Jos on grilli kuumana, niin laitappa parsatkin sekaan

Parsakausi se menne jolkottaa jo kovaa vauhtia ja täytyy pitää kiirettä, että ehtii vielä mukaan. Vaikka pian voi alkaa jo odotella uusia perunoitakin. Se taitaa vielä olla se suomalaisempi ja odotetumpi vaihtoehto kuin parsat. Keski- ja Etelä-Euroopassa tilanne on kuitenkin ihan toinen ja siellä parsa on mahdollisesti se vuoden odotetuin asia. Parsakausi alkaa Suomessa yleensä toukokuun alussa ja kestää noin juhannuksen tienoille asti. 

Parsaa kasvaa Etelä-Euroopassa ihan luonnonvaraisenakin, mutta viljeltyä parsaa sitä yleensä lautasella on. Sen kasvatus ei ole ihan helpoimmasta päästä ja suotuisissa olosuhteissa (lue: ei Suomessa) parsasatoa saadaan istutuksen jälkeen vasta kolmantena vuotena. Täällä siihen menee ainakin 4-5 vuotta. 

Nyt kuitenkin päästään grillailemaan parsaa. Tämä on todella helppo ja yksinkertainen prosessi. Parsa vain kuoritaan ja heitetään kuumalle grillille. Päälle puristetaan sitruunamehua ja ripotellaan suolaa. Parsa käännetään ja grillataan toiseltakin puolelta. Kauhean kauaa ei sitä kannata grillata, sillä se on kokin mielestä ainakin parasta rapean rapsakkana. Käytännössä se siis lämmitetään grillillä ja siihen otetaan kaunis väri. 

Parsasta saa hyvän lisäkkeen hyvinkin monille ruuilla, mutta toimii se sellaisenaankin. Siinä kun grilli on kuumana, niin voi grillata vaikka lihaa ja nauttia parsan sen lisukkeena. 

Parsaa grillissä

Ainekset

500 g
parsaa
1 kpl
sitruunan mehu
0,5 tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori parsat. 

Laita kuoritut parsat grillille. Purista päälle sitruunan mehua ja ripottele suolaa. 

Käännä parsa. 

Tarjoile lisukkeena vaikkapa muulle grilliruualle. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *