Maalasin taulun

Olen aina halunnut maalata ja haaveillut kiireettömistä aamuista, joihin kuuluu iso kuppi kahvia, hyvää musiikkia ja iso valkoinen canvas. Päätin, että nyt olisi kivasti aikaa, kun kaikki viikonloppumenot on tyhjentyneet kalenterista. Nyt on hyvä hetki tehdä sitä mitä haluaa, eikä jämähtää ajatukseen ettei osaisi.

Piipahdin alkuviikosta paikalliseen Artlo -taidetarvikeliikkeeseen ja ostin kaikki millä nyt maalaamisessa alkuun pääseen. Nappasin mukaan Amsterdam -akryylivärit perusväreissä (sininen, punainen ja keltainen), joista saa kivasti sekoiteltua eri sävyjä. Amsterdam maaleissa on hirveästi eri sävyjä jo valmiina ja myyjä auttoi oikeiden perusvärien löytämisessä.

Näiden lisäksi otin myös ison tuubin valkoista sävyjen vaalentamiseen, mustan, beigen sekä sellaisen pinkin nuden ihan vain testatakseni. Etenkin tuo beige osoittautui hyväksi, sillä sillä sain murrettua vähän kirkkaampia värejä maanläheisimmiksi. Yksi akryyliväriputeli (120ml) maksoi noin 6€. Tulin jo pelkästään näistä ostoksista tosi hyvälle tuulelle, sillä samalla kannatin kivijalkamyymälää.

Iso canvas, maalit ja pienempi canvas maksoivat yhteensä kutakuinkin 100€. Myös lapset maalailivat muun muassa wc -paperihylsyjä näillä ja eskarilainen teki oman teoksen pienemmälle canvas -pohjalle. Akryyleillä voi maalata vaikka ja mitä, esimerkiksi kivenmaalaus voisi olla lapsosten mieleen. Akryylit kuivuu nopeasti ja ne ei haise, toisin kuin öljyvärit – erinomainen vaihtoehto lasten kanssa taiteiluun!

Eilen tartuin tuumasta toimeen, nappasin kahvikupin, pistin musat soimaan ja ihan vailla suunnitelma maalailin meille taulun. Nostettiin se jopa seinälle samalla, kun kiinniteltiin olkkariin tuo seinähylly. Reunat tosin pitää vielä taulusta viimeistellä, mutta minusta siitä tuli ensimmäiseksi tekeleeksi aika kelpo. Sellainen, että voi omalle seinälle nostaa.

Kommentit (4)
  1. Vilja @ Muotoseikka
    5.4.2020, 11:12

    Todella hieno taulu! Sopii teille todella hyvin, ja mikäs se parempaa kuin että taiteilijakin on tuttu. 🙂

    1. Kiitos Vilja! Yllättävän hyvä tuli ja voi sitten huoletta korjailla omaa teosta myös jatkossa, jos joku alkaa ärsyttämään. 😀

  2. Vau, kauniit värot ja muodot! Täytyy lähteä maaliostoksille 🙂

    1. Kiitos paljon Minnea! Ehdottomasti voin suositella maalauspuuhia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *