
150 g
kylmäsavulohta
100 g
mini parsaa (tai n. 250g tavallista)
1 rkl
voita paistamiseen
3 kpl
kananmunia
2
kevätsipulin vartta
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
15 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Laita kananmunat kiehumaan ja keitä noin 5 minuuttia.

Lämmitä avatut hodarit paistinpannulla ja nosta sivuun.

Ruskista kylmäsavulohiviipaleet nopeasti voissa molemmin puolin ja nosta hodareiden täytteeksi.

Ruskista mini parsat voissa pannulla. Mikäli käytät isoja parsoja leikkaa niistä kuiva varsi pois. Nosta parsat kylmäsavulohen päälle.

Laita keitetyt kanamunat hetkeksi jääkylmään veteen ja kuori ne. Leikkaa kananmunat lohkoiksi ja nosta hodareiden täytteeksi.

Koristele hodarit kevätsipulilla ja tillillä. Ripottele pintaa halutessasi hieman mustapippuria ja suolaa.

 

 

ruoka parsa kalaruoat
Kommentit (2)
  1. Ihanan näköiset hodarit. Vesi kielellä ihan vaan katsomalla. Tulee kokeilluksi!

  2. Ihana idea, eihän hodareihin ole aina pakko sitä nakkia pistää!:) Nämä näyttää tosi hyviltä, kiitos inspiraatiosta!
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *