Omena-valkosuklaatäytteiset croissantit
Kardemummalla maustetut omena-valkosuklaatäytteiset croissantit valmistuvat hetkessä yllätysvieraille.
Aina leivontaa ei tarvitse aloittaa taikinan tekemisellä, sillä kaupan croissant-valmistaikina on mielestäni todella hyvää. Siitä onnistuu helposti niin suolaiset kuin makeatkin leivonnaiset. Viime keväänä valmistin parsalla täytettyjä croissantteja, joiden sisään pääsi myös parmankinkkua ja sinihomejuustoa – lopputulos oli kerrassaan mainio.
Omenan, valkosuklaan ja kardemumman yhdistelmä on niin herkullinen, että söin hätäpäissäni kolme croissanttia kuvauspuuhissa – se siitä dietistä. Kotimaisia omenia on nyt niin paljon saatavilla, että niitä kannattaa hyödyntää leivonnassa ja ruoanlaitossa. Tässä muutamia omenareseptejä blogista:
- Saksanpähkinä-omenahillo
- Kanelinen omenakiisseli
- Omenapannukakku
- Kuivatut omenat
- Irmelin omenakakku
- Omenapommit
- Omena-puolukkakääretorttu
- Omenakranssi
Omena-valkosuklaatäytteiset croissantit
Ainekset (6 annosta)
- 1 prk
- croissant-valmistaikinaa (240 g)
- 3-4 kpl
- pientä omenaa
- 100 g
- valkosuklaata
- 1 tl
- kardemummaa
- 1 kpl
- kananmuna (voiteluun)
- 1 rkl
- sokeria
Tee näin:
Avaa croissant-valmistaikina pakkaus ja leikkaa taikina kuuteen osaan.
Leikkaa omenat viipaleiksi ja asettele ne taikinan leveään päähän. Lisää päälle pari palaa valkosuklaata ja ripottele kardemummaa.
Rullaa croissanteiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele pinnat kananmunalla ja ripottele pintaa hieman sokeria.
Paista croissantteja 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.