Parsalla täytetyt croissantit

Parsalla, parmankinkulla ja sinihomejuustolla täytetyt croissantit sopivat loistavasti aamu- ja iltapalaksi. Täytteet kieraistaan valmiiseen taikinaan, joten nämä makupalat valmistuvat hetkessä.

Parsan sesonki on käynnistynyt ja eihän sitä voi kaupasta poistua ilman parsanippua. Mukaan tarttui myös purkillinen croissant-valmistaikinaaa ja parmankinkkua. Mitään tavallista parsapiirakkaa ei tällä kertaa syntynyt, vaan tälläiset herkulliset nyytit, jotka sopivat mainiosti aamu- tai iltapalaksi. Jääkaapissa oli vielä puolikas paketti sinihomejuustoa, joten paloittelin sen mukaan. Sisälle voikin oikeastaan laittaa mitä tahansa juustoa, jokin tuorejuusto voisi toimia myös oikein hyvin.

Näiden parsalla täytettyjen croissanttien valmistus on todella helppoa. Uunin voi laittaa heti päälle, sillä täyttämiseen ei kulu kauan aikaa. Croissant-valmistaikina pakkaus avataan pyödälle ja se jaetaan kuuteen osaan katkoviivoja pitkin. Leveämpään päähän katkotaan pari parsaa ja päälle pala parmankinkkua ja sinihomejuustoa. Croinssantit rullataan pötköiksi ja voidellaan kananmunalla, sitten vain kohti kuumaa uunia. Parhaalta nämä maistuvat vielä lämpiminiä, mutta ne voi tarjoilla myös kylminä. 

Mitä muuta parsasta?

Parsalla täytetyt croissantit

Ainekset (6 annosta)

1 prk
croissant-valmistaikinaa (240g)
500 g
parsaa
100 g
parmankinkkua
75 g
sinihomejuustoa
1 kpl
kananmunan voiteluun
20 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Avaa croissant-valmistaikina pakkaus ja leikkaa taikina kuuteen osaan.

Leikkaa parsat taikinan leveämmän pään pituisiksi ja asettele taikinan päälle.

Lisää päälle viipale parmankinkku ja siivu sinihomejuustoa.

Rullaa croinssantit ja voitele ne kananmunalla.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 12-14 minuuttia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *