Blogit
muotoseikka\

ASUNTOMESSUJEN VIISI TUMMAA HELMEÄ – ÄLÄ MISSAA NÄITÄ

Sisustamisesta, rakentamisesta ja remontoimisesta kiinnostuneet suomalaiset suuntaavat nyt autoletkoittain Mikkeliin, kun Asuntomessut käynnistyvät Saimaan hulppeissa maisemissa. Messut avaavat porttinsa huomenna, ja minä pääsin ihastelemaan upeita taloja jo tänään, pressipäivänä. Tänä vuonna messut tarjoavat nimenomaan upeita taloja. Jos siis arkkitehtuuri, rakentaminen ja talotekniikka kiinnostavat, suuntaa ihmeessä Mikkeliin. Toki tänä vuonna myös sisustukset huikaisivat, joten kylmäksi ei jää kodinsisustelijakaan. Kaikkiaan Asuntomessut ovat tänä vuonna jopa poikkeuksellisen laadukas ja kiinnostava kokonaisuus, joten voin lämpimästi suositella messuilla käymistä.

Messujen laajasta kokonaisuudesta poimin teille lukijoille viisi upeaa helmeä, jotka ovat sekä arkkitehtonisesti että sisustukseltaan hienoja kokonaistaideteoksia. Mustat ja tummanharmaat talot ovat tänä vuonna messuilla hyvin edustettuina, ja näin ollen sattui, että kaikki minun suosikkikohteeni ovat tummia, moderneja taloja. Nojaa, ei ehkä ihan sattumaa, sillä olen aina ihaillut harmaita ja mustia taloja.

Jos siis suuntaat Mikkeliin, älä vain missaa näitä tärppejä.
Jos taas et tänä vuonna pääse messuille, tässä Muotoseikan valinnat sinne kotisohville.

Design-Talo Pala

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5010

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5019

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5007

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5029

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5031

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5004

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5033

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5001

Mikko Toppalan sisustama Pala on messujen tummanpuhuvin kohde. Tyylikäs moduulitalo on sisustettu mustalla ja harmaalla, mutta sen sisustus ei ole millään tavalla synkkä. Sisustus on upea, harkittu ja hienostunut kokonaisuus. Talon atrium-tyyppinen piha kruunaa kokonaisuuden.

Kannustalo Harmaja Saimaa

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5051

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5069

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5076

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5084

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5159

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5090

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5093

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5095

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5100

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5116

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5140

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5144

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5166

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5167

Rakastuin Kannustalo Harmaja Saimaan tunnelmaan ja sisustukseen jo heti ensimmäiset promokuvat nähtyäni. Eikä tunne laimentunut paikan päällä. Kirsi Valantin (sisustusmateriaalit) ja Susanna Vennon (kalustus, maalivalinnat, esineistö) sisustus on täyden kympin suoritus. Hämyisät, rikkaat sävyt keskustelevat mustan keittiön ja vaalean sormipaneelin kanssa saumattomasti, yläkerran matala tila on hyödynnetty hyvin kauniisti, ja yksityiskohdat saavat huokailemaan. Ja millä tontilla talo sijaitsee! Näkymä Saimaan ylle on henkeäsalpaava. Tämä on minun mielestäni messujen ykköskohde.

HONKA Ink

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5174

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5208

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5206

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5232

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5212

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5225

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5199

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5220

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5235

Honka on valmistanut messuille jykevän hirsitalon, johon Jonna Kivilahti on luonut modernin ja seesteisen sisustuksen. Tässä perinne kohtaa nykyajan. Ihastuin asunnon mattapintoihin aina mikrosementtilattioista keittiön mattamustiin kaappeihin. Luonnonmateriaalit kulkevat sisustuksen läpi tuoden lämpöä.

Talo Vahvaselkä

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5279

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5282

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5284

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5292

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5298

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5302

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5312

Jokainen 60-luvun arkkitehtuuria ihaileva pysähtyy tämän talon eteen. Mikä upea yhdistelmä 60-luvun tasakattoarkkitehtuuria ja nykyajan loft-henkeä. Myös sisustus on kaunis ja hengittävä. Huomio kiinnittyy kattoon asti ulottuviin keittiön yläkaappeihin. Niihin voi laittaa vaikka joulukortisteet, jotka sitten kiivetään kerran vuodessa hakemaan alas.

Kotikontti

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5328

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5342

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5347

ASUNTOMESSUT_MIKKELI_IMG_5325

Kotikontti on talo, jossa parasta ovat jylhät ulkotilat. Talo sijaitsee aivan messualueen reunalla ja sen ikkunasuunta on upeaan havumetsään. Metsä on tuotu osin myös talon oleskelupihaan, jonka atrium-henkisessä keskiössä on yksinkertainen kiviröykkiö kunttapohjalla. Myös talo on koruton laatikko, jonka jykevyys puhuttelee. Polveileva terassi valaisimineen on herkullinen. Tässä pihassa tai talossa ei ole mitään liikaa. Minimalismia parhaimmillaan.

Koska messujen anti on niin laaja, luvassa on vielä lisää näkemisen arvoisia kohteita messuilta. Palaamme siis Saimaan rannalle blogissa vielä myöhemmin. Mutta mikä näistä viidesta kolahti sinulle eniten?


Finnish Housing Fair has five gorgeous black or grey
houses. Which one on these is your favorite?


seuraa – follow
FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *