Blogit
Lunni leipoo

Vapputunnelmaan pehmeillä strösselikekseillä

Ihanaa, vappu tulee pian! Vappu on yksi lempparijuhlistani sen tunnelman, kevään (ja kesän lähestymisen) sekä munkkien vuoksi. Vappuna on aina parhaat juhlat, parhaat brunssit ja mahdollisesti myös pahimmat kohmeloisetkin. Tampereella vappua juhlitaan aina melko näyttävästi, ja kekustassa asuvana pääsee ihailemaan vappupalloja, vappumarsseja ja lakkipäisiä ihmisiä vuorokauden ympäri.

Virittäydyin viikonloppuna jo vappu- ja kevättunnelmaan ensinnäkin aloittamalla parsakauden, poksauttelemalla kuohuvaa ja leipomalla näitä värikkäitä strösselikeksejä, jotka ovat väritykseltään vähän kuin serpentiini. Rakastan tällaisia pehmeitä cookie-tyyppisiä keksejä, jotka toimivat millä höysteellä tahansa – myös strösseleillä. 

Pehmeät strösselikeksit

Ainekset

175 g
voita
2 dl
sokeria
1 kpl
munaa
1/2 tl
vaniljauutetta
1/4 tl
manteliuutetta
4 3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
ruokasoodaa
1/2 dl
strösseleitä
Lisäksi
0
strösseleitä
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan. Lisää vaniljauute, manteliuute ja voi ja vatkaa pehmeäksi.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää n. puolet jauhoseoksesta voi-sokerivaahtoon ja vatkaa vatkaimella. Lisää loputkin jauhoista ja kääntele lastalla tasaiseksi. Lisää sekoituksen loppuvaiheilla strösselit. Taikina on melko pehmeää.

Kääräise taikina kelmuun ja anna olla kylmässä n. 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

Ota taikina hetkeä ennen käsittelyä huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pyörittele taikinasta reiluja palloja, n. 2 rkl kokoisia. Pyöräytä pallot strösseleissä ja aseta leivinpaperille muutaman sentin välein.

Paista keksejä uunissa 8-10 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa pellillä, siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään täysin. Keksit saattavat näyttää raaoilta mutta niiden kuuluu jäädä pehmeiksi!
Säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *