Blogit
Lunni leipoo

Vaniljakuppikakut mustikkakuorrutteella

Nyt seuraa lisää viikonlopun juhlien herkkuja! En meinannut osata päättää mitä tekisin juhliin tarjottavaksi, mutta kaupassa huomasin kuivahedelmähyllyllä purkin mustikkajauhetta (puolukka- ja mustaherukkajauhojen vieressä). Olen jo aikaisemmin miettinyt, että mustikkajauhetta voisi helposti käyttää leivonnassa: pannareissa, kakkutaikinassa ja vaikka fugdessa. Kuorrutteisiinkin jauho sopii hyvin, koska nestemäisenä lisätty mustikka tekee esimerkiksi kuppikakkukuorrutteesta ikävän löysää. Jauheesta tuli myös kivan luonnollinen väri, jota voi toki vahvistaa sinisellä tai punaisella elintarvikevärillä. Kannattaa käyttää geelimäistä väriä, koska tämä tuorejuustokuorrute on jo sellaisenaankin varsin pehmeää.

Mustikkajauhe maksoi Stockmannilla 8 euroa, mikä on tietysti ihan järkyttävästi, mutta katsoisin että yksi purkki kestää käytössäni melko kauan… ellen intoudu lisäilemään mustikkajauhetta smoothien ja puuronkin sekaan. Niihin voi kuitenkin helposti laittaa tuoretta mustikkaa!

Vaniljakuppikakut mustikkakuorrutteella

Ainekset

Muffinit
75 g
voita
2 dl
sokeria
2 kpl
munaa
2 1/4 dl
maitoa
1/2 kpl
vaniljatankoa
3 3/4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
Kuorrute
200 g
tuorejuustoa
50 g
valkosuklaata
4-5 dl
tomusokeria
2 rkl
mustikkajauhetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin muffinit. Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe, riko toiseen kulhoon munat ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito ja vaniljatangon siemenet.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauho- ja maitoseosta, vatkaa alhaisella nopeudella kunnes seos on sileää.

Jaa taikina muffinivuoan koloihin, käytä paperisia vuokia koloissa. Täytä kolot n. 2/3 täyteen ja paista mahdollinen yli jäävä taikina eri satsissa. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä. 

Anna jäähtyä ensin hetken vuoassa ja sitten ritilällä.

Valmista kuorrute. Ota tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä. 

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon tomusokeri desi kerrallaan. Vatkaa muutaman minuutin ajan ja lisää sitten valkosuklaa ja mustikkajauhe, sekoita vielä tasaiseksi. 

Anna kuorrutteen jämäköityä jääkaapissa n. tunnin ajan ja pursota se sitten ennen tarjoilua leivosten päälle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *