Blogit
muotoseikka\

LEMPINÄKYMÄNI JA YLÄAULAN MUUTOS

Ferm Living Plant Box

Ferm Living Plant Box

Ferm Living Plant Box

090116IMG_4747

Ferm Living Plant Box

      Ferm Living Plant Box

Ferm Living Plant Box

Kirjoittelin viime viikolla harmaista sisäovistamme ja
kuvissa näkyi myös yläaula, joka ansaitsee kuitenkin
vielä ihan oman postauksensa. Yläkerran aula on
valoisa ja korkea – korkeimmillaan yli nelimetrinen – tila,
josta on käynti meidän makuuhuoneeseemme, Nappulan
huoneeseen sekä vierashuoneeseen. Yläaulan keskeisin
elementti ovat lasiset pariovet, joista avautuu ranskalainen
parveke. Näkymä parvekkeelle päin onkin se näkymä, jolla
mies sai pääni käännettyä sen suhteen, mistä huoneesta
tulee makuuhuoneemme. Nykyisen makkarimme sängyltä
on nimittäin suora näkymä lasioville ja ulos. Siinä maatessa
voi katsella puiden latvojen huojumista tuulessa ja ihan vain
nauttia luonnonvalosta. En ehkä tiedä parempaa.

Meillä oli miehen kanssa remontin aikaan erimielisyyttä
siitä, mihin huoneeseen makuuhuoneemme tulee.
Mies oli matalan päätyhuoneen kannalla, ja eräänä
maalauspäivänä hän pyysi minut istumaan siihen kohtaan
lattialle, johon sänkymme hänen mielestään sopisi.
Hän osoitti minulle täydellistä näkymää ulos, ja siinähän
se päätös sitten syntyikin saman tien.

Tilan olen halunnut pitää avarana ja välttää sen kalustamista
täyteen. Siksi tilassa on vain Ferm livingin Plant box -kukkalaatikko
s
ekä sen upeaan harmaanturkoosiin sävyyn sopiva valokuvaprintti
Kyle Thompsonin valokuvasta. Kyseessä on lempivalokuvaajani ja
vihdoin hänen kuvansa pääsi meillä seinälle.
Valaisin on Alvar Aallon suunnittelema Bilberry, jonka olen
löytänyt nettikirppikseltä käytettynä erittäin kivalla hinnalla.
Valaisimeksi piti tilaan tulla jotain ihan muuta, mutta laitoin
Bilberryn kattoon väliaikaisesti, ja sehän sopiikin siihen
mainiosti. Saattaa siis Alvarin lamppu jäädäkin kattoon.

Tilan remontti noudatteli yläkerran muiden pintojen remonttia.
Seinät maalattiin valkoisella, minkä lisäksi ranskalaisen
parvekkeen seinä maalattiin tehostevärillä (Tikkurila Mantteli).
Laminaattilattia maalattiin Betoluxilla vaaleanharmaaksi
(Tikkurila 1951). Koko tila raikastui tehokkasti ja valon määrä
tuntui lisääntyvän kummasti.

Tässä vielä ennen-kuvat yläaulasta. Mitä pidät muutoksesta?

0604ylaaula1  0604ylaaula2

Nauttikaahan sunnuntai-illasta.


Our upstairs hallway has undergone a change
by painting the walls and the floor and changing the
indoors. I spent some time thinking how to furnish the
space. The end result is simple. Ferm living Plant Box
and a photo print by Kyle Thompson. I love the view
to the french doors. You can see it straight from our bed.


seuraa – follow
FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA

Kommentit (12)

  1. UUSI VUOSI – KAIKKI UUSIKSI – muotoseikka

    […] lattiamme, johon seinän värin tulee myös sopia. Myös sisäoviemme harmaa sekä parin muun tehosteseinän harmaa määrittävät jonkin verran tätä […]

  2. PIENEN ETEISEN SUURI MUUTOS – muotoseikka

    […] päätyseinä sai ylleen tehostevärin, Tikkurilan Manttelin. Samaa sävyä meillä on yläkerran aulassa. Seinälle asennettiin suuri valkokehyksinen peili, jonka alapuolelle tuli säilytyslaatikosto, […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *