muotoseikka\
muotoseikka\

VINKKI KESÄN JUHLIIN: KORISTELE KAKKU ISOILLE JA PIENILLE

muumikakku

muumikakku

muumikakku

Kesä on juhlien aikaa, ja usein nimenomaan leivonnaiset tuottavat päänvaivaa. Niinpä päätin ottaa osaa Inspired by love -blogin Sannan meille sisustusbloggareille heittämään toukokuun postaushaasteeseen, joka kuuluu näin:
Kevät ja lähestyvä kesä antavat monta aihetta juhlaan. Bloggaajien arjesta saa nostettua esille monta ilahduttavaa hetkeä, mutta niin ikään on mukava virittäytyä aina silloin tällöin juhlatunnelmaan – oli tämän ilon mahdollistajana sitten valmistujaiset, syntymäpäivät, puutarhajuhlat tai häät. Näistä tunnelmista on varmasti myös lukijoille inspiraatiota jaettavaksi. Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi onnistuneisiin juhliin?

Elämäni valo täytti taannoin 2 vuotta ja keräsin lähimmät ihmiset juhlimaan vauhtitaaperon päivää. Kotiimme kerääntyi rakas ydinjoukko Nappulalle ja minulle tärkeitä ihmisiä, ja vietimme todella kivan iltapäivän syntymäpäivää juhlien. Koska minulla itselläni on jauhopeukalo aika lähellä kämmenen keskikohtaa, tilasin taitavalta siskoltani Nappulan juhliin kakun. Koska muumit ovat nyt kuuminta hottia, pyysin häntä loihtimaan Muumi-aiheisen kakun, joka olisi silti kaunis myös aikuisten silmään. Ei ihan helppo tehtävä, sanoisin.

Tässä onkin loistava vinkki siihen, miten kakun voi koristella kauniisti ja juhlavasti aikuisille unohtamatta kuitenkaan juhlien pienimpiä vieraita. Lasten synttäreille ei aina tarvitse vääntää kirkuvan värikästä teemakakkua Disney-figuureineen, vaan kakun koristelu voi olla lapsille mieluisa hieman hillitymmilläkin viitteillä pikkuväen ikilemppareihin. Siskoni on konditoriatasoinen leipoja, ja tämä kakku oli yhtä huikea sekä ulkonäöltään että maultaan. Koristeina on valkosuklaata sekä nappeina että paloina, kiiltäviä strösselipalloja, keksejä, marenkeja ja kaksi sokerimassasta piparimuotilla leikattua Muumi-hahmoa. Ei ole sattumaa, että hahmoiksi valikoituivat juuri Muumipeikko ja Muumimamma – siinähän olemme minä ja Nappula.

Katselin näin jälkeenpäin kuvia synttärijuhlista, ja kyynel vierähti silmään. En voi pukea sanoiksi, miten kiitollinen olen siitä, että minulla on hänet ja saan nauttia hänen seurastaan joka päivä. Olen kiitollinen myös meidän läheisistä ihmisistämme – turvaverkostamme. Oli mahtavaa päästä juhlistamaan heidän kanssaan tätä etappia.

Synttäreiden jälkeen leikkasin pojan hulmutukkaan lyhyemmän mallin. Nyt poika näyttää niin paljon vanhemmalta kuin näissä kuvissa. Kuvat juhlista ovatkin tärkeä muisto siitä, kun poikani oli hetken vielä ihan pienen pieni poika.

Kiitos kakusta, kiitos tuesta, kiitos seurasta ja kiitos suuresta aarteestani.


My son turned two and my sister baked this incredible Moomin cake. What a masterpiece.


seuraa – follow
FACEBOOKISSA – BLOGLOVINISSA – INSTAGRAMISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *