Blogit
muotoseikka\

HEINIÄ JA PURPPURAA TERASSILLA

MODERNI_TERASSI_IMG_4645

MODERNI_TERASSI_IMG_4642

MODERNI_TERASSI_IMG_4664

MODERNI_TERASSI_IMG_4627

MODERNI_TERASSI_IMG_4614

MODERNI_TERASSI_IMG_4677

MODERNI_TERASSI_IMG_4604

MODERNI_TERASSI_IMG_4686

MODERNI_TERASSI_IMG_4690

MODERNI_TERASSI_IMG_4695

MODERNI_TERASSI_IMG_4726

Terassi on ollut viileän kesän vuoksi hieman puolikäytöllä, mutta kun viime viikolla istutin ruukkuihin uudet kasvit, terassista tuli heti todella houkutteleva. Nyt kun lämpö vihdoin koitti, meillä onkin ollut jatkuvasti ovi auki, ja olemme näin saaneet tämän ”kesähuoneen” taas aktiivikäyttöön. Tänä kesänä valitsin moderneja kasveja, jotka tuovat terassille merellistä tunnelmaa. Mukaan valikoitui ulkokasvitrendin aallonharjalta heiniä ja niiden kaveriksi valitsin keijunkukkaa sekä hopeaputousta. Valitsin keijunkukista sekä aivan vihreää että purppuranpunaista lajiketta. Lisää keijunkukan lajikkeista voit muuten lukea täältä. Heinät ovat nyt tosiaan kovasti muodissa enkä ihmettele miksi. Ne ovat hyvin pelkistettyjä ja kauniita, mutta samalla luonnollisia. Juuri ihastelin upeita heinäistutuksia Vuosaaren Aurinkolahdessa. Kukkakaupasta ostettujen heinien lisäksi istutin korkeaan ruukkuun mökiltä mukaan kaivamaani viiruhelpeä. Uskalsin laittaa sitä myös pienen määrän kukkapenkkiin, vaikka viiruhelpi tunnetaan kovana leviämään. Viiruhelpin kaveriksi istutin viereiseen ruukkuun eukalyptuspensaan, sillä niiden vaaleanvihreä värisävy muodostaa kauniin parin erilaisine lehtimuotoineen. Pikkuruukussa viihtyy työkavereilta synttärilahjaksi saamani mansikka. Terassin kasveissa on mahtavaa myös se, että niitä voi ihailla myös sisätiloista suurista ikkunoista. Nyt toivotaan, etteivät kaikki heinät ja terälehdet päädy taaperon repimiksi.

Tänä kesänä emme ole tuoneet terassille aurinkovarjoa, sillä auringonpaiste on ollut suurimmaksi osaksi mukavan maltillista eikä Nappulakaan enää kaipaa pelkkää varjoa. Aurinkolasit ovat riittäneet, ja nojatuoleissa on viihtynyt hyvin myös pidempään ilman paahtumista. Myöskään mustaksi öljyämämme terassi ei ole kuumentunut oikeastaan lainkaan kovassakaan auringonpaisteessa. Alkuviikosta syötiin terassilla auringonpaisteessa jäätelöt isommalla porukalla ja täytyy sanoa, että tila toimii sekä itsekseen istuskeluun että suuremmankin porukan kestitsemiseen.

Mitä sinä olet istuttanut ruukkuihin tänä vuonna?


The terrace is once again an extra room for us.
I planted some new plants and they gave a nice
atmosphere to the space.


seuraa – follow
FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA

Kommentit (2)

  1. Sari

    Kivan näköistä. Kivat terassituolit, minkä merkkiset ja mistä olet hankkinut?

    • vilja

      Kiitos, kiva kuulla! Tuolit ovat Ikeasta, mutta niitä ei ikävä kyllä enää valmisteta. Ostimme pari vuotta sitten varmaan viimeiset kappaleet.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *