Blogit
Lunni leipoo

Täydellisten pannarien salat

Nyt puhutaan pannareista, ei ohuista suomalaistyylisistä lätyistä. Pannareista (pancakes) jotka ovat jenkkityylisesti naurettavan paksuja ja tarjoillaan aamiaisella tai brunssilla vaahterasiirapin, marjojen ja ehkäpä kermavaahdon kanssa.  

Pannareiden onnistumisessa tärkeintä on mielestäni tarpeeksi paksu taikina (=paksut letut) ja maltillinen paisto. Lisäksi tarvitaan oikeat nostatusaineet, eli leivinjauhetta ja ruokasoodaa. Älkää kysykö minulta, miksi molempia tarvitaan, mutta näin olen saanut parhaimman lopputuloksen. 

Parhaimmat pannarit valmistuvat mielestäni alla olevalla perusreseptillä, jonka olen kehitellyt sopivaksi noin vuoden ja usean letunpaiston aikana. Perusreseptiin tykkään eniten lisätä pensasmustikoita: ne eivät leviä sotkuisesti kuten vaikka tavalliset pakastemustikat ja ne näyttävät mahdottoman kivoilta paksujen pannareiden seassa. Kun paistat pannareita, käännä toisin päin nopealla liikkeellä kun pinnalle ilmestyvät ensimmäiset kuplat. Tämän jälkeen paistoaika on enää n. minuutti, koska pannareista ei haluta kuivan ylipaistuneita. Pidä levy koko ajan noin keskilämmöllä ja lisää öljyä/voita paistamisen kuluessa, saatat joutua hakemaan sopivaa lämpötilaa oman lietesi kanssa. Pannareita kannattaa paistaa n. 3 kerrallaan, jolloin niistä saa tehtyä sopivan isoja ja niitä on tilaa käännellä pannulla.

Kivoja pannarinpaistohetkiä ja ihanaa viikonloppua! <3

Perusresepti: Pulleat pannarit

Ainekset

1 kpl
munaa
2 dl
kreikkalaista jogurttia
6 rkl
maitoa
2 rkl
sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
ruokasoodaa
Lisäksi
0
öljyä paistamiseen
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoita munan joukkoon jogurtti, maito  ja sokeri.

Lämmitä öljy pannulla.
Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Yhdistä kuivat aineet märkiin aineisiin.
Älä ylisekoita taikinaa.
Paista taikinasta n. 1/2 desin lättyjä, paista keskilämmöllä. Käännä lettu kun pinnalle ilmestyy kuplia, paista n. 1-2 minuutin ajan toiselta puolelta.
Tarjoile letut marjojen vaahterasiirapin ja tomusokerin kanssa. Voit sekoittaa marjoja myös taikinan joukkoon ennen paistamista.

Kommentit (2)

  1. _Ninni_

    Tuon Café Pispala -kommentin jälkeen oli pakko näitä testata! Ja olen kyllä samaa mieltä kuin edellinen, että nämä olivat vielä parempia kuin siellä. Olet Lunni oikein taitava! Kiitos!

  2. SM

    Soodaa tarvitaan silloin kun on jotain hapanta mukana, sulle jogurtti

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *