Blogit
Perinneruokaa prkl

Tuorejuustopannukakut parsalla ja kylmäsavulohella

Piparjuurituorejuustolla maustetut pienet pannukakut ovat mainioita cocktailpaloja. Päällä kylmäsavulohta ja parsan nuppuja.

Tässä loistava pikkusuolainen vappupiknikille. Mehukkaissa minipannukakuissa maistuu piparjuurituorejuusto, joka tuo makuun loistavan lisäyksen. Nämä pannukakut sopivat erityisesti kylmäsavulohen ja rapean parsan kanssa – erittäin hyvä yhdistelmä!

Pannukakkutaikina on melko paksua, minkä vuoksi siitä on helppo lusikoida paistinpannulle pieni kakkuja. Pannukakut kannattaa paistaa melko miedolla lämmöllä, jotta ne eivät pääse palamaan, mutta kypsyvät kauttaaltaan. Ennen täytteitä pannukakut pitää jäähdytää ja sillä välin käsittelyyn otetaan parsat. Parsoista käytetään vain nuput, joten varsista voi valmistaa vaikkapa parsagratiinia. Nuput kiehautetaan nopeasti ja nostetaan välittömästi kylmään veteen, jotta parsat säilyttävät kauniin vihreän värinsä.

Sipaise jäähtyneiden tuorejuustopannukakkujen päälle hieman piparjuurituorejuustoa, pala kylmäsavulohta ja muutama parsan nuppu. Koristele lopuksi hienonnetulla ruohosipulilla.

Tuorejuustopannukakut

Ainekset

50 g
piparjuurituorejuustoa
1 rkl
voisulaa (n. 10 g)
1 kpl
kananmuna
1 3/4 dl
kevytmaitoa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
täyte
50 g
piparjuurituorejuustoa
200 g
kylmäsavulohta
1 kpl
nippu tuoretta parsaa
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
Muut ainesosat

Tee näin:

Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon voisula. Vatkaa joukkoon myös kananmuna ja maito.

Yhdistä keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Yhdistä kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi.

Paista taikinasta pieniä pannukakkuja (1 rkl taikinaa) paistinpannulla. Jäähdytä pannukakut.

Kiehauta parsan nuppuja noin minuutti ja siirrä ne kylmään veteen.

Levitä pannukakkujen päälle hieman piparjuurituorejuustoa. Lisää kylmäsavulohi ja parsan nuput. Koristele lopuksi ruohosipulilla.

Kommentit (1)

  1. Hilkka J-P

    En pitänyt pannukakun rakenteesta enkä erityisemmin maustakaan. Rakenne on mielestäni liian pulla/kakkumainen. Voisin korvata piparjuurituorejuuston esimerkiksi creme fraisella.

    Täyte oli erinomainen. Jos tuorejuustossa ei ole tarpeeksi potkua, kannattaa lisätä raastettua, tuoretta piparjuurta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *